اطلاع از نحوه رجیستر گوشی کارکرده به افراد این امکان را می دهد تا در صورت خرید تلفن همراه خود به راحتی و بدون دردسر از آن استفاده نمایند. با اجرای طرح رجیستری، تنها دستگاه هایی که به صورت قانونی وارد کشور شده اند و یا قبل از شروع اجرای این طرح روشن بوده اند، می توانند بدون هیچ گونه محدودیت زمانی از شبکه ها و اپراتور های داخل ایران استفاده نمایند. در غیر این صورت دستگاه پس از اولین اتصال به اینترنت و یا با برقراری اولین تماس تلفنی، پیامکی مبنی بر قطع ارتباط و پشتیبانی دریافت می نماید.
در این مقاله به بررسی نحوه رجیستر گوشی کارکرده، آموزش ثبت موبایل دسته دوم در همتا پرداخته ایم. همچنین پاسخ به سوال چگونه موبایل دسته دوم را رجیستر کنیم؟ در انتهای مقاله به همراه آخرین احبار مرتبط آورده شده است. در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه با کارشناسان مشورت تماس حاصل نمایید.
نحوه رجیستر گوشی کارکرده
عده ای از مردم با توجه به مقرون به صرفه تر بودن خرید تلفن همراه دست دوم، اقدام به خرید تلفن همراه به این طریق می نمایند. در این قسمت از مقاله مراحلی که برای فعال سازی تلفن همراه دست دوم لازم است طی شود را بررسی می نماییم.
- گام اول : بازگرداندن دستگاه به حالت تنظیمات کارخانه
در ابتدا لازم است تا دستگاهی که قصد خریداری آن را دارید، به حالت تنظیمات کارخانه برگردانده یا اصطلاحاً ریست فکتوری شود. امید است درصورتی که شناسه(IMEI) دستگاه جعلی یا کپی شده باشد، با بازگرداندن به تنظیمات کارخانه، شناسه(IMEI) آن به شناسه(IMEI) واقعی بازگردد. پس از این اقدام، دستگاه را روشن نموده و #06#* را روی آن شماره گیری نمایید و تطابق شناسه(IMEI) نمایش داده شده با شناسه(IMEI) درج شده روی جعبه را کنترل کنید. این مرحله از اقدامات مهم پیش از خرید دستگاه می باشد و اصالت آن را هم تائید می کند بنابراین در صورت عدم تطابق این دو شناسه (IMEI)، از خرید دستگاه صرف نظر نمایید.
- گام دوم: استعلام اصالت
در این مرحله، برای شناسه(IMEI) درج شده روی جعبه، استعلام اصالت کنید. برای استعلام اصالت دستگاه، حتماً به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکرشده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز، آکبند یا دست دوم بودن دستگاه توجه نمایید.
- گام سوم: فرآیند انتقال مالکیت
در صورت تصمیم قطعی برای خرید دستگاه، از فروشنده بخواهید مالکیت دستگاه را از طریق سامانه همتا، به سیم کارت شما انتقال دهند. در صورت انجام این فرآیند توسط فروشنده، یک پیامک از HAMTA برای سیمکارت خریدار ارسال خواهد شد.
- گام چهارم: فرآیند فعالسازی
حتماً در حضور فروشنده، دستگاه را به کمک کد فعال سازی موجود در پیامک HAMTA برای سیم کارت دلخواه خود فعال سازی نموده و پیامک فعالسازی موفق برای سیم کارت خود را از HAMTA دریافت کنید. در آخرین مرحله، حتماً کنترل نمایید که شناسه(IMEI)های ذکر شده در پیامک تأیید فعال سازی، با شناسه (IMEI) نمایش داده شده از طریق #06#* یا درج شده روی جعبه، تطابق کامل داشته باشد.
- گام پنجم: دریافت فاکتور معتبر دارای شناسه (IMEI) دستگاه و مهر فروشگاه
درصورتی که از فروشگاه خرید می کنید، بعد از فعال سازی موفق دستگاه برای سیم کارت خود، حتماً از فروشنده فاکتور معتبری دریافت نمایید که شناسه(IMEI) دستگاه در آن ذکر شده و دارای مهر فروشگاه است. لازم به توضیح است هرگونه مشکلات احتمالی در آینده، به کمک ارائه این فاکتور معتبر، قابل پیگیری در مراجع قضایی خواهد بود.
برای اطلاع از نحوه ورود و رجیستر موبایل در سامانه همتا + hamta.ntsw.ir کلیک کنید.
نحوه استعلام رجیستر گوشی کارکرده در ایران
در این مقاله به بررسی نحوه رجیستر گوشی کارکرده خواهیم پرداخت. اما پیش از این لازم به ذکر است که در صورتی که گوشی کارکرده را از ایران خریداری کرده اید و مالک قبلی آن از موبایل خود در داخل ایران استفاده نموده است، احتمالا دیگر نیازی به رجیستری دستگاه در سامانه وجود ندارد و تنها کافی است انتقال مالکیت صورت بگیرد.
اما برای اطمینان از ثبت موبایل دسته دوم در سامانه همتا بهتر است اقدام به استعلام شناسه گوشی در سامانه همتا و یا شماره گیری کد دستوری #7777* نمایید. در صورتی که در این استعلام پیامی مبنی بر غیر قانونی بودن دستگاه دریافت کردید باید مجددا برای رجیستری گوشی خود در سامانه همتا اقدام نمایید. آموزش ثبت موبایل دسته دوم در همتتا در ادامه مقاله قرار داده شده است.
اگرنتیجه استعلام قانونی اعلام شد صرفا باید انتقال مالکیت انجام دهید، روال مالکیت به این قرار است اولین شخصی که سیم کارت در موبایل وارد کند و فعال سازی انجام دهد مالک دستگاه آن فرد خواهد بود حال بعد از خرید گوشی دست دوم باید از شخص بخواهید از طریق #7777* یا سایت رسمی همتا انتقال مالکیت به خط شما انجام دهد در غیر این صورت شما نمیتوانید با خط همراه خودتان از دستگاه استفاده کنید.
برای مطالعه مقاله راهنمای ورود به سامانه همراه اول کلیک کنید.
نحوه استعلام رجیستر گوشی کارکرده خریداری شده از خارج
از 12 مهر 1399 خدمات رجیستری فقط به صورت حضوری در گیت ورود به کشور و فقط برای گوشی خریداری شده مسافر از خارج از کشور انجام پذیر است و سایت گمرک نیز سرویس دهی انجام نمیشود.
تمامی برندهای اعم از اپل، هواوی، سامسونگ، شیائومی و… قابلیت انتقال مالکیت دارند ولی اگر برند و مدل گوشی شما خاص و یا نامتعارف درایران باشد در لیست دیوایس های مورد حمایت همتا و گمرک قرار نمیگیرد و باید ابتدا از طریق میز خدمت گمرک درخواست افزوده شدن دستگاه را بدید سپس اگر گمرک تایید و اضافه کرد ثبت آن امکان پذیر می شود. به طور کلی پیشنهاد میکنیم اگر قصد خرید گوشی بدون کد فعال سازی دارید از برند و مدل های شناخته شده و معمول استفاده کنید که به مشکل رجیستری نخورید.
آموزش ثبت موبایل دسته دوم در همتا
با اجرای طرح رجیستری گوشی های هوشمند که در نهایت به غیرفعال شدن شمار زیادی از گوشی ها منجر شد، دیگر خرید و فروش گوشی خصوصا گوشی های کارکرده کار آسانی نیست و شما پیش از نهایی کردن خرید خود باید نسبت به انتقال مالکیت گوشی دست دوم و رجیستری گوشی کارکرده اقدام نمایید. اما چگونه موبایل دسته دوم را رجیستر کنیم؟ برخی تصور می کنند رجیستری گوشی کارکرده و انتقال مالکیت گوشی دست دوم خیلی کار سخت و خسته کننده ایست و فقط از یک راه یعنی مراجعه به یک سامانه ممکن است. اما لازم است بدانید که شما برای انتقال مالکیت گوشی دست دوم و همچنین رجیستری گوشی کارکرده می توانید به طرق مختلفی اقدام نمایید. انتقال مالکیت گوشی دست دوم به چند طریق ممکن است که عبارتند از:
- انتقال مالکیت گوشی کارکرده و استعلام رجیستری گوشی دست دوم با کد USSD
- انتقال مالکیت گوشی کارکرده و استعلام رجیستری گوشی دست دوم با سامانه همتا
- انتقال مالکیت گوشی کارکرده و استعلام رجیستری گوشی دست دوم با اپلیکیشن همتا
در ادامه به بررسی و معرفی مرحله به مرحله هریک از راه های انتقال مالکیت گوشی دست دوم و همچنین رجیستری گوشی دست دوم میپردازیم.
برای مطالعه مقاله کد فعالسازی همتا + نحوه دریافت کد رجیستر موبایل کلیک کنید.
نحوه رجیستر گوشی کارکرده با کد USSD
از راه های انتقال مالکیت موبایل دست دوم و همچنین رجیستری آن استفاده از کد USSD می باشد که به روش زیر قابل اجرا است:
عدد 3 یعنی انتقال مالکیت را وارد کنید و گزینه ارسال یا Send را انتخاب کنید.
در مرحله بعد لیستی از کدهای IMEI که تحت مالکیت سیم کارت شما قرار دارند نمایش داده می شود. عدد کنار IMEI گوشی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید وارد کرده و گزینه ارسال یا Send را انتخاب کنید.
در مرحله بعد شماره موبایل خریدار گوشی را وارد کنید.
حال در پنجره ای که ظاهر می شود برای تایید انتقال مالکیت دستگاه عدد 1 را در کادر مربوطه وارد کرده و گزینه ارسال یا Send را انتخاب کنید.
در این مرحله کد فعال سازی به شماره خریدار پیامک می شود . خریدار نیز می تواند با استفاده از کد فعال سازی که برای وی پیامک شده اقدام به فعال سازی تلفن همراه خریداری شده در سامانه همتا نماید.
نحوه انتقال مالکیت موبایل در سامانه همتا
از دیگر راه های انتقال مالکیت موبایل دست دوم و رجیستری گوشی دست دوم با استفاده از سامانه همتا است. برای اینکار باید به وبسایت سامانه همتا مراجعه کنید و مراحل زیر را دنبال کنید.
ابتدا وارد وب سایت سامانه همتا شده و در آن ثبت نام کنید (اگر برای ثبت نام مشکلی دارید به انتهای همین مطلب مراجعه کنید) و به حساب خود وارد شوید. در اینجا لیستی از گوشی هایی که با مشخصات شما رجیستر شده اند را در صفحه مشاهده خواهید کرد.
برای انتقال مالکیت گوشی باید گوشی که قصد انتقال آن را دارید از لیست موجود انتخاب کرده و بر روی دکمه انتقال مالکیت/فروش در بالای صفحه کلیک کنید.
در این مرحله از شما خواسته می شود که شماره موبایل خریدار را وارد کنید. شما باید شماره سیم کارتی که خریدار قصد دارد آن را در گوشی وارد کند در این قسمت وارد نمایید.
در این مرحله یک کد فعال سازی به شماره خریدار ارسال می شود و خریدار باید بعد از اینکه سیم کارت خود را در گوشی وارد کرد به سامانه همتا وارد شده و از طریق این کد اقدام به فعال سازی گوشی موبایل خریداری شده نماید.
آخرین اخبار نحوه رجیستر گوشی کارکرده
- تاثیر محدودیت واردات آیفون بر رجیستری
به گفته وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، سیاست اعلام ممنوعیت واردات برخی گوشیهای پرطرفدار اشتباه است و این تصمیم دور زدن سیستم رجیستری را برای قاچاقچیان مقرونبهصرفه و توجیهپذیر و یکی از سیستمهای کارا در مقابله با قاچاق کالا به کشور را ناکارآمد خواهد کرد. ناطقان: اگرچه واردات گوشیهای آیفون بهصورت رسمی از سوی مقامات از جمله وزارت صمت ممنوع نشده، اما ثبت سفارش این کالاها در سامانه جامع تجارت با مشکل مواجه است و واردکنندگان هنگام مراجعه به این سامانه با این پیام مواجه میشوند که با توجه به قرارگیری تلفن همراه با برند اپل در گروه کالایی ۲۷، امکان ثبت سفارش آن وجود ندارد.
این در حالی است که هفته گذشته اعلام شده بود ثبت سفارش این برند تا روز ۳۱ اردیبهشت محدود شده و اکنون به نظر میرسد با تغییر گروه کالایی این مدل گوشیها، تصمیمات جدیدی در این خصوص گرفته شده است.
در حالی که تغییر گروه کالای آیفون از ۲۳ به ۲۷، بهمعنای ممنوعیت واردات این کالا نیست، اما اخبار منتشرشده از عدم امکان ثبت سفارش برای این کالا در یک ماه گذشته، باعث افزایش قیمت تا ۱۰ میلیون تومانی گوشیهای این برند شده بود و از روز گذشته نیز این کالاها باز هم افزایش قیمت داشتند. در عین حال فروش آیفون در فروشگاههای آنلاین هم انجام نمیشود و با مراجعه به این وبسایتها، این کالاها با عدم موجودی مواجه شدهاند.
- گمرک ایران اجبار بر نصب اپلیکیشن وی را تکذیب کرد
اخیرا در فضای مجازی و خبرها اینگونه مطرح شده که جهت رجیستر کردن گوشی تلفن همراه باید عضو پیام رسان ایرانی”وی” شد تا تائیدیه برای کاربر ارسال شود. این در حالی است که لطیفی-سخنگوی گمرک ایران- با اعلام اینکه چنین موضوعی صحت ندارد، درباره پیامرسان وی به ایسنا توضیح داد که از حدود دو سال قبل توسط گمرک طراحی و تقریبا از یک سال گذشته کاملا عملیاتی شده است. در این پیام رسان ذینفعان و کاربران گمرک عضو هستند و از منابع آنها، برای استعلام فرایند تجاری و ترخیص کالا است و البته از فضای عمومی این پیامرسان دیگران نیز میتوانند استفاده کنند.
سخنگوی گمرک با تاکید بر اینکه پیامرسان وی هیچ ارتباطی با رجیستری ندارد و هیچ کاربری برای رجیستری الزامی برای عضویت در آن ندارد، گفت که رجیستری به روال سابق انجام میشود و ارسال پیام تائید برای کسی که میخواهد جهت رجیستری اقدام کند به صورت پیامک روی خط تلفن همراه او ارسال می شود و ارتباطی با پیام رسال وی ندارد.
برای دانلود این مقاله به صورت PDF کلیک کنید.
خلاصه مطالب
در این مقاله به بررسی نحوه رجیستر گوشی کارکرده پرداخته شد. همچنین با توجه به افزایش خرید و فروش گوشی های دست دوم نسبت به گوشی های نو موجود در بازار، اطلاع از نحوه ثبت گوشی کار کرده در سامانه همتا بیش از پیش اجساس می شود. افراد در زمان خرید لازم است برخی از اطلاعات از قبیل شماره شناسه تلفن همراه را چک کرده تا از اصالت آن اطمینان حاصل نمایند. بنابراین تمام مراحلی را که پیش از خرید گوشی دست دوم لازم است بدانید را به صورت گام به گام د راین مقاله توضیح داده ایم. در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه لطقا با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید.
سوالات متداول
رجیستری تلفن های همراهی که از خارج کشور خریداری شده اند چگونه انجام می شود؟
فقط به صورت حضوری در گیت ورود به کشور و فقط برای گوشی خریداری شده مسافر از خارج از کشور انجام پذیر است و سایت گمرک نیز سرویس دهی انجام نمیشود.
انتقال مالکیت تلفن همراه با شماره گیری چه شماره ای ممکن است؟
#7777*
برای استعلام اصالت تلفن همراه به چه مواردی باید توجه کرد؟
حتماً به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکرشده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز، آکبند یا دست دوم بودن دستگاه توجه نمایید.
دیدگاه ها