مراجه به سامانه تفکیک یارانه از سرپرست خانوار، در موقعیتهای مختلفی مانند طلاق، ازدواج، پس از فوت سرپرست یا به علت وجود مواردی چون داشتن سرپرست بد، معتاد یا مفقودالاثر با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ و ارائه مدارک لازم مانند مدارک هویتی، عقدنامه، طلاقنامه یا نامه فرمانداری (در خصوص افراد بدسرپرست) صورت میگیرد. در این مقاله درباره مفهوم جداکردن یارانه، قواعد و شرایط این امر در خصوص افراد مجرد بالای ۱۸ سال، افراد تازه ازدواج کرده و زوجین متارکه نموده و … توضیح داده شده و مواردی چون وجود یا عدم وجود سایت مخصوص برای جداسازی یارانه، کد دستوری جداسازی یارانه بررسی گردیده است.
جداکردن یارانه از سرپرست خانوار
در سالهای اخیر طرح یارانه از جمله طرحهای حمایتی دولت بوده است که باهدف برطرفکردن فقر و ایجاد عدالت اقتصادی بر اساس آییننامه اجرایی ماده (۷) قانون هدفمندکردن یارانهها، بهحساب سرپرست خانوار واجد شرایط، واریز میگردد. گروههایی که در زیر نامبردهشدهاند بهصورت قانونی میتوانند یارانه خود را از سرپرست خانوار جدا کنند که هر یک از آنها هم شرایط مختلفی دارند. گروههای زیر امکان ارائه دادخواست جداسازی یارانه را دارند:
- افرادی که ازدواج کرده و خانواده جدید تشکیل دادهاند
- کسانی که با رسیدن به سن ۱۸ سالگی، مستقل از خانواده زندگی میکنند
- افرادی که دارای والدین بدسرپرست باشند
- در مواردی که حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزندخواندگی تحقق پیدا کند
- کسانی که سرپرست خانواده را به دلیل فوت ازدستداده باشند
- زوجهایی که به علت طلاق از یکدیگر جدا شدهاند
نحوه جداکردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر برای هر یک از این گروهها متفاوت است. البته فرایند اصلی در تمامی موارد یکسان است؛ اما شرایط جزئیات و مدارک موردنیاز، برای افراد با هر یک از این شرایط، فرق دارد. به همین خاطر، درصورتیکه قصد جدا نمودن یارانه از سرپرست را داشته باشید، ابتدا باید از شرایط و مدارک موردنیاز مطلع شده و سپس اقدام کنید. اینگونه حین انجام فرایند در سامانه تفکیک یارانه از خانوار با مشکلی مواجه نخواهید شد.
جداکردن یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال
افراد مجرد هم در صورت رسیدن به سن ۱۸ سال، امکان جداسازی یارانه خود را تحت یک سری شرایط خواهند داشت. نحوه جداکردن یارانه برای افراد مستقل بالای ۱۸ سال که در شهر یا مسکنی جداگانه از والدین زندگی میکنند، باید با مراجعه حضوری به شعب پلیس +۱۰، درخواست خود را ارائه دهند. اما لازم است مدارکی مانند نامه از فرمانداری، شورای محل، دهیاری، شهرداری، مسجد یا دیگر ارگانهای قابلقبول را دریافت کرده و هنگام مراجعه به شعب پلیس +۱۰، ارائه دهند. از آن جایی که سایت جداسازی یارانه تعریف نشده، این افراد پس از جمعآوری مدارک لازم و با دردستداشتن مدارک هویتی، میتوانند به مراکز پلیس مراجعه و درخواست جدا سازی یارانه از خانواده را ارائه دهند.
جداکردن یارانه به دلیل فوت سرپرست
در مورد فوت سرپرست، جداسازی یارانه شرایط سادهای دارد. بازماندگان با دردستداشتن گواهی فوت میتوانند به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه و درخواست جدا نمودن یارانهشان را ارائه دهند. مدارک موردنیاز در این مورد هم علاوه بر گواهی فوت، مدارک هویتی همسر و تمامی اعضای بازمانده خانواده است.
جداسازی یارانه به دلیل بدسرپرستی
درصورتیکه سرپرست خانواده معتاد، مفقودالاثر یا بدسرپرست باشد، فرزندان بالای ۱۸ سال خانواده یا همسر او، میتوانند جهت جدا نمودن یارانهشان اقدام کنند. نحوه جداکردن یارانه برای این گروه هم بهصورت حضوری و با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ است. در اینگونه موارد، افراد باید دادخواستشان را به فرمانداری محل سکونت ارائه داده و روند قانونی را طی کنند. درصورتیکه موضوع توسط فرمانداری تأیید شود، نامهای در اختیارشان قرار میگیرد که باید آن را همراه با سایر مدارک موردنیاز، به شعب پلیس تحویل دهند. پلیس +۱۰ بعد از دریافت نتیجه جداسازی و دیگر مدارک، حساب یارانه افراد بالا و پایین ۱۸ سال و همسر را از سرپرست جدا خواهد کرد.
جداکردن یارانه زوجهای جوان بعد از ازدواج
یکی از مواردی که میتواند علتی قابلقبول برای تفکیک یارانه از سرپرست خانوار باشد، ازدواج است. زوجهای جوان میتوانند برای جداکردن یارانه خود از سرپرست خانوار اقدام کنند. برای این کار با مراجعه حضوری و ارائه درخواست جداسازی یارانه، همراهداشتن یک سری مدارک هم الزامی است. این مدارک لازم برای ثبت درخواست جدا نمودن یارانه به دلیل ازدواج، عبارتند از:
- اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
- مدارک هویتی زوج شامل کارت ملی و شناسنامه
- مدارک شناسایی پدر هر دو زوج شامل کارت ملی و شناسنامه
باتوجهبه این که نحوه جداکردن یارانه از سرپرست خانوار برای زوجها بهصورت حضوری است، باید مدارک مذکور را از قبل آماده کنید تا هنگام مراجعه حضوری، با مشکل مواجه نشوید. هم چنین بهتر است از همه این مدارک فتوکپی بگیرید تا در صورت نیاز، کپی مدارک را هم ارائه دهید. بعد از ثبت درخواست در مراکز پلیس +۱۰، معمولاً به دفاتر پیشخوان ارجاع داده میشوید تا نامتان از لیست خانوادههای قبلی حذف شده و خانواده جدید برای شما تشکیل شود.
بعد از انجام این فرایند و اخذ کد رهگیری، باید جهت ادامه روند ثبت دادخواست جداسازی یارانه، مجدداً به پلیس +۱۰ مراجعه نمایید. در این مرحله زوجین باید یک حساب بانکی متعلق به سرپرست جدید یعنی مرد را در سامانه refahi.ir ثبت کنند تا بعد از تکمیل فرایند، مبلغ یارانه نقدی زوجین به این حساب واریز شود.
جداکردن یارانه افراد متأهل بعد از طلاق
تفکیک یارانه افراد متأهل بعد از طلاق، امکانپذیر است. زمانی که زن و مرد بهواسطه یکی از انواع طلاق از یکدیگر جدا شوند، زن میتواند اقدامات اداری لازم برای جداکردن یارانه خود از شوهر که پیشازاین، سرپرست خانوار وی محسوب میگردید را انجام دهد. برای این امر، زن باید دارای مدارک زیر باشد و اقدامات ذیل را انجام دهد: مدارک هویتی، اعم از شناسنامه و کارت ملی هوشمند یا رسید ثبتنام آن و همچنین اصل و کپی طلاقنامه. بعد از آن با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ و ارائه درخواست جداکردن یارانه و سپس مراجعه به بانک و افتتاح حساب مخصوص یارانه و درج شمارهحساب بانکی باز شده در سامانه رفاهی refahi.ir این کار صورت میگیرد.
یارانه رو جدا کردم ولی واریز نشده؟ ۲ دلیل عدم واریز یارانه بعد تفکیک و راه حل
سایت جداسازی یارانه
پرسشهایی که اغلب افراد در موقعیتهایی نظیر بعد از ازدواج، بعد از طلاق و…، در خصوص جداکردن یارانه مطرح میکنند، مبنی بر این است که آیا سایتی برای جداسازی یارانه، طراحی شده است یا خیر؟ یا درخواست اینترنتی جدا کردن یارانه امکانپذیر است؟
در پاسخ به این پرسشها باید گفت، در حال حاضر سامانهای تحت عنوان سایت تفکیک یارانه از سرپرست راهاندازی نشده و درصورتیکه فردی بخواهد اقدام به تفکیک یارانه از سرپرست خانوار نماید، باید حضوراً به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کند.
این در حالی است که دولت، برای ثبتنام یارانه و اعلام نیاز یارانه نقدی و همچنین برای ثبت شکایت یارانه و استعلام و اعتراض دهکبندی یارانه، سامانههای رفاهی refahi.ir و سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir را راهاندازی کرده است.
کد دستوری جداسازی یارانه
از آن جایی که تا کنون درگاه آنلاینی با عنوان سایت جداسازی یارانه ایجاد نشده، متقاضیان به دنبال یک کد دستوری هستند تا بتوانند اقدامات لازم را جهت مستقل نمودن یارانه خود با آن انجام دهند. دراینرابطه باید بگوییم که کد دستوری خاصی هم برای جداسازی یارانه نقدی و معیشتی تعیین نشده است. البته کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* برای استعلام وضعیت برقراری یا عدم برقراری یارانه تعریف شده اما امکان جدا نمودن یارانه بهوسیله آن وجود ندارد.
پیگیری تلفنی تفکیک یارانه از خانوار
افراد متقاضی برای تفکیک یارانه از سرپرست خانوار میتوانند به شماره گویای ۰۹۲۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند و پس از ثبت کد ملی و شماره تماس سرپرست خانوار، علت عدم واریز یارانه و یا علت قطع یارانه و وضعیت آن را بررسی نمایند.
خلاصه مقاله سامانه تفکیک یارانه از سرپرست خانوار
تفکیک یارانه از سرپرست خانوار، در موقعیتهای مختلفی مانند بعد از طلاق، بعد از ازدواج، پس از فوت سرپرست یا داشتن سرپرست بد، معتاد یا مفقودالاثر انجام میگیرد که برای این کار باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و با ارائه مدارک موردنیاز، تفکیک یارانه از سرپرست خانوار انجام بگیرد.
برای دانلود پی دی اف مقاله سامانه تفکیک یارانه از سرپرست خانوار کلیک کنید.
سوالات متداول
سامانه تفکیک یارانه از سرپرست خانوار وجود دارد یا خیر؟
خیر، هنوز هیچ سامانه ای در این مورد راه اندازی نشده است و برای دادخواست جدا کردن یارانه باید به صورت حضوری مراجعه کنید.
کد دستوری جداسازی یارانه چیست؟
کد دستوری خاصی برای جداسازی یارانه نقدی و معیشتی تعیین نشده است.
چه گروه هایی می توانند درخواست جداکردن یارانه از سرپرست خانوار را داشته باشند؟
- افرادی که ازدواج کرده و خانواده جدید تشکیل دادهاند
- کسانی که با رسیدن به سن ۱۸ سالگی، مستقل از خانواده زندگی میکنند
- افرادی که دارای والدین بدسرپرست باشند
- در مواردی که حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزندخواندگی تحقق پیدا کند
- کسانی که سرپرست خانواده را به دلیل فوت ازدستداده باشند
- زوجهایی که به علت طلاق از یکدیگر جدا شدهاند
بعد از جدا سازی و انجام تمامی مراحل باز یارانه من و برادرم واریز نشد دوباره مراجعه کردم و شماره حساب!را فعالسازی کردم ولی متاسفانه تو سایت جزو یارانه بگیران هستیم ولی پولی واریز نشد ۶ ماه گذشت !
سلام وقت بخیر
سامانه شما باید حتما چک شود تا بتوان برسی صورت گیرد به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی 110 در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند