پیگیری سهام عدالت متوفیان از چه طریقی ممکن است؟ سوالی که بسیاری از دریافت کنندگان سهام عدالت ممکن است با آن مواجه شوند. با اعلام سازمان بورس در ابتدای سال جاری، بیش از 49 میلیون نفر واجد شرایط دریافت سهام عدالت هستند. طبق آمار منتشر شده، بیش از 3 میلیون نفر از این تعداد فوت شدهاند. در ابتدا دریافت سهام عدالت عزیزان وفات یافته، روش و پروتکل مشخصی نداشت.
از همین رو رییس سازمان بورس اعلام کرد که به دنبال ایجاد سامانه و روشهای حقوقی ویژهای برای انتقال سهام عدالت به وراث هستند. ورثهی افراد وفات یافته با در دست داشتن برگه انصار وراثت میتوانند با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک، عملیات انتقال سهام عدالت را انجام دهند.
پیگیری سهام عدالت متوفیان دارای چند مرحله است. همانطور که در ادامه مقاله شرح داده شده است، مرحله اول به نوعی حضوری بوده و باقی مراحل را میتوانید از طریق سامانههای ذکر شده انجام دهید. اگر در ثبت نام در سامانه و یا پیگیری سهام عدالت متوفی نیاز به راهنمایی دارید، از طریق شماره 9099075307 با مشاوران ما در سامانه مشورت تماس بگیرید.
سهام عدالت چیست؟
درواقع میتوان گفت سهام عدالت نوعی از یارانه است. دولت نهم با تصویب واگذاری بخشی از سهام شرکتها و بنگاههای دولتی به اقشار کم درآمد جامعه، تصمیم به کوچکتر کردن دولت و توانمندسازی اقشار آسبپذیر داشت.
این سهام از طریق شرکتهای تعاونی عدالت استانی به افراد اعطا میشود. سود سهام عدالت مانند یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار واریز نمیشود. افراد با ثبت نام برای دریافت سهام، شماره شبای اختصاصی خود را در سیستم ثبت کرده و سود سهام هر شخص به حساب خودش واریز میشود.
📌 برای مشاهده ثبت نام سهام عدالت جاماندگان روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
اگر تا کنون برای سهام عدالت فوت شدگان ثبت نام نکردهاید، یا در مورد کارایی ونحوه محاسبه آن دچار سردرگمی شدهاید، برای دریافت و ثبت نام سهام عدالت میتوانید با مشاوران ما در مرکز مشورت وارد صحبت شده تا همکاران ما ثبت نام شما را انجام داده یا در این زمینه راهنماییتان کنند.
همانطور که گفته شد در چند سال اخیر، پس از ثبت نام بسیاری از شهروندان در سامانه سهام عدالت، دریافت مبلغ سود افرادی که فوت کردهاند دچار مسئله شده است. ورثه و خانواده فرد فوت شده میبایست بتوانند مبلغ سود فردی که سهام را ثبت نام کرده دریافت کنند.
به همین منظور رییس سازمان بورس به تازگی اعلام کرده است که دریافت سهام عدالت متوفیان با پیگیری ورثه از طریق دفتر خدمات الکترونیک ممکن شده است. در ادامه نحوه پیگیری سهام عدالت متوفیان را برای عزیزان شرح دادهایم.
پیگیری سهام عدالت متوفیان به چه معناست؟
در سالیان اخیر با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد سرپرست خانواری که در سهام عدالت ثبت نام کرده بودند فوت شدهاند، پیگیری سهام عدالت متوفیان برای ورثه دارای روش و عملیات قانونی مشخصی نبود. طبق قانون، بازماندگان و ورثهی فرد فوت شده میبایست قادر باشند سود سهام فرد فوت شده را دریافت کنند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه اعلام کرد «دادههای انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار میدهیم تا سهام عدالت متوفیان را به خانوادههای آنها منتقل کنند.»
محمد کاظمی فرد درباره اطلاعات فردی متوفیانِ سهامدار در سامانه سهام عدالت به صورت الکترونیکی اضافه کرد «سازمان ثبت احوال کشور این خدمت را ارائه میدهد و اطلاعات متوفیان را به صورت برخط در اختیار دارد.»
📌 برای مشاهده راهنمای فراموشی رمز عبور سهام عدالت روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
پیگیری سهام عدالت متوفیان از طریق سامانه
هموطنان عزیز از چند طریق میتوانند واجد شرایط بودن یا نبودن فرد فوت شده در سامانه سهام عدالت را از چند طریق بررسی کنند. سامانه سهام عدالت به آدرس samanese.ir برای کسب اطلاع از اعطای سهام عدالت و میزان سود و سهام هر شخص ایجاد شده است.
با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی شخص فوت شده، میتوانید از واجد بودن یا نبودن فرد در دریافت سهام عدالت و میزان آن اطلاعات لازم را کسب کرد. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، وراث متوفی میتوانند برای انتقال سهام عدالت وی اقدام کنند.
همانطور که گفته شد، ابتدای امر، وراث باید از سهامدار بودن متوفی اطمینان حاصل کنند. پس از آن با آماده کردن مدارک زیر میتوانند برای مراحل بعدی اقدام کنند. همچنین افراد میتوانند برای پیگیری آخرین واریزی سود سهام عدالت با کد ملی وارد سامانه مذکور شوند.
مدارک لازم هنگام مراجعه به شرکت سپردهگذاری مرکزی برای پیگیری سهام عدالت متوفیان شامل موارد زیر است:
📌 گواهینامه واریز مالیاتی
📌 گواهی انحصار وراثت
📌 گواهی فوت
📌 اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی و ورثه
در گام بعدی یکی از افراد به نمایندگی از باقی وراث، به یکی از دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد شرکت سپرده گذاری مراجعه میکند. نتیجه بررسی مدارک و صحت آن، بعد از طی مراحل قانونی از طریق پیامک به وراث متوفی، اطلاعرسانی میشود.
متقاضیان محترم از طریق سامانه سمات به نشانی www.csdiran.ir میتوانند خدمات انتقال سهام عدالت متوفی را انجام دهند. مدارکی که در قسمت قبلی به آنها اشاره کردیم برای انجام مراحل بعدی الزامی است. پس از ثبت در سامانه مذکور، یکی از ورثه به دفتر پیشخوان دولت طرف قرارداد سپرده گذاری مراجعه میکند تا فرمهای مربوط به انتقال سهام را دریافت کند.
پس از تکمیل فرمهای نقل و انتقالات و بررسی مدارک متقاضیان، مدارک برای بررسی و تأیید نهایی به شرکت سپردهگذاری مرکزی ارسال میشوند تا نتیجه نهایی به متقاضیان اعلام شود. در صورت تایید نهایی مارک متقاضیان، مبلغ سود سهام عدالت متوفی به ورثه پرداخت میشود.
دریافت مبلغ سود سهام عدالت متوفیان
واریز سود سهام عدالت از طریق سامانه سجام www.sejam.ir به متقاضیان صورت میگیرد. به همین دلیل، ورثه متوفی باید در این سامانه ثبتنام کرده و با درج شماره شبا و شماره تلفن همراه خود، از سود سهام عدالت متوفی بهرهمند شوند.
سازمان خصوصی سازی کشور، میزان سود فرد متوفی را محاسبه کرده و تنها به شماره شبای تأیید شده و از طریق بانک عامل، سود اختصاص یافته هر فرد را به حساب خود آن شخص واریز میکند. بدیهی است برای پیگیری سهام عدالت متوفیان، ارائه و تأیید شماره شبا توسط وراث الزامی است.
خلاصه مقاله پیگیری سهام عدالت متوفیان
با توجه به اینکه طبق اعلام سازمان بورس، بیش از 49 میلیون نفر در شرکت واجد شرایط دریافت سهام عدالت هستند، نحوه ثبت نام و دریافت این سهام برای اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه دارای اهمیت شده است. در حال حاضر بیش از 3 میلیون نفر از واجدین شرایط دریافت سهام عدالت فوت شدهاند.
از همین رو پیگیری سهام عدالت متوفیان برای ورثه امری حائز اهمیت به نظر میرسد. در این مقاله سعی شد مراحل پیگیری سهام عدالت متوفیان را به صورت کامل شرح دهیم.
در صورتی که برای دریافت و پیگیری سهام عدالت متوفی دچار مشکل شدهاید و یا در ثبت نام در سامانه نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید با شماره 9099075307 تماس بگیرید تا همکاران ما در این زمینه راهنماییتان کرده، و یا در صورت لزوم ثبت نام را برایتان انجام دهند.
برای دریافت PDF مقاله کلیک کنید.
سوالات متداول
آیا میتوانم سود سهام عدالت فرد فوت شده را دریافت کنم؟
بله، از طریق ثبت نام در سامانه و ارسال مدارک به دفتر پیشخوان میتوانید مراحل مربوطه را انجام دهید.
آیا میتوان فقط از طریق اینترنت پیگیری سهام عدالت متوفیان را انجام داد؟
خیر، مدارک ذکر شده در مقاله را باید به صورت حضوری به دفتر پیشخوان برده و آنها را جهت تایید نهایی ارسال کنید.
مبلغ سود سهام عدالت متوفیان چگونه حساب میشود؟
محاسبه سود را سامانه سجام طبق جدول منتشر شده در هر سال انجام داده و نحوه محاسبه سود متوفی با فرد عادی تفاوتی ندارد.
سهام عدالت متوفی چقدر است
سلام وقت بخیر
بستگی به ارزش کل دارایی سهام متوفی دارد که برسی شود به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش اقای رفیعی داخلی ۱۰۶ در ساعات ۱۷ الی ۲۳ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند