مدارک لازم برای تعویض پلاک برای فروشنده و خریدار متفاوت است. تعویض پلاک، مرحله نهایی در فرآیند قانونی نقل و انتقال خودرو است و اهمیت آن به وضوح مشخص است. این اقدام به پلیس این امکان را میدهد که در صورت وقوع تخلف، شناسایی راننده جدید را سادهتر کند. از سوی دیگر، درصورتیکه خودروی خود را بفروشید و فرآیند تعویض پلاک را نادیده بگیرید، تمامی تخلفات مرتبط با مالک جدید به نام شما ثبت خواهد شد و شما موظف به تسویه آنها خواهید بود.
بخش عمدهای از این فرآیند به فراهم کردن مدارک لازم برای تعویض پلاک اختصاص دارد. درصورتیکه این مدارک ناقص یا بدون اعتبار باشند، ممکن است تعویض پلاک با تاخیر مواجه شود. برای فروشنده، مدارک اصلی شامل کارت خودرو و موتور، بیمهنامه و کارت معاینه فنی است. علاوهبراین، برای خریدار، ارائه سندی که محل سکونت وی را تایید نماید، از جمله مدارک اصلی بهشمار میآید. شما در زمان تعویض پلاک این مدارک باید به همراه داشته باشید تا فرآیند تعویض پلاک بهراحتی انجام شود. متقاضیانی که در هر یک از مراحل تعویض پلاک با مشکل مواجه شدهاند، میتوانند با کارشناسان مجرب مجموعه به شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۸ تماس حاصل فرمایند.
مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک خودرو ۱۴۰۳
برای تعویض پلاک چه مدارکی لازم است؟ برای انتقال مالکیت خودرو یا موتورسیکلت به شخص دیگری، مالک باید مراحل خاصی را طی کرده و هزینههای لازم را پرداخت کند. یکی از مراحل مهم، تعویض پلاک است. تعویض پلاک خودرو یا موتورسیکلت است که علاوهبر نیاز به پرداخت هزینه، مستلزم ارائه مدارک ضروری است. بدون ارائه این مدارک، مراکز تعویض پلاک درخواستها را قبول نمیکنند.
فردی که قصد فروش خودرو و و انتقال مالکیت آن به دیگری را دارد، باید ابتدا از سامانه نوبتدهی تعویض پلاک به نشانی اینترنتی nobatdehi.epolice.ir نوبت بگیرد و سپس در تاریخ مقرر با خریدار به مرکز مراجعه کند. حضور هر دو طرف در مرکز الزامی است، مگر اینکه یکی از طرفین وکالت داشته باشد. در نهایت، هر یک از طرفین باید مدارک لازم برای تعویض پلاک را به همراه داشته باشند. مدارک مورد نیاز برای فروشنده و خریدار به شرح زیر است:
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو فروشنده
برای تعویض پلاک بهعنوان فروشنده چه مدارکی لازم است؟ فروشنده، یا به طور کلی هر شخصی که اقدام به انتقال مالکیت سند خودرو متعلق به خود از طریق صلح یا سایر روشها به دیگری مینماید، در هنگام مراجعه به مرکز تعویض پلاک لازم است مدارک لازم برای تعویض پلاک زیر را همراه داشته باشد:
- اصل شناسنامه و کارت ملی فروشنده
- کارت خودرو و بیمهنامه آن (دریافت بیمه شخص ثالث الزامی است)
- برگ سبز یا برگه شناسایی خودرو
- سند مالکیتی که در دفتر اسناد رسمی ثبت شده
- برگه عدم خلافی خودرو و تسویهنامه در صورت وجود خلافی
- کارت معاینه فنی (برای خودروهای بالای ۴ سال از تاریخ تولید که میتوان از طریق سامانه نوبتدهی معاینه فنی برای دریافت آن اقدام کرد)
- کارت عابر بانک معتبر جهت پرداخت هزینهها
شایان ذکر است که با توجه به رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، برگ سبز خودرو در حال حاضر بهعنوان جایگزین سند مالکیت تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی محسوب میشود؛ بنابراین، سند رسمی در لیست مدارک اجباری برای تعویض پلاک خودرو قرار ندارد.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو برای خریدار
ارائه مدارک توسط فروشنده بهمنظور تعویض پلاک خودرو کافی نیست و خریدار یا انتقالگیرنده نیز ملزم به ارائه مدارک لازم به مراکز تعویض پلاک است تا روند قانونی تغییر پلاک بهطور کامل انجام گیرد. برای تعویض پلاک بهعنوان خریدار چه مدارکی لازم است؟ مدارک لازم برای تعویض پلاک بهعنوان خریدار در سال ۱۴۰۳ شامل موارد زیر است:
- اصل شناسنامه و کارت ملی خریدار
- کارت عابر بانک معتبر برای پرداخت هزینهها
مدارک احراز سکونت برای تعویض پلاک
برای اثبات محل سکونت در هنگام تعویض پلاک، ارائه مدارک لازم برای تعویض پلاک زیر الزامی است:
- سند مالکیت منزل یا واحد مسکونی و جواز کسب معتبر به نام مالک خودرو، به همراه یک فیش خدماتی (آب، برق یا گاز).
- سند اجاره منزل مسکونی به نام مالک خودرو با کد رهگیری و تاییدیه از سازمان املاک و مستغلات کشور.
- ارائه سند (استیجاری یا ملکی) به نام پدر یا مادر.
- گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان، شامل آدرس محل سکونت والدین و مورد تایید آموزش و پرورش.
- اصل فیش خدماتی (آب، برق یا گاز) به تاریخ روز به نام متقاضی (به عنوان مدارک تکمیلی).
- تاییدیه معتبر ممهور به مهر شورای مربوطه یا محل سکونت مطابق با مستندات شناسنامه.
- فروشنامه منزل مسکونی مربوط به زمینهای اوقافی یا روستایی که توسط شورای محل صادر شده است.
- نامههای رسمی از ادارات عشایر و امور روستایی سازمان جهاد کشاورزی.
- معرفینامه از اداره محل خدمت (مخصوص کارکنان دولت و نیروهای مسلح) که شامل آدرس محل سکونت و تایید توسط واحد مربوطه باشد.
- در مورد سازمانها، کارخانهها و شرکتها: ارائه مدارک مطابق با اساسنامه و روزنامههای رسمی (که حداکثر دو سال از تاریخ ثبت آنها نگذشته باشد) و همچنین ذکر آدرس دقیق محل فعالیت.
- برای سازمانها، کارخانهها و شرکتهایی که دارای شعبه یا دفاتر در سایر شهرستانها هستند، مدارک باید بر اساس مندرجات اساسنامه و روزنامه رسمی، شامل آدرس دقیق شعبه و تایید اداره ثبت شرکتهای مربوطه باشد.
توجه داشته باشید که با ارائه هر یک از این مدارک، امکان احراز محل سکونت خود را خواهید داشت. همچنین لازمبهذکر است که مراحل احراز آدرس و محل سکونت خریدار با استفاده از سامانه سخای پلیس به نشانی sakha.epolice.ir و ازطریق گزینه استعلام وضعیت آدرس انجام میگیرد. پس از آن، مامور پست به آدرس اعلام شده مراجعه خواهد کرد. چنانچه سوالی درباره تعویض پلاک خودرو و سخا احراز محل سکونت داشتید، با مشاوران ما در مشورت با شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس حاصل فرمایید.
مدارک لازم برای تعویض پلاک مخدوش شده
در صورت مخدوش شدن پلاک وسیله نقلیه، توصیه میشود با در دست داشتن مدارک زیر به مراکز تعویض پلاک مراجعه نمایید. مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:
- حضور مالک یا نماینده قانونی ایشان به همراه خودرو برای انجام مراحل قانونی مربوط به تعویض پلاک.
- ارائه اصل مدارک شناسایی شامل کارت ملی و شناسنامه یا وکالتنامه نماینده قانونی مالک به همراه مدارک شناسایی خود.
- ارائه اصل سند مالکیت خودرو.
- ارائه اصل کارت خودرو.
- بیمهنامه شخص ثالث معتبر.
- برگ معاینه فنی از مراکز مجاز.
- گواهی مفاصا حساب از اجرائیات در صورتی که وجوه جرائم معوقه پرداخت نشده باشد.
- واریز هزینه ساخت پلاک خودرو در مراکز تعویض پلاک.
لازم به ذکر است که مخدوش کردن پلاک خودرو و موتورسیکلت بر اساس قانون ۷۲۰ مجازات اسلامی جرم محسوب میشود. در پاییز سال ۱۴۰۲، جریمه این عمل علاوهبر جزای نقدی، شامل مجازات حبس از ۶ ماه تا یک سال نیز میگردد. با ارائه مدارک فوق و طی مراحل ذکر شده، میتوانید برای تعویض پلاک مخدوش اقدام نمایید.
آیا معاینه فنی برای تعویض پلاک لازم است؟
معاینه فنی برای تعویض پلاک لازم است؟ معاینه فنی یکی از مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو است. قبل از انجام تعویض پلاک، خودرو باید معاینه فنی معتبر داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که وسیله نقلیه از نظر ایمنی و آلایندگی استانداردهای لازم را رعایت کرده است.
ارائه معاینه فنی برای خودروهایی که بیش از ۴ سال از تاریخ تولیدشان گذشته است، الزامی است و نداشتن معاینه فنی برای تعویض پلاک باعث رد شدن درخواست شما است.
بهصورت کلی نداشتن معاینه فنی برای تعویض پلاک به دو صورت زیر است:
- خودروهای زیر ۴ سال از تولید: معاف از معاینه فنی
- خودروهای فرسوده: معاینه فنی الزامی
همچنین بر اساس اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی، در صورت عدم انجام معاینه فنی برای خودروهای مشمول، مالکان خودرو ملزم به پرداخت جریمهای معادل ۱۰۰ هزار تومان خواهند بود. همچنین، این مبلغ به ازای هر روز عدم حضور خودرو در منزل محاسبه خواهد شد.
تعویض پلاک بدون سند کمپانی یا قولنامه
برای انجام فرآیند تعویض پلاک، ارائه سند کمپانی الزامی است و بدون این مداک، امکان انجام تعویض پلاک وجود ندارد. درصورتیکه این مدارک مفقود گردد، فروشنده میتواند به خریدار وکالتی برای تعویض پلاک بدون سند کمپانی دهد. معمولاً این وکالتنامهها برای تسهیل روند دریافت سند کمپانی و برگ سبز المثنی صادر میشوند. پس از دریافت این مدارک، خریدار قادر خواهد بود تعویض پلاک را انجام دهد.
توجه نمایید که فروش و تعویض پلاک بدون سند کمپانی تبعات قانونی دارد. اگر خودرویی را بدون سند کمپانی خریداری کنید، باید نسخه المثنی آن را دریافت و به خریدار تحویل دهید؛ درغیراین صورت، امکان ثبت سند قطعی به نام خریدار وجود ندارد. همچنین، اگر سند کمپانی به نام شما باقی بماند، ممکن است بهعنوان مالک به دادگاه احضار شوید.
در صورتی که خودرویی بدون سند کمپانی بخرید، سند المثنی به نام آخرین مالک ثبت شده صادر میشود و برای تغییر نام مالک باید به دادگاه مراجعه کنید. همچنین، اگر فروشنده کلاهبردار باشد و وکالت تعویض پلاک بدهد، ممکن است بعدا ادعای مالکیت کند.
تعویض پلاک بدون برگ سبز امکانپذیر است؟
بدون ارائه اصل برگ سبز خودرو، امکان انجام مراحل تعویض پلاک ماشین حتی در صورت داشتن کپی برگ سبز یا کارت ماشین وجود ندارد؛ لذا در صورتی که برگ سبز خودرو را مفقود کردهاید، ضروری است که این موضوع را در روزنامههای معتبر اعلام کنید. درغیراین صورت، ممکن است به علت سو استفاده فرد دیگری از این سند، دچار مشکلات قانونی شوید، زیرا این سند همچنان به نام شما است.
فروش خودرو بدون برگ سبز یا شناسنامه خودرو امکانپذیر است، اما در این صورت امکان ثبت سند برای آن وجود ندارد. برای این کار، لازم است وکالت فروش و وکالت کاری تنظیم گردد. به این ترتیب، شما به خریدار وکالت میدهید تا مراحل لازم از جمله آگهی مفقودی برگ سبز را انجام دهد. برای ثبت وکالت کاری و فروش، مدارک زیر باید همراه داشته باشید:
- سند کمپانی برای ماشین نو
- سند رسمی یا بنچاقی که در دفتر اسناد رسمی به نام مالک برای ماشینهای دست دوم منتقل شده، به همراه نسخهای از روزنامهای که مفقودی برگ سبز در آن اعلام شده است.
مراحل تعویض پلاک خودرو
در زمان تنظیم قرارداد میان خریدار و فروشنده، نخستین گام قابل اجرا مراجعه به مراکز تعویض پلاک برای فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید است. براساس توافق بین نمایندگان مجلس، نیروی انتظامی موظف است سامانهای طراحی کند که تمامی مراحل مربوط به تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت به صورت آنلاین صورت پذیرد و متقاضیان تنها برای احراز هویت، بررسی اصالت خودرو و فک نصب، به مراکز مربوطه مراجعه نمایند.
علاوهبراین، در توافق مذکور تصریح شده است که تعویض پلاک تنها در مراکز مجاز و غیردولتی و با تعرفههای مشخص انجام شود. در ادامه، مراحل این فرایند به تفصیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
- مرحله اول: ثبت نام و دریافت نوبت اینترنتی
نوبت دهی تعویض پلاک در سامانه نوبتدهی تعویض پلاک (www.nobatdehi.epolice.ir) انجام میشود. توجه داشته باشید که دریافت نوبت پیش از مراجعه به مراکز مربوطه الزامی است، چرا که برگه نوبت جزء مدارک لازم برای تعویض پلاک محسوب میشود و بدون آن امکان ورود به مراکز وجود ندارد.
- مرحله دوم: پرداخت خلافی و عوارض
اگر خودرو خلافی داشته باشد، مالک موظف است نسبت به تسویه آن اقدام کند و درغیراینصورت، باید گواهی عدم خلافی خود را ارائه دهد. برگ تسویه خلافی را میتوان با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ دریافت کرد. این برگه از الزامات اصلی برای تعویض پلاک است و بدون آن، فرآیند ادامه نمییابد. همچنین، پرداخت مالیات یا هزینه نقل و انتقال خودرو نیز ضروری است.
- مرحله سوم: مراجعه به مرکز تعویض پلاک
در این مرحله، به مرکز مربوطه مراجعه کرده و رسید دریافتی پس از ثبتنام در سامانه را ارائه میدهید و قبض پارکینگ را دریافت میکنید. در این قبض، شماره نوبت و باجه مربوطه مشخص شده است. مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک را تحویل داده و پس از آن فرم بازدید فنی خودرو را تکمیل میکنید.
- مرحله چهارم: بازدید فنی خودرو و بررسی مدارک توسط کارشناس
در این مرحله، کارشناسان مرکز از خودرو بازدید کرده و اصول قابل قبول بودن آن را با مدارک لازم برای تعویض پلاک، نظیر سند مالکیت، مورد بررسی قرار میدهند.
- مرحله پنجم: نصب پلاک جدید
در این مرحله، پلاک قبلی باز شده و فروشنده موظف است آن را به انبار تحویل دهد. پلاکهای فک شده معمولاً تا یک سال در اختیار پلیس باقی میمانند و اگر در این مدت خودروی جدیدی خریداری کنید، میتوانید از یکی از پلاکهای آزاد خود استفاده کنید. در این یک سال، هزینهای برای نصب پلاک از شما دریافت نمیشود.
مراحل تعویض پلاک چقدر زمان میبرد؟
به طورکلی مراحل تعویض پلاک بسته به مرکزی که به آن مراجعه کرده اید و میزان ازدحام مردم، ممکن است بیشتر از دو سه ساعت طول بکشد. اگر برای اولین بار است که پلاک می گیرید یا پلاک های قبلی تان آزاد نیستند و روی خودروهای دیگری نصب هستند، حدود یک ساعت برای نصب پلاک جدید زمان نیاز است.
بهطور کلی اینطوری میتوان بیان کرد که در صورتی که به مراکز تعویض پلاک در اوایل صبح مراجعه کنید، ممکن است روند انجام کار شما تا ظهر زمان ببرد. به طور کلی، این فرایند معمولاً بین ۳ تا ۶ ساعت به طول میانجامد.
نوبت دهی اینترنتی برای تعویض پلاک چگونه است؟
نوبتدهی اینترنتی تعویض پلاک خودرو از طریق سامانه nobatdehi.epolice.ir، روشی کارآمد و تسهیلشده برای دریافت نوبت و مراجعه به مراکز تعویض پلاک است. برای استفاده از این خدمت، کافیست به آدرس ذکر شده مراجعه نموده و با وارد کردن اطلاعات مربوط به تعویض پلاک و خودرو، نوبت خود را در تاریخ و ساعت مورد نظر ثبت کنید. لطفاً توجه داشته باشید که مراجعه به مرکز تعویض پلاک در زمان تعیینشده الزامی است.
مراحل نوبتدهی در سامانه nobatdehi.epolice.ir به شرح زیر است:
- ابتدا به آدرس nobatdehi.epolice.ir مراجعه کنید.
- سپس با وارد کردن اطلاعاتی از جمله کد ملی، شماره تلفن همراه و آدرس، مراحل ثبتنام برای تعویض پلاک خودرو را تکمیل کنید.
- پس از ورود به سامانه، میتوانید مرکز تعویض پلاک مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- پس از انتخاب مرکز، تاریخ و زمان مناسب برای تعویض پلاک را انتخاب نمایید. سامانه لیست تاریخها و زمانهای خالی را برای شما نمایش میدهد.
- پس از انتخاب تاریخ و زمان، نوبت شما ثبت خواهد شد.
توجه داشته باشید در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کرده باشید میتوانید از فراموشی رمز عبور تعویض پلاک سامانه برای بازیابی رمز خود استفاده نمایید.
با این روش، تمامی مراحل مربوط به تعویض پلاک به صورت اینترنتی انجام میشود و نیازی به مراجعه حضوری برای دریافت نوبت نخواهید داشت ولی مدارک لازم برای تعویض پلاک را در زمان مراجعه همراه داشته باشید.
هزینههای تعویض پلاک خودرو
تعویض پلاک خودرو یکی از مراحل حیاتی است که باید پس از خرید و فروش خودرو، توسط خریدار و فروشنده یا نماینده قانونی آنان انجام شود. براساس قانونی جدید، هزینهها به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم میشوند:
هزینه اصلی تعویض پلاک: این هزینه مربوط به خدمات ارائهشده در مراکز تعویض پلاک است.
هزینههای فرعی تعویض پلاک: این هزینهها که پرداخت آنها پیشنیاز انجام تعویض پلاک است، شامل موارد زیر میشود:
- استعلام مالیات تعویض پلاک خودرو : مبلغ مالیات به نوع خودرو بستگی دارد. برای خودروهای تولید داخل ۱ درصد و برای خودروهای وارداتی ۲ درصد ارزش معاملاتی که توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شده، اخذ میشود. بدون پرداخت این مالیات، امکان اخذ نوبت از مراکز تعویض پلاک وجود نخواهد داشت.
- خلافی خودرو: مبلغ خلافی خودروها براساس تخلفات ثبتشده برای هر وسیله نقلیه متفاوت است. لذا ضروری است پیش از تعویض پلاک، از مراکز معتبر استعلام و مبلغ مربوطه پرداخت شود.
- عوارض سالانه خودرو: عوارض سالانه بر اساس نوع خودرو و با توجه به قیمت فروش کارخانه برای خودروهای داخلی و مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی برای خودروهای وارداتی محاسبه میشود. این عوارض باید سالانه به شهرداری پرداخت گردند.
هزینههای تعویض پلاک خودرو بهصورت جدول به شرح زیر است:
نوع هزینه | مبلغ تقریبی (تومان) | توضیحات |
---|---|---|
هزینه پلاک | ۱۵۰,۰۰۰ | شامل تولید و نصب پلاک جدید |
عوارض شهرداری | متغیر | بستگی به شهر محل سکونت |
مالیات نقل و انتقال | ۱% ارزش خودرو | بر اساس ارزش کارشناسی خودرو |
برای اطلاع از هزینههای دقیق با توجه به محل زندگی خود و همچنین اطلاع از هزینه تعویض پلاک ماشین های قرعه کشی با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید.
هزینه تعویض پلاک بر عهده چه کسی است؟
براساس قانون حاکم بر خرید و فروش خودرو، هزینه مربوط به تعویض پلاک به عهده خریدار است و شخصی که قرار است پلاک جدید به نام او ثبت شود، موظف به پرداخت این هزینه است.
همچنین لازم به ذکر است که هزینههای مرتبط با خلافی خودرو براساس توافقنامه و توافق طرفین تعیین میشود و ارتباطی با هزینه تعویض پلاک ندارد.
آدرس مراکز تعویض پلاک تهران و شهرستانها
مراکز تعویض پلاک نقش مهمی در نقلوانتقال قانونی وسایل نقلیه دارند و خدماتی مانند تعویض پلاک و بررسی مدارک را ارائه میدهند. برای کاهش ازدحام، سیستم نوبتدهی آنلاین راهاندازی شده است که به شهروندان امکان میدهد زمان مراجعه به مراکز را برنامهریزی کنند. این خدمات الکترونیکی باعث تسهیل فرآیند تعویض پلاک و کاهش مشکلات ترافیکی و ازدحام در تهران و شهرستانها شده است. فراموش نکنید در صورتی که بیشاز ۴ سال از زمان ماشین شما گذشته باشید معاینه فنی برای تعویض پلاک همراه داشته باشید. آدرس برخی از مراکز تعویض پلاک تهران و شهرستانها به شرح زیر است:
مرکز تعویض پلاک | نشانی | ساعت کاری |
---|---|---|
میثم | تهران، جاده قدیم کرج، خیابان میثم | ۸ صبح تا ۴ عصر |
اتحاد | تهرانپارس – حکیمیه – خیابان اتحاد – اتحاد ۵ غربی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
چیتگر | کیلومتر ۱۲ جاده مخصوص کرج | ۸ صبح تا ۴ عصر |
خاوران | تهران، اتوبان خاوران، بلوار الغدیر | ۸ صبح تا ۴ عصر |
الغدیر | یافت آباد – بلوار الغدیر – خیابان اکبر حسینی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
باقرشهر | باقرشهر – خیابان قمصر – خیابان انرژی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
یادگار امام (ویژه موتورسیکلت) | اتوبان یادگار امام – خیابان زنجان شمالی – جنب ستاد ترخیص خودرو | ۸ صبح تا ۴ عصر |
خلیج فارس (ویژه موتورسیکلت) | کیلومتر ۷ جاده قدیم کرج – بلوار خلیج فارس – خیابان رهنما – جنب ستاد ترخیص خودرو | ۸ صبح تا ۴ عصر |
ایران خودرو | کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج – مرکز شمارهگذاری مستقر در شرکت ایران خودرو | ساعت ۸ الی ۱۴ |
سایپا | کیلومتر ۱۱ جاده مخصوص کرج – مرکز شمارهگذاری مستقر در شرکت سایپا | ساعت ۸ الی ۱۴ |
آسان موتور | کیلومتر ۸ جاده مخصوص کرج – مرکز شمارهگذاری شرکت آسان موتور | ساعت ۸ الی ۱۴ |
ورامین | بسیج -بلوار امام رضا (ع) – روبروی بازار میوه و تره بار | ساعت ۸ الی ۱۴ |
شهریار | میدان نماز – به سمت تهران (بلوار پلیس) – خیابان تلیسه | ساعت ۸ الی ۱۴ |
اسلامشهر | چهاردانگه – روبروی شهرک صنعتی – کوچه نمایندگی ایران خودرو | ساعت ۸ الی ۱۴ |
رباط کریم | جاده ساوه – بلوار امام خمینی – روبروی صندوق قرض الحسنه خیبر | ساعت ۸ الی ۱۴ |
بهارستان | جاده ساوه – خیابان رینگ کار – نرسیده به چهارراه پرسپولیس | ساعت ۸ الی ۱۴ |
پاکدشت | بلوار شمالی – شهدای قمی – نبش جماران ۱۷ – پلاک ۴ | ساعت ۸ الی ۱۴ |
اصفهان | جاده اصفهان شیراز – بعد از شهرک سپاهان شهر – ضلع جنوبی شهرک راهنمایی و رانندگی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
ارومیه | کیلومتر ۵ سرو – ابتدای ورودی جاده جهتلو | ۸ صبح تا ۴ عصر |
اراک | جاده خمین – بالاتر از دانشگاه آزاد واحد فلق | ۸ صبح تا ۴ عصر |
اردبیل | انتهای خیابان کشاورز – تقاطع بزرگراه بسیج راه ملا باشی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
اهواز | جاده اهواز اندیمشک – بعد از پلیس راه اهواز اندیمشک – جنب کانال شهید چمران سمت غرب | ۸ صبح تا ۴ عصر |
ایلام | بلوار مهران – پیچ آشوری (پلیس سابق) | ۸ صبح تا ۴ عصر |
بجنورد | بلوار ولایت – دوراهی میدان بار به سمت شهرک امام خمینی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
بیرجند | بلوار مسافر – جنب میدان ترهبار | ۸ صبح تا ۴ عصر |
بوشهر | جاده نیروگاه – جنب سردخانه ۲۰۰۰ تنی امکان | ۸ صبح تا ۴ عصر |
تبریز | اتوبان شهید کسایی – شهرک آزمایش | ۸ صبح تا ۴ عصر |
خرم آباد | کیلومتر ۵ جاده خرم آباد به بروجرد – روبروی دانشگاه آزاد اسلامی | ۸ صبح تا ۴ عصر |
رشت | کیلومتر ۲ جاده انزلی – نرسیده به کارخانه پوشش – روبروی فرودگاه | ۸ صبح تا ۴ عصر |
زاهدان | بلوار شهید طباطبایی – روبروی پرسی گاز | ۸ صبح تا ۴ عصر |
زنجان | پایینتر از اراضی پایین – جنب پارکینگ راهنمایی زنجان | ۸ صبح تا ۴ عصر |
ساری | جاده ساری جویبار – کیلومتر ۳ – جنب باغ ارم | ۸ صبح تا ۴ عصر |
سمنان | بلوار ۱۵ خرداد – شهرک غرب – خیابان تلاش – بلوک b-e | ۸ صبح تا ۴ عصر |
شیراز | انتهای بلوار امیرکبیر – بعد از پلیس راه شیراز کازرون – جنب باغ فدک | ساعت ۸ الی ۱۴ |
شهرکرد | میدان قمر بنیهاشم – به سمت میدان میوه و ترهبار | ساعت ۸ الی ۱۴ |
قم | بلوار شهید محلاتی – ابتدای جاده حاجیآباد | ساعت ۸ الی ۱۴ |
قزوین | عوارضی اتوبان قزوین کرج – پشت یگان موتوری نیروی انتظامی | ساعت ۸ الی ۱۴ |
کرج | جاده قزلحصار – جنب پادگان آموزشی چمران – روبروی شرکت آذین خودرو | ساعت ۸ الی ۱۴ |
کرمانشاه | کیلومتر ۱۲ جاده بیستون – بعد از پایانه باربری – جنب پتروشیمی | ساعت ۸ الی ۱۴ |
کرمان | بلوار جمهوری اسلامی – بلوار هوانیروز – جنب سنگبری دنا | ساعت ۸ الی ۱۴ |
مشهد | بلوار جانباز – بلوار شهید ساجدی | ساعت ۸ الی ۱۴ |
همدان | بزرگراه امام – ابتدای شهرک مدنی – نرسیده به سهراهی قاسمآباد | ساعت ۸ الی ۱۴ |
یاسوج | بلوار کشاورز (شرفآباد) – بعد از نمایندگی ایران خودرو دهرابپور | ۸ صبح تا ۴ عصر |
یزد | بلوار جانباز – شهرک رزمندگان – انتهای شهرک |
توجه داشته باشید برای اطلاع دقیق از ساعت کاری وارد سامانه nobatdehi.epolice.ir شوید و یا با مشاورین مشورت تماس بگیرید؛ زیرا ساعات کاری هر مجموعه پس از مدتی بهروز خواهد شد.
نکات مهم قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک
در زمان نوبتدهی اینترنتی تعویض پلاک خودرو به نکات زیر توجه داشته باشید:
- تا ۷ روز قبل از تاریخ مورد نظر، امکان رزرو نوبت وجود دارد.
- در صورت عدم حضور در نوبت تعیینشده، نوبت شما لغو خواهد شد و نیاز به ثبت مجدد نوبت خواهید داشت.
- برای لغو نوبت، میتوانید از طریق سامانه تعویض پلاک اقدام کنید.
آخرین تغییرات در قوانین تعویض پلاک خودرو
براساس آخرین تغییرات در قوانین تعویض پلاک خودرو علاوهبر دو پلاک اصلی، یک پلاک سوم به صورت برچسب ارائه میشود که شامل شماره پلاک، تاریخ اعتبار، کد واحد شمارهگذاری و شماره برچسب است و دارای چیپ شناسایی برای تشخیص خودروهای سرقتی توسط پلیس هستند.
همچنین احراز آدرس خریدار باید به صورت آنلاین در سامانه سخا ثبت شود و مدارک باید قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک ثبت شوند.
پرداخت مالیات، خلافی و عوارض خودرو قبل از دریافت نوبت ضروری است و مالیات خودروهای کارکرده بر عهده فروشنده است.
تغییر در مشخصات پلاک جرم محسوب شده و شامل حبس از ۶ ماه تا یک سال میشود. مالکان با پلاکهای مخدوش قبل از سال ۹۳ میتوانند تا پایان اردیبهشت رایگان تعویض کنند و عدم استفاده از مهلت مقرر منجر به توقیف و معرفی به مراجع قضایی خواهد شد. همچنین تعویض پلاک بدون قولنامه و سند امکانپذیر نیست.
خلاصه مقاله: مدارک و مراحل تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۳
تعویض پلاک فرآیندی است که پس از خرید خودرو باید انجام گردد. برای این منظور، ابتدا لازم است در سامانه اینترنتی نوبتدهی ثبت نام کنید و زمان و تاریخ مراجعه به مراکز تعویض پلاک را تعیین نمایید. پس از آن با مدارک لازم برای تعویض پلاک به مرکز مراجعه کرده و مراحل تعویض پلاک را انجام دهید. در صورتی که قصد دارید پلاک خودرو خود را منتقل کنید یا پلاک خودرو دیگری را دریافت نمایید، ابتدا لازم است که از تسویه بدهیها و خلافیهای مربوط به خودرو اطمینان حاصل کنید. پس از این مرحله، میتوانید با در دست داشتن مدارک لازم، اقدام به تعویض پلاک نمائید.
ما در این مقاله در خصوص موضوعات نداشتن معاینه فنی برای تعویض پلاک، معاینه فنی برای تعویض پلاک لازم است؟، برای تعویض پلاک چه مدارکی لازم است؟ ، تعویض پلاک بدون سند کمپانی، تعویض پلاک بدون قولنامه و سند، تعویض پلاک بدون برگ سبز و هزینهها به صورت کامل صحبت کردیم و بیان کردیم که تعویض پلاک بدون قولنامه و سند امکانپذیر نیست و نداشتن نداشتن معاینه فنی برای تعویض پلاک برای خودروهای زیر ۴ سال موردی ندارد اما نداشتن معاینه فنی برای تعویض پلاک برای خودروهای بالای ۴ سال الزامی است.
همچنین تعویض پلاک بدون برگ سبز امکانپذیر و مقدور نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک لازم برای تعویض پلاک و شرایط تعویض پلاک بدون سند کمپانی، با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید. کارشناسان این مجموعه آمادهاند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی، به سوالات شما عزیزان در این زمینه پاسخ دهند.
جهت دانلود PDF مقاله مدارک لازم برای تعویض پلاک، کلیک کنید.
سوالات متداول
برای تعویض پلاک چه مدارکی لازم است؟
اصل کارت ماشین، اصل سند خودرو، اصل سند مالکیت (برگ سبز)، اصل شناسنامه و کارت ملی صاحب خودرو (یا وکیل)، برگه تسویه حساب خلافی و عوارض، اصل بیمهنامهها، اصل آخرین کارت معاینه فنی و برگههای پرداخت بهای انتقال پلاک از اصلیترین مدارک در زمان تعویض پلاک هستند.
آیا امکان تعویض پلاک بدون سند وجود دارد؟
برای انجام فرآیند تعویض پلاک، نیاز به ارائه هم برگ سبز و هم سند کمپانی است و درصورت عدم ارائه این مدارک، امکان تعویض پلاک وجود ندارد. در صورتی که هر یک از این مدارک مفقود گردد، فروشنده میتواند به خریدار وکالتنامهای برای تعویض پلاک صادر کند که در آن وکالت، نیازی به سند کمپانی یا برگ سبز وجود نخواهد داشت. این وکالتنامهها عموما برای پیگیری مراحل مربوط به دریافت سند کمپانی و برگ سبز المثنی تنظیم میشوند.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودروهای وارداتی چیست؟
برای تعویض پلاک وسایل نقلیه وارداتی، حضور مالک یا نماینده قانونی و ارائه مدارک شناسایی، سند خودرو، تایید اسناد توسط کارشناس و پرداخت هزینههای مربوطه ضروری است. همچنین، بررسی وضعیت تبصره ۱۳ و احراز اصالت وسیله نقلیه نیز لازم است.
دیدگاه ها