
با وجود توصیه های فراوان سامانه همتا، مبنی بر ضرورت انتقال مالکیت تلفن همراه در زمان خرید و فروش آن، متاسفانه همچنان تعداد زیادی شکایت در این زمینه به مرکز پاسخگویی همتا ارسال می شود. بیشتر معترضانی که که با این مرکز تماس می گیرند به دنبال راهی برای نمایش شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا هستند تا شماره تلفن همراه فروشنده را یافته و کار های انتقال را مجددا انجام دهند.
در این مقاله به پاسخ به سوالاتی درباره نحوه نمایش شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا و راهنمای گام به گام آن، نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل، آخرین اخبار این حوزه و مواردی از این دست می پردازیم. در صورت وجود هرگونه سوال با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید.
لیست موضوعات
نمایش شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا
از جمله شکایت های رایجی که افراد در هنگام خرید تلفن های همراه دست دوم با مرکز پاسخگویی سامانه همتا به اشتراک می گذارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• دستگاه را بدون انتقال مالکیت خریداری کردهام. به شماره همراه فروشنده دسترسی ندارم که از ایشان درخواست انتقال مالکیت نمایم.
• دستگاه را بدون انتقال مالکیت خریداری کردهام. به شماره همراه فروشنده دسترسی دارم اما خاموش است و نمیتوانم درخواست انتقال مالکیت کنم.
• دستگاه را بدون انتقال مالکیت خریداری کردهام. از شناسه (IMEI) دستگاهم توسط فروشنده، سوء استفاده شد و الان دستگاهم قطع شده است.
سامانه همتا ضمن تاکید مجدد و موکد دوباره در زمینه ضرورت انتقال مالکیت و فعال سازی دستگاه برای سیم کارت خریدار در زمان خرید و فروش و در حضور فروشنده، اعلام می دارد که در صورت تایید برخی شرایط، امکان ارائه راهنمایی در مورد شماره سیم کارت خریدار در سامانه همتا فراهم شده است. در ادامه به حالت های مختلف نمایش شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا خواهیم پرداخت.
• در صورتی که دستگاه دارای مالک باشد و از شناسه دستگاه سوء استفاده نشده باشد، در پیام هشدار انتقال مالکیت ارسالی از همتا، شماره مالک با چند رقم پنهان نمایش داده خواهد شد.
• در صورتی که دستگاه دارای مالک نباشد و در پیام هشدار انتقال مالکیت ارسالی از همتا، شماره مالک ذکر نشده باشد و از شناسه دستگاه نیز سوء استفاده نشده باشد، می توانید با استفاده از آموزش زیر شماره ای که امکان دریافت مالکیت دارد را مشاهده نمایید. توجه داشته باشید در صورتی که این شماره منقضی یا واگذار شده باشد، شماره با چند رقم پنهان نمایش داده میشود.
• در صورتی که از شناسههای دستگاه سوء استفاده شده باشد، شماره مالک در هیچکدام از حالتها نمایش داده نمیشود.
• در صورتی که شماره مالک را می شناسید ولی سیم کارت مالک منقضی و یا واگذار شده است، آموزش بازیابی اطلاعات سیم کارت واگذار شده را در ادامه مطلب مطالعه فرمایید.
برای اطلاع از نحوه ورود و رجیستر موبایل در سامانه همتا کلیک کنید.
نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل
در مرحله اول ابتدا وارد سامانه همتا به نشانی www.hamta.ntsw.ir شده و با وارد کردن شماره تلفن همراه خود، وارد کارتابل شخصی خود شوید.
نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل
در مرحله دو پس از وارد کردن شماره سیم کارت خودتان، رمز عبور موقت برای آن شماره ارسال میگردد. با استفاده از رمز عبور ارسال شده و وارد کردن کد امنیتی، میتوان وارد سامانه شد.
سپس در ادامه وارد قسمت «وضعیت شناسه دستگاه (IMEI)» شوید.
نمایش شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا
در مرحله بعد باید یکی از شناسه (IMEI)های دستگاه مربوطه را وارد نمایید.
مشاهده شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا
در این مرحله درصورتی که این شناسه (IMEI) تحت مالکیت قطعی هیچ سیمکارتی نباشد (یعنی قبلاً توسط هیچ فردی وارد کارتابل نشده باشد) و از آن، سوء استفاده هم نشده باشد، پیغامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن فرآیند نمایش داده میشود.
با کلیک برروی گزینه OK اطلاعات به صورت محدود نمایش داده میشود.
شما میتوانید در صورت در اختیار داشتن سیم کارت نمایش داده شده اقدام به افزودن دستگاه نمایید
مشاهده شماره تلفن آخرین مالک موبایل
برای اطلاع ازنحوه رجیستر گوشی کارکرده کلیک کنید.
آموزش بازیابی اطلاعات سیم کارت واگذار شده
در صورتی که قبلاً در سایت همتا ثبت نکرده باشید (کارتابل کد ملی تشکیل نداده باشید) و سیمکارت شما منقضی شده باشد یا مالکیت آن را به شخص دیگری واگذار کرده باشید، اطلاعات دستگاههای شما از کارتابل سیمکارت منقضی یا واگذار شده در همتا حذف میشود ولی شما میتوانید این اطلاعات را برای سیمکارتهای دیگر خود بازیابی کنید.
برای اینکار لازم است شناسه (IMEI) دستگاه یا دستگاههای خود و شماره سیمکارت منقضی یا واگذار شده را داشته باشید.
کارتابل کد ملی با 2 سیمکارت یا بیشتر، نیازی به بازیابی اطلاعات ندارد
در صورتی که شما قبلاً در سایت همتا ثبت نام کرده باشید و کارتابل کد ملی تشکیل داده باشید، در صورتی که بیش از 2 سیمکارت در کارتابل شما باشد، با منقضی شدن یکی از سیمکارتها و یا واگذار کردن مالکیت یکی از سیمکارتها، اطلاعات دستگاه در کارتابل کد ملی باقی میماند.
در ادامه مراحل بازیابی اطلاعات سیمکارت واگذار شده به صورت تصویری آورده شده است.
در مرحله اول، باید به درگاه اینترنتی سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه شود. برای ورود به سامانه میتوان از شماره سیمکارت استفاده نمود و یا اینکه ابتدا در سامانه ثبت نام کرد و سپس با استفاده از کد ملی وارد سامانه شد.
در ادامه، مراحل با استفاده از ورود با شماره سیمکارت آورده میشود.
نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل
آموزش بازیابی اطلاعات سیم کارت واگذار شده
در این مرحله پس از وارد کردن شماره سیمکارت، رمز عبور موقت برای آن شماره ارسال میگردد. با استفاده از رمز عبور ارسال شده و وارد کردن کد امنیتی، وارد سامانه شوید.
سپس در ادامه در صفحه اصلی «مدیریت دستگاهها» بر روی گزینه “افزودن دستگاه” کلیک میکنیم.
نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل
در چهارمین مرحله در صفحه باز شده، شناسه (IMEI) دستگاه خود را که میخواهیم اطلاعات آن از کارتابل قبلی (کارتابل حذف شده) به این کارتابل انتقال یابد را وارد میکنیم و بر روی گزینه “ثبت” کلیک میکنیم.
راهنمای تصویری مشاهده شماره آخرین مالک موبایل
سپس پیامی مبنی بر وارد کردن شماره سیمکارت قبلی (سیمکارت منقضی یا واگذار شده) را دریافت میکنیم. شماره سیمکارت را به صورت کامل وارد کرده و بر روی گزینه “تأیید” کلیک میکنیم.
نمایش شماره آخرین صاحب موبایل در سامانه همتا
در آخرین مرحله در صورتی که اطلاعات وارد شده صحیح باشد فرایند با موفقیت انجام شده و اطلاعات دستگاه شما در این کارتابل قرار میگیرد.
چگونه از شماره آخرین مالک موبایل مطلع شویم؟
آخرین اخبار سامانه همتا
- طرح رجیستری سامانه همتا هیچ گونه هزینه ای ندارد
با وجود اینکه بارها اعلام شده است سامانه همتا اساساً هیچگونه هزینهای بابت رجیستری گوشی از مشترکین دریافت نمیکند اما در روزهای اخیر عده ای دنبال سوءاستفاده از این سامانه هستند. فیشینگ یا سرقت آنلاین، در عمل بهصورت «کپی دقیق رابط گرافیکی یک وبگاه معتبر» انجام میشود. در این رویه کلاهبرداری، ابتدا کاربر از طریق ایمیل، پیامک و یا آگهیهای تبلیغاتی سایتهای دیگر، به این صفحه قلابی راهنمایی میشود؛ سپس از کاربر درخواست میشود تا اطلاعات مهم و حساسی مانند اطلاعات کارت اعتباری را در سایت وارد کند. در نهایت با گمراه شدن کاربر و وارد کردن اطلاعات خود، فیشرها به راحتی به اطلاعات شخصی کاربر دسترسی پیدا میکنند.
- سوءاستفاده از نام سامانه همتا برای کلاهبرداری
در همین راستا، سوءاستفاده از نام سامانه همتا (رجیستری) بهعنوان یک سامانه مشهور ملی اخیراً مورد توجه فیشرها قرار گرفته است. بدین ترتیب که کلاهبردارن از طریق شمارههای نامعلوم و بعضاً شخصی، پیامکی مبنی بر پرداخت هزینه جهت رجیستری گوشی به مردم ارسال و از آنها خواسته میشود تا با کلیک بر روی لینک ارسالی، هزینه رجیستری گوشی را پرداخت نمایند. با توجه به اینکه این پیامکها حاوی تهدید مخاطب به قطع گوشی در صورت عدم پرداخت هزینه و ثبت اطلاعات میباشد؛ افراد زیادی فریب میخورند.با توجه به افزایش قابلتوجه پیامکهای فیشینگ با عنوان «رجیستری گوشی» و عدم اطلاعرسانی کافی مسئولان به مردم درخصوص این مدل فیشینگ، توجه به نکات زیر به منظور فرار از دام فیشرها حائز اهمیت است:
در مرحله اول باید به این نکته توجه کرد که هیچگاه نباید روی لینکهای ناشناس که از شمارههای متفرقه دریافت میشود کلیک کنیم. تنها درگاه رسمی سامانه همتا (رجیستری) hamta.ntsw.ir است، بنابراین از کلیک بر روی سایر لینکها بایستی اجتناب شود.
تمامی هزینه های مربوط به رجیستری گوشی توسط گمرک از واردکننده دستگاه در لحظه ورود به کشور اخذ میشود. بنابراین سامانه همتا هیچگاه هزینهای بابت رجیستری گوشی از مشترکین دریافت نخواهد کرد. همچنین تمام پیامکهای ارسالی از سامانه همتا با نام (شماره) HAMTA ارسال میشود.
به گزارش مهر، سوءاستفاده از اعتبار سایتهای رسمی و مورد اعتماد مردم، یکی از شیوههای متداول فیشینگ است. در این روش، پیوندها و آدرسهای سازمانها و شرکتهای واقعی از طریق ایمیل و یا پیامک ارسال میشوند. این آدرسها با آدرسهای اصلی تنها در یک یا دو حرف تفاوت دارند. یکی از سادهترین روشهای مقابله با فیشینگ، دقت به آدرس وبگاه یا ایمیل دریافت شدهاست. برای نمونه در زمان ورود به حسابهای حساس مانند ایمیل یا بانک، پیش از وارد کردن نام کاربری و گذرواژه، دقت به آدرس وبگاه حیاتی است.
برای دانلود این مطلب به صورت PDF کلیک کنید.
خلاصه مطالب
بسیار پیش آمده است که افراد پس از خرید تلفن همراه دست دوم با شکایتی مبنی بر عدم فعال سازی تلفن همراه در هنگام خرید با مرکز پشتیبانی همتا تماس گرفته اند. چرا که در صورت عدم فعال سازی تلفن همراه و عدم انتقال مالکیت آن دستگاه مورد نظر پس از مدتی غیر فعال و غیر قابل مصرف خواهد شد.
بنابراین با توجه به دغدغه ی فوق در این مقاله به ارائه توضیحاتی در ارتباط با نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل پرداختیم. همانطور که پیش از ذکر شده است در صورتی که تلفن همراه پیش از این نیز در سامانه ثبت نشده باشد و یا از شناسههای دستگاه سوء استفاده شده باشد، شماره مالک در هیچکدام از حالتهای ذکر شده نمایش داده نمی شود.

سوالات متداول
آیا رجیستر تلفن همراه دست دوم در سامانه همتا شامل هزینه می شود؟
خیر پیرو اطلاعیه سامانه همتا هرگونه دریافت هزینه در این زمینه گلاهبرداری بوده و پیگرد قانونی دارد.
برای بازیابی اطلاعات مالک قبلی تلفن همراه باید به کدام سامانه مراجعه شود؟
باید به درگاه اینترنتی سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه شود.
در چه صورت شماره صاحب قبلی تلفن همراه غیر قابل بازیابی خواهد بود؟
در صورتی که از شناسههای دستگاه سوء استفاده شده باشد، شماره مالک در هیچکدام از حالتها نمایش داده نمیشود.
دیدگاه ها