اگر تا به حال خودرویی را خرید و فروش کرده باشید از مراحل مهمی که در زمان خرید و فروش خودرو های دست دوم انجام می شود،اطلاع دارید. مراجعه به مراکز تعویض پلاک و ارائه مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو یکی از این مراحل است. این مستندات و مدارکی که از طرفین خواسته می شود به منظور دسترسی به اطلاعات هویتی طرفین از قبیل نشانی مالک وسیله نقلیه می باشد، بنابراین ارائه اطلاعات صحیح و معتبر بسیار حائز اهمیت می باشد.
حتی اگر نقش خریدار را در معامله خودرو داشته باشید باید اقدام به فک پلاک کرده و پلا جدید را جایگزین نمایید.
برای سهولت در این فرایند می توانید به سایت تعویض پلاک اینترنتی مراجعه نمایید، در غیر این صورت مراجعه به مراکز تعویض پلاک به صورت حضوری زمان بسیار زیادی را از شما تلف می کند و با توجه به ازدحام دائمی مردم در این مراکز، پیش از هفت صبح در این مراکز حضور داشته باشید.
در این مقاله به آموزش نحوه تعویض پلاک خودرو در مراکز و به صورت اینترنتی خواهیم پرداخت، همچنین لیست تمامی مدارکی که در این خصوص لازم است در اختیارتان قرار خواهد گرفت. در انتها تعدادی از آدرس های مراکز تعویض پلاک در شهر تهران قرار داده شده است. در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو
در زمان تعویض پلاک و انتقال سند خودرو، هم فروشنده و هم خریدار باید حضور داشته باشند. در غیر این صورت باید به طرف مقابل وکالت قانونی داده شود که از طرف شخص غایب کار های تعویض پلاک و انتقال سند را انجام دهد. در ادامه به مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو پرداخته می شود.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو فروشنده
- کارت خودرو بیمه نامه خودرو
- برگ سبز یا سند مالکیت یا برگه شناسایی خودرو
- سند مالکیت ثبت شده در دفتر اسناد (اگر دارد)
- اصل شناسنامه و کارت ملی
- برگه عدم خلافی خودرو (اگر خودرو خلافی دارد فروشنده میتواند در همان مرکز تعویض پلاک آن را پرداخت کند)
- کارت معاینه فنی معتبر (برای خودروهایی که بیش از ۴سال از تولیدشان میگذرد)
- کارت عابر بانک برای پرداخت هزینه خلافی
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو برای خریدار
- اصل شناسنامه و کارت ملی
- کارت عابر بانک برای پرداخت هزینهها
- سند احراز محل سکونت (یعنی سندی که نشان دهد شما ساکن شهری که تعویض پلاک در آن انجام میشود هستید. مثل سند قطعی خانه، اجاره نامه دارای کد رهگیری و هولوگرام، جواز کسب معتبر، گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان با ذکر آدرس محل سکونت والدین که به تایید آموزش و پرورش منطقه رسیده باشد و…)
- قبض آب، برق یا گاز محل سکونت که آدرس آن با آدرس سند بالا یکی باشد.
توجه داشته باشید که اسناد مربوط به محل سکونت باید به نام شما یا شخص همسرتان و یا والدینی که به آن ها زندگی می کنید باشد. در غیر این صورت باید اسناد و مدارک شناسایی صاحب خانه و یا کسی که اجاره نامه به نام اوست را همراه خود داشته باشید. همراه داشتن تمامی این مدارک به سهولت و سرعت بخشیدن به فرایند تعویض پلاک کمک خواهد کرد.
چنانچه سوالی درباره تعویض پلاک خودرو و سخا احراز محل سکونت داشتید، با مشاوران ما در مشورت با شماره تلفن 9099075307 تماس حاصل فرمایید.
مدارک احراز سکونت تعویض پلاک
مدارک احراز سکونت برای تعویض پلاک ماشین شامل چند دسته اند. ارائه هر یک از این مدارک به منظور احراز محل سکونت شما کافیست.در زیر به هریک از آنها اشاره میکنیم:
- سند مالکیت منزل و واحد مسکونی و جواز کسب معتبر بهنام مالک خودرو بههمراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
- سند اجاره منزل مسکونی بهنام مالک وسیله نقلیه با کد رهگیری و تائیدیه از سازمان املاک و مستغلات کشور
- ارائه سند (استیجاری-ملکی) به نام پدر یا مادر
- گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان با ذکر آدرس محل سکونت والدین مورد تایید آموزش و پرورش
- اصل فیش آب، برق یا گاز به تاریخ روز بهنام متقاضی (بهعنوان مدارک تکمیلی)
- تائیدیه معتبر مهر شده با مهر شورای محل یا روستا مطابق محصل صدور شناسنامه
- فروش نامه منزل مسکونی مربوط به زمینهای اوقافی، روستایی با شورای محل
- نامه های رسمی از ادارات عشایر و امور روستائی سازمان جهاد کشاورزی (عشایر)
- معرفی نامه از اداره محل خدمت (ویژه کارکنان دولت و نیروهای مسلح) براساس شهرستان محل ثبت شرکت با ذکر آدرس دقیق محل فعالیت باشد.
- در رابطه با سازمان ها، کارخانه ها و شرکت ها که دارای شعبه و یا دفاتر در سایر شهرستان ها هستند، لازم است براساس مندرجات اساسنامه و روزنامه رسمی آنها با ذکر آدرس دقیق محل شعبه پس از تائید توسط اداره ثبت شرکتهای شهر مورد نظر اقدام میگردد. البته باید اضافه کرد که برای دریافت مدت زمان صدور کارت خودرو بعد از تعویض پلاک میتوانید به صورت آنلاین از طریق پست پیگیری کنید.
برای اطلاع از نحوه مشاهده سهمیه بنزین در سامانه سماس کلیک کنید.
مراحل تعویض پلاک خودرو
همانطور که اشاره شد هنگامی که بین خریدار و فروشنده قراردادی تنظیم می شود، اولین مرحله ای که باید طی شود مراجعه به مراکز تعویض پلاک، فک پلاک قبلی و جایگزین کردن پلاک جدید می باشد. بر اساس توافق نمایندگان مجلس، نیروی انتظامی باید سامانه را به صورتی طراحی کند که تمام مراحل تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت به صورت آنلاین انجام شود و متقاضیان فقط برای احراز هویت، اصالت خودرو و فک نصب به مراکز مربوطه مراجعه نمایند.
در ادامه این توافق ذکر شده است که تعویض پلاک فقط در مراکز مجاز و غیردولتی و با تعرفه مشخص انجام داده شود.در ادامه به مراحل این فرایند خواهیم پرداخت.
- مرحله اول: مراجعه به مراکز تعویض پلاک خودرو
در مرحله اول هم فروشنده و هم خریدار باید با به همراه داشتن مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو به مراکز مربوطه مراجعه نمایند و در بدو ورود برگه ای به هر دو داده می شود که در آن شماره نوبت و باجه ای که باید به آن مراجعه شود ذکر شده است. به باجه مربوطه مراجعه ، مدارک لازم تکمیل شده و هزینه ی مربوط به تعویض پلاک و هزینه پست سند و کارت خودرو را پرداخت نمایید.
هزینه های موارد ئکر شده به ترتیب 120 هزار تومان، و 37 هزار تومان می باشد. تمام این هزینه ها بر جز هزینه های خلافی خودرو بر عهده خریدار خواهد بود. به طور کلی دریافت هرگونه وجه نقد در این مراکز ممنوع است بنابراین مطمئن شوید که کارت بانکی خود را همراه خود می برید.
- مرحله دوم: تائید اصالت خودرو
بعد از پرکردن فرم های مربوطه، باجه برگه ای را به شما ارائه می دهد که باید به کارشناسان و بازرسان مرکز تحویل دهید تا خودروی شما را بازدید کرده و اصالت آن را بررسی کنند. کارشناس برای این کار، تمام مشخصات خودرو را با مشخصات درج شده در برگه از جمله شماره شاسی، شماره موتور و سایر موارد تطبیق می دهد.
در نهایت پس از تأیید اصالت خودرو، مجوز فک پلاک قبلی، صدور و نصب پلاک جدید را به شما ارائه می دهند. حالا خریدار باید به انبار پلاک برود و پلاک خود را تحویل بگیرد.
- مرحله سوم: فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید
در این مرحله خریدار باید به انبار مراجعه کرده و پلاک جدید خود را تحویل بگیرد که در اینجا دو جالت کلی مورد انتظار است:
حالت اول: در صورتی که خریدار پیش از این خودرویی داشته است و پلاک آن آزاد باشد می تواند دوباره همان پلاک را تحویل گرفته و روی خودروی جدید خود نصب نماید. اما در صورتی که پلاک قبلی شما کمتر از سه سال است که فک شده است، دیگر نمی توانید از آن استفاده کنید چرا که پلیس تا سه سال پلاک های فک شده را نگه می دارد.
اگر از آخرین فک پلاک خودرو شما بیشتر از سه سال گذشته است، باید هزینه ساخت پلاک را پرداخت کنید، چون مجددا آن را برایتان میسازند.
برای افرادی که ساکن تهران هستند، تحویل پلاک قدیمی در همان مراکز تعویض پلاک و بلافاصله انجام میشود. اما برای ساکنان شهرستان یا سایر استانها ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان لازم است تا پلاک برایشان پست شود.
حالت دوم: در صورتی که خریدار پیش از این هیچ پلاک جدیدی نداشته باشد، یک پلاک جدید با شماره جدید برای وی نصب خواهد شد.
مراحل تعویض پلاک چه مدت طول می کشد؟
به طورکلی مراحل تعویض پلاک بسته به مرکزی که به آن مراجعه کرده اید و میزان ازدحام مردم، ممکن است بیشتر از دو سه ساعت طول بکشد. اگر برای اولین بار است که پلاک می گیرید یا پلاک های قبلی تان آزاد نیستند و روی خودروهای دیگری نصب هستند، حدود یک ساعت برای نصب پلاک جدید زمان نیاز است.
اما اگر پلاک قبلی تان در مرکز موجود باشد، کار سریع تر انجام خواهد شد. اگر از قبل پلاک فعال دارید و در مرکز تعویض پلاک دیگری موجود است، میتوانید با فروشنده مدارکتان را پس بگیرید و به آن مرکز مراجعه کنید. اما اگر هزینه مورد نیاز آن را بپردازید، پلاک قبلیتان را در همان مرکزی که هستید برایتان می سازند.
در اینجا خودتان باید حساب کتاب کنید که آیا حاضرید دوباره تا مرکز تعویض پلاک مورد نظر بروید که مسلما معطلی بیشتری دارد یا همینجا با پرداخت هزینه ساخت پلاک، مراحل تعویض پلاک را تکمیل کنید. در هر صورت به خودتان بستگی دارد. البته این کار هم حدودا یک ساعتی زمان میبرد، اما احتمالا پس گرفتن مدارک تعویض پلاک و مراجعه به مرکز دیگر طولانی تر خواهد بود.
هزینه تعویض پلاک خودرو بر عهده کیست؟
هزینه تعویض پلاک را باید خریدار بپردازد. اگر فروشنده به خریدار وکالت بدهد، خریدار اجازه خواهد داشت که این فرایند را به تنهایی پیگیری کند. البته هزینه های مربوط به دادن وکالت به خریدار، برعهده فروشنده است.
مدارک لازم جهت شماره گذاری وسایل نقلیه وارداتی
مدارک زیر جهت پلاک گذاری خودرو و موتورهای خارجی ( وارداتی) ضروری هستند:
- حضور مالک یا نماینده قانونی ایشان به همراه وسیله نقلیه جهت سیر مراحل قانونی.
- اصل مدارک شناسایی معتبر شامل کارت ملی یا شناسنامه مالک و نماینده قانونی.
- ارائه اصل سند خودرو، خودروهای ساخت داخل (سند فروش) و خودروهای وارداتی.
- بررسی و تائید اسناد و مدارک وسیله نقلیه توسط کارشناس حقوقی مستقر در مرکز تعویض پلاک.
- بررسی وضعیت تبصره ۱۳ خودروهای وارداتی.
- بازدید و تائید کارتکس به منظور احراز اصالت وسیله نقلیه توسط افسران کارشناس عالی تصادفات و امور فنی بازنشسته و ممهور نمودن کارتکس به مهر و امضاء افسران بازدید کننده مجاز.
- ارائه مدارک مبنی بر مفاصا حساب دیوان دولتی.
- تخصیص پلاک به فرد، براساس محل سکونت مالک.
- پرداخت هزینه مصوب بابت هزینه نقل و انتقال خودرو و صدور و ارسال کارت هوشمند مشخصات خودرو.
مراکز تعویض پلاک تهران
- چیتگر: کیلومتر ۱۲ جاده مخصوص کرج
- الغدیر: یافت آباد، بلوار الغدیر، خیابان اکبر
- میثم: کیلومتر ۱۷ جاده مخصوص کرج، خیابان داروپخش، خیابان روز دارو
- یادگارامام : اتوبان یادگار امام، خیابان زنجان شمالی، جنب ستاد ترخیص خودرو
- خاوران: کیلومتر ۱۰ جاده خاوران، بعد از سه راه
- ایرانخودرو: کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج، مرکز شمارهگذاری مستقر در شرکت ایران خودرو
- سایپا: کیلومتر ۱۱ جاده مخصوص کرج، مرکز شمارهگذاری مستقر در شرکت سایپا
- آسانموتور: کیلومتر ۸ جاده مخصوص کرج، مرکز شمارهگذاری شرکت آسان موتور
- خلیج: کیلومتر ۷ جاده قدیم کرج، بلوار خلیج فارس، خیابان رهنما، جنب ستاد ترخیص خودرو
- اتحاد: تهرانپارس، حکیمیه، خیابان اتحاد، اتحاد ۵ غربی
برای اطلاع از نحوه استعلام پلاک خودرو با کد ملی کلیک کنید.
سوالات متداول تعویض پلاک خودرو
در این قسمت زا مقاله به بررسی و پاسخگویی سوالات پر تکرار کاربران خواهیم پرداخت. در صورتی که پاسخ سوال خود را در این قسمت نیافتید با کارشناسان مشورت تماس حاصل نمایید و یا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا در اولین فرصت به آن ها پاسخ داده شود.
- فرایند تعویض و شماره گذاری پلاک چقدر زمان میبرد؟
فرآيند شماره گذاری و تخصيص پلاک به صورت آنلاین و سیستمی می باشد و پس از 48 ساعت از تاريخ صدور فاكتور ثبت میشود، اما این روند در صورت وجود مغايرت در اطلاعات متقاضی، با زمان بیشتری در سیستم ثبت و به مشتری تحویل داده خواهد شد.
- چطور پلاک تهران بگیریم؟
از شرایط مهم دریافت پلاک تهران یا هر استان دیگری، سکونت در آن استان می باشد. یعنی شما برای دریافت پلاک تهران باید ساکن تهران باشید و از ارائه آدرسهای نادرست جدا پرهیز کنید؛ چرا که کارت خودرو به آدرس محل سکونت شما ارسال خواهد شد و در صورت برگشت خوردن دچار مشکلات زیادی خواهید شد.
- چگونه پلاک زوج یا فرد بگیریم؟
با مطرح شدن طرح ترافیک، یکی از اساسی ترین مشکلات رانندگان زوج یا فرد بودن پلاک اتومیلشان است. اگر رقم آخر پلاک یک عدد فرد باشد، پلاک خودروی شما فرد و اگر رقم آخر پلاک شما عددی زوج باشد، پلاک شما زوج محسوب می شود. قابل ذکر است که پلاک زوج و فرد مطابق آیین نامه راهنمایی و رانندگی بر عهده پلیس راهور است و کارگذار مربوطه هیچ توانایی در تعیین پلاک زوج و فرد ندارد، صدور پلاک زوج یا فرد کاملا تصادفی بوده و شما اختیاری در تعیین این امر نخواهید داشت.
- صدور کارت خودرو بعد از تعویض پلاک چقدر طول می کشد؟
از زمانی که شماره پلاک شما تعیین و فرایند مربوط به تعویض تمام میشود شما میتوانید از طریق سامانه رهگیری مرسولات پستی، استعلام پلاک خودرو خود را انجام دهید. دقت داشته باشید از آنجایی که این سازمان خدمات مختلفی بجز کارت خودرو دارد ابتدا نوع جستجو را روی کارت خودرو قرار دهید سپس پلاک خود را وارد کنید.
- نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک به چه صورتی است؟
با ورود به سامانه تعویض پلاک خودرو در سایت سایت راهور میتوانید نوبت دهی تعویض پلاک اینترنتی را به راحتی انجام دهید.
- تعویض پلاک شهرستان در تهران چگونه است؟
زمانی که شما میخواهید فک پلاک در شهر دیگر مثل تهران انجام دهید، سه حالت به وجود میآید:
حالت اول زمانی است که شما نقل مکان کرده اید و در تهران ساکن شده اید که با ارائه مدارک به پلیس +10 و تغیر محل سکونت میتوانید به یکی از شعب تعویض در تهران رفته و پلاک قبلی را فک و پلاک تهران دریافت کنید. حالت دوم هم زمانی است که شما به دلیل شغل خود، دو منزل در تهران و شهرستان و دو خودرو دارید که در این حالت بدون فک پلاک قبلی قادرید پلاک جدید بر اساس محل احراز شده دریافت نمایید. حالت سوم حالتی است که شما مدام در رفت و آمد هستید که در این صورت شما نمیتوانید پلاک خود را تغییر دهید.
- آیا برای تعویض پلاک معاینه فنی لازم است؟
بله، برگه معاینه فنی یکی از مدارک مورد نیاز است.
- چه تعداد مرکز تعویض پلاک در تهران وجود دارد؟
مراکز تعویض پلاک در تهران، 8 مرکز هستند که در ادامه برخی از آن ها ذکر شده اند:
تعویض پلاک میثم
تعویض پلاک اتحاد
تعویض پلاک خاوران
تعویض پلاک چیتگر
تعویض پلاک الغدیر
- اگر مالک قبلی خودرو فوت کند، برای تعویض پلاک چه کاری باید انجام دهیم؟
در این حالت ابتدا باید انحصار وراثت صورت بگیرد و تعویض پلاک ماشین بعد از این فرآیند قابل انجام خواهد بود.
- شرایط دریافت نمایندگی تعویض پلاک خودرو چیست؟
- دارا بودن مدرک کارشناسی.
- عدم اشتغال در هیچ ارگانی چه دولتی و چه غیر دولتی.
- حداقل 25 و حداکثر 60 سال سن.
- انتقال پلاک از پدر به فرزند چگونه انجام میشود؟
پلاک فقط برای شخص دارنده سند خودرو صادر میشود و شما نمیتوانید پلاک خود را به فرزندتان منتقل کنید مگر اینکه ابتدا خودرو به نام فرزند زده شود و سپس ضمن فک پلاک قبلی پلاک جدیدی صادر شود.
آخرین اخبار مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو
- سامانه درخواست آنلاین دریافت و تعویض اسناد و پلاک ترانزیت خودرو ها راه اندازی شد
انون جهانگردی و اتومبیلرانی به عنوان تنها نماینده رسمی فدراسیون بین المللی اتومبیلرانی (Fia) در ایران، این سامانه را در راستای توسعه و گسترش ارائه خدمات غیر حضوری بر بستر سامانه آنلاین و همچنین ارائه خدمات مطلوب تر به مشتریان همزمان با آغاز اجرای طرح تعویض اجباری پلاک های ترانزیت از ابتدای خرداد ماه سال جاری راه اندازی کرده است.
از این پس متقاضیان دریافت و تعویض تعویض پلاکهای سری E، D، B، A و دفترچه مالکیت و دریافت اسناد ترانزیت جدید خودروهای سواری و ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از باربری و مسافربری، میتوانند از امروز سه شنبه دهم خرداد ماه ١٤٠١ با مراجعه به سامانه idp.taci.ir نسبت به ثبت درخواست خود به صورت آنلاین اقدام کنند.
- مالیات خودرو های بالای یک میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ مشخص شد
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی پیش نویس آیین نامه اجرایی بند (ف) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را تهیه و برای سیر مراحل بررسی و تصویب به هیات دولت ارسال کرده است.
این پیشنهاد به استناد بند (ف) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، تهیه و به دولت ارائه شده است.
متن کامل پیش نویس آیین نامه اجرایی بند (ف) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به شرح ذیل است:
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف- قانون: قانون مالیاتهای مستقیم – مصوب ۱۳۶۶- و اصلاحات بعدی آن.
ب – سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور.
ج- اشخاص مشمول: کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی مالک خودروهای مشمول به نام خود و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل. د- خودروهای مشمول: انواع خودرو سواری و وانت در اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در تملک اشخاص مشمول که در ابتدای سال ۱۴۰۳ ارزش هر یک از آنها بیش از ده میلیارد ریال باشد.
ماده ۲- نرخ مالیات سالانه انواع خودرو سواری و وانت دو اتاق (کابین) موضوع این آیین نامه براساس جدول زیر می باشد:
برای دانلود این مقاله به صورت PDF کلیک کنید.
خلاصه مطالب
اگر تا به حال خودرویی را خرید و فروش کرده باشید از مراحل مهمی که در زمان خرید و فروش خودرو های دست دوم انجام می شود،اطلاع دارید. مراجعه به مراکز تعویض پلاک و ارائه مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو یکی از این مراحل است. این مستندات و مدارکی که از طرفین خواسته می شود به منظور دسترسی به اطلاعات هویتی طرفین از قبیل نشانی مالک وسیله نقلیه می باشد، بنابراین ارائه اطلاعات صحیح و معتبر بسیار حائز اهمیت می باشد.
با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به بررسی مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو، مراحل تعویض پلاک خودرو، مراکز تعویض پلاک خودرو در تهران و مدت زمان و هزینه تقریبی که این فرایند به همراه دارد مورد بررسی و توضیح قرار داده شده اند. در صورت وجود هر گونه سوال در این باره با کارشناسان ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
آیا برای تعویض پلاک معاینه فنی لازم است؟
بله، برگه معاینه فنی یکی از مدارک مورد نیاز است.
فرایند تعویض و شماره گذاری پلاک چقدر زمان میبرد؟
فرآيند شماره گذاری و تخصيص پلاک به صورت آنلاین و سیستمی می باشد و پس از 48 ساعت از تاريخ صدور فاكتور ثبت میشود، اما این روند در صورت وجود مغايرت در اطلاعات متقاضی، با زمان بیشتری در سیستم ثبت و به مشتری تحویل داده خواهد شد.
نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک به چه صورتی است؟
با ورود به سامانه تعویض پلاک خودرو در سایت راهور میتوانید نوبت دهی تعویض پلاک اینترنتی را به راحتی انجام دهید.
دیدگاه ها