بسیاری از افراد هنگام خروج از کشور متوجه می شوند که ممنوع الخروج هستند و اجازه خارج شدن از کشور را ندارند. بنابراین بهتر است افراد قبل از خارج شدن از کشور و حتی قبل از رزرو بلیط هواپیمای خود حتما استعلام ممنوع الخروجی بگیرند تا بعدا دچار مشکل نشوند. ممنوع الخروج شدن ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد به همین علت در این مقاله بررسی می کنیم که دلایل ممنوع الخروجی چیست؟ و یا چه کسانی ممنوع الخروج از کشور می شوند؟ پس پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از دلایل ممنوع الخروج شدن و قوانین ممنوع الخروجی در سال ۱۴۰۳ حتما این مقاله را با دقت مطالعه کنید و در صورت داشتن هرگونه سوال یا نیاز به دریافت راهنمایی های بیشتر با کارشناسان مشورت ارتباط برقرار نمایید.
دلیل ممنوع الخروجی چیست؟
به طور کلی چهار دلیل برای ممنوع الخروج شدن وجود دارد. این دلایل داشتن مشکلات قضایی، دارایی، مالیاتی و کیفری افراد هستند. در ادامه قصد داریم به معرفی کامل دلایل ممنوع الخروج شدن و جزئیات آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید.
📢 اطلاعیه 📢
ممنوع الخروج شدن شامل سفرهای هوایی، دریایی و زمینی می باشد و طور معمول با گذاشتن وثیقه این ممنوعیت رفع می شود. البته چگونگی رفع ممنوعیت و میزان وثیقه توسط دادگاه تعیین می گردد.
🔔 برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام کد یکتا برای اتباع خارجی کلیک کنید. 🔔
چه کسانی ممنوع الخروج از کشور می شوند؟
در پاسخ به این سوال که چه کسانی ممنوع الخروج از کشور می شوند؟ باید بگوییم بعضی از افراد در سفرهای قبلی خود کارهایی انجام داده اند که باعث سوء شهرت می شود و به همین علت برای سفرهای بعدیشان ممنوع الخروج می گردند. این کارها مثل کلاهبرداری، دزدی و سرقت، ولگردی، تکدی و یا کارهایی مانند این هستند.
عده ای دیگر نیز افرادی هستند که با توجه به تشخیص مقامات قضایی سفر آن ها مخالف با مصالح جمهوری اسلامی ایران است و به همین دلیل به آن ها اجازه خروج داده نمی شود. به عبارت دیگر چنانچه فردی برای کارهای مجرمانه و ایجاد خرابکاری قصد سفر داشته باشد و قصد او محرز شود ممنوع الخروج می گردد.
علاوه بر این افرادی که برای خروج از کشور به اجازه فرد دیگری نیاز دارند نیز نمی توانند بدون داشتن اجازه از آن فرد به سفرهای خارج از کشور بروند. به عنوان مثال دختران برای خروج از کشور به اجازه پدر یا قیم قانونی خود و خانم ها برای این کار به اجازه همسر خود نیاز دارند و در غیر این صورت ممنوع الخروج می گردند.
تمامی افراد مشمول سربازی به استثنای افرادی که معافیت دارند، ممنوع الخروج هستند و دانشجویانی که مشمول سربازی می باشند باید برای خروج از کشور وثیقه بگذارند و در صورت عدم انجام این کار امکان خروج از کشور را نخواهند داشت.
همچنین برخی از آقایان به دلیل پرداخت نکردن مهریه توسط همسر خود از طریق مراجع ثبتی دچار ممنوع الخروجی می شوند.
📢 اطلاعیه 📢
افرادی که بدهی مالیاتی قطعی آن ها بیشتر از 500 میلیون تومان باشد، توسط سازمان امور مالیاتی کشور ممنوع الخروج می شوند اما منع خروج بدهکاران عادی چک، مهریه و تعهدات اسنادی، توسط اداره کل اجرا صورت می گیرد.
از سوی دیگر بدهکاران قطعی مالیاتی و آن دسته از بدهکارانی که به دلیل صدور حکم قطعی دادگاه یا صدور اجرائیه توسط سازمان ثبت اسناد و املاک مشخص شود که دارای بدهی هستند نمی توانند از کشور خارج شوند.
افراد ورشکسته نیز که بدهی مالی دارند ممنوع الخروج می باشند مگر اینکه پیگیر مطالبات مالی خود باشند و برای این کار سفر کنند. البته برای این کار هم نیاز به ارائه مدارک معتبر می باشد تا با استفاده از آن، ممنوعیت خروج از کشور به طور موقت برطرف گردد و فرد بتواند برای پیگیری مطالبات خود سفر کند.
مدت اعتبار قرار ممنوع الخروجی چقدر است؟
مدت اعتبار این قرار شش ماه می باشد اما با استناد به ماده ۱۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه می تواند به دلایل مختلف و با توجه به میزان اهمیت و دلیل قرار، عدم خروج فرد از کشور را صادر کرده و هر شش ماه یک بار آن را تمدید نماید.
لازم به ذکر است که افراد نیز می توانند پس از دریافت ابلاغ ممنوع الخروجی خود طی مدت ۲۰ روز با مراجعه به دادگاه تجدید نظر استان محل زندگیشان به این ابلاغ اعتراض کنند.
نکته مهم اینکه چنانچه فردی بدون توجه به ابلاغ صادر شده از مرجع صادر کننده رفتار نماید و یا بخواهد قرار ممنوع الخروجی خود را نقض کرده و به صورت غیر قانونی از کشور خارج شود، متخلف شناخته شده و با وی برخورد قانونی خواهد شد.
البته اگر قرار ممنوع الخروجی به وسیله مرجع صادر کننده فسخ شود و یا مراجع تجدید نظر آن را مردود اعلام کنند این مسئله باید بلافاصله به مراجع مربوطه اطلاع داده شود تا برای رفع ممنوع الخروجی فرد اقدامات لازم انجام گیرند.
🔔 برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ویرایش اطلاعات در سامانه ثنا کلیک کنید. 🔔
روش های استعلام ممنوع الخروجی چیست؟
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد چنانچه فردی به خاطر هر یک از دلایل ذکر شده در مقاله ممنوع الخروج گردد نمی تواند از کشور خارج شود و علاوه بر آن که سفر خود را از دست داده است هزینه تهیه بلیط یا رزرو هتل او هم از بین می رود. بنابراین بهتر است افراد پیش از رزرو بلیط و خروج از کشور با استفاده از روش های استعلام ممنوع الخروجی مطمئن شوند که برای سفر به کشورهای خارجی مشکلی نخواهند داشت. اما روش های استعلام ممنوع الخروجی چیست؟
استعلام ممنوع الخروجی با استفاده از کد ملی ممکن می باشد و چنانچه فردی احتمال می دهد که از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ممکن است ممنوع الخروج شده باشد می تواند به سامانه استعلام ممنوع الخروجی مراجعه کند. آدرس این سامانه exitban.ssaa.ir است و از طریق آن می توان با وارد کردن نام، نام خانوادگی و کد ملی وضعیت ممنوع الخروجی را مشاهده و برای رفع آن اقدام کرد.
همچنین اگر فردی به دلایل قضایی یا کیفری ممنوع الخروج شده باشد می تواند برای استعلام و مشاهده وضعیت خود به سامانه آنلاین ثنا مراجعه نماید و در این سامانه ابلاغ و قرار ممنوع الخروجی خود را مشاهده کرده و از شرایط ممنوع الخروجی اش اطلاع پیدا کند.
افزون بر روش های فوق، اگر افراد به دلایل دیگری ممنوع الخروج شده باشند باید به اداره گذرنامه حضورا مراجعه کنند تا از دلیل صدور حکم و راهکارهای آن مطلع شوند.
قوانین ممنوع الخروجی چیست؟
قوانینی که منجر به ممنوع الخروج شدن افراد می شوند، شامل موارد زیر هستند:
🔸 ماده 17 قانون گذرنامه
🔹 ماده 201 آیین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی مصوب 1387
🔸 ماده 202 قانون مالیات های مستقیم
🔹 بخشنامه شماره 222 اداره ثبت اسناد و املاک
🔸 مواد 247 و 509 قانون آیین دادرسی کیفری
🔹 ماده واحده لایحه قانونی ممنوعیت خروج بدهکاران بانک ها مصوبه 1359 شورای انقلاب
💣 البته در بعضی از موارد خاص مانند مشرف شدن به خانه خدا و یا مسافرت های اضطراری مثل سفر برای درمان بیماری (با وجود ممنوع الخروج بودن شخص) بدون رفع حکم و با پیش بینی تمهیدات لازم به افراد اجازه ی خروج از کشور داده می شود. همچنین ارائه دادخواست رفع ممنوع الخروجی طبق شرایط هر فرد توسط وکیل انجام می شود و ارائه دادخواست یکی از راه های رفع این ممنوعیت است.
🔔 برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تعویض پلاک خودرو در رهن کلیک کنید. 🔔
اخبار پیرامون دلایل ممنوع الخروج شدن
✅ امکان مشاهده و استعلام دلایل ممنوع الخروج شدن ازطریق اپلیکیشن پلیس من
سردار علی ذوالقدر رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا اعلام کرده است که افراد میتوانند از طریق اپلیکیشن پلیس من از وضعیت ممنوع الخروجی خود باخبر گردند.
او همچنین بیان کرده است که در این اپلیکیشن هر شخص می تواند پس از پرداخت مبلغ ۵۲۰۰ تومان از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شود. البته اگر افراد به صورت حضوری به ادارات گذرنامه در مراکز استان ها مراجعه نمایند نیازی به پرداخت هزینه نیست.
✅ اطلاع رسانی ممنوعیت خروج افراد توسط مراجع قضایی
آقای مصدق معاون اول قوه قضاییه گفته است که مراجع قضایی می بایست ممنوعیت خروج افراد از کشور را از طریق سامانه ثنا و یا دیگر سامانه ها به صورت آنلاین به دادستانی کل کشور اعلام نمایند.
معاون اول قوه قضاییه در بخشنامه ای مرکز آمار و فناوری اطلاعات را مکلف کرده است تا با همکاری دادستانی کل کشور برای اطلاع رسانی و ابلاغ دستور ممنوع الخروجی، یک سامانه را برای این کار طراحی کنند تا از طریق آن افراد بتوانند وضعیت ممنوع الخروجی خود را مشاهده نمایند.
✅ عدم ممنوع الورودی ایرانیان مقیم خارج از کشور
حجت الاسلام اژه ای رئیس قوه قضائیه اعلام کرده است که هیچ یک از ایرانیان مقیم خارج از کشور ممنوع الورود نیستند و بدون هیچ مشکلی می توانند وارد کشور شوند مگر ورود آن دسته از افرادی که احتمال داشته باشد وارد شدن آن ها برای کشور مشکل آفرین است. مثل خرابکاران یا افرادی که احتمال جاسوسی آن ها وجود دارد.
🔔 برای دانلود فایل PDF مقاله دلایل ممنوع الخروج شدن کلیک کنید. 🔔
خلاصه مطلب 📝
با توجه به اینکه بسیاری از افراد امروزه با مشکل ممنوع الخروج شدن مواجه می شوند در این مقاله به بررسی این سوال پرداختیم که دلیل ممنوع الخروجی چیست؟ چه کسانی ممنوع الخروج از کشور می شوند؟ و پاسخ دادیم داشتن مشکلات قضایی، دارایی، مالیاتی و کیفری دلایل ممنوع الخروج شدن هستند و هر یک از این مشکلات را با ذکر مثال مطرح کردیم.
علاوه بر این مدت اعتبار ممنوع الخروجی را نیز بیان کرده و قوانین آن را ذکر کردیم. در نهایت نیز به معرفی روش های استعلام ممنوع الخروجی پرداختیم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد اما در صورت داشتن هر گونه سوال یا نیاز به دریافت راهنمایی های بیشتر می توانید با مشاوران ما در سایت مشورت ارتباط برقرار نمایید و یا سوال و مشکل خود را در مورد دلایل ممنوع الخروج شدن در انتهای این مقاله به صورت کامنت برای ما بنویسید تا مشاوران مجرب مشورت در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.
سوالات متداول
آیا ممنوع الخروج شدن فقط برای سفر با هواپیماست؟
خیر ممنوع الخروج شدن شامل سفرهای هوایی، دریایی و زمینی می باشد.
دلایل ممنوع الخروجی چیست؟
به طور کلی دلایل ممنوع الخروج شدن داشتن مشکلات قضایی دارایی، مالیاتی و کیفری هستند.
آیا دانشجویانی که مشمول سربازی هستند ممنوع الخروج می باشند؟
بله دانشجویانی که مشمول سربازی هستند باید برای خروج از کشور وثیقه بگذارند و در غیر این صورت ممنوع الخروج می باشند.
دیدگاه ها