
فروش سهام عدالت بحثی است که به تازگی زیاد از جانب سهامداران آن به گوش میرسد. پس از اعلام آزادسازی سهام عدالت افراد زیادی به فکر فروش سهام عدالت خود افتادند.
باید بدانید که تمامی افرادی که در موعد مقرر در سامانه سهام عدالت ثبت نام کرده باشند یکی از 2 حالت مستقیم و غیر مستقیم را در ارتباط با مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند.
در این مقاله به بررسی روش های فروش سهام عدالت در هر دو حالت مدیریت مستقیم و غیر مستقیم میپردازیم. چنانچه در ارتباط با چگونگی فروش سهام خود نیاز به مشورت دارید با ما 9099075307 تماس بگیرید.
لیست موضوعات
نحوه فروش سهام عدالت
پس از فرایند آزاد سازی سهام عدالت افراد زیادی به دلایل مختلف نیاز میبینند سهام عدالت خود را واگذار کنند. اما در این میان قطعا افرادی هم هستند که اطلاع چندانی از شرایط سهام عدالت خود ندارند و نیاز دارند در مراحل انجام انتقال مالکیت سهام خود راهنمایی شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آزاد سازی سهام عدالت روی لینک کلیک کنید.
بهتر است قبل از بررسی نحوه فروش سهام عدالت به بررسی این موضوع بپردازیم که سهام عدالت افراد مختلف چه تفاوتی با هم دارند؟
تفاوت سهام عدالت با روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم
سهام عدالت به نسبت نوع مدیریت آن به دو دسته کلی تقسیم میشوند که در ادامه به تفاوت میان این دو میپردازیم.
- سهام عدالت غیر مستقیم: آن دسته از عزیزانی که اطلاعات چندانی در زمینه بازار بورس و سهام ندارند عموما روش مدیریتی غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب میکنند. به این معنا که این عزیزان وظیفه مدیریت سهام خود را به کلی به دولت میسپارند و در عوض دولت نیز موظف میشود بهترین سرمایه گذاری ممکن را با سرمایه وی انجام داده و در بازه های زمانی مشخص سود این معاملات را برای آنها واریز کند.
- سهام عدالت مستقیم: این عزیزان ترجیح داده اند بنا به آشنایی بیشتر خودشان با بازار بورس و یا کسب تجربه مدیریت سهام خود را به دولت واگذار نکنند و در واقع مسئولیت آن را خود بر عهده بگیرند. مسلما دولت در قبال سود و یا ضرر و زیان این دسته افراد مسئولیتی ندارد و این عزیزان برای کسب سود نیاز است تا خودشان سهامشان را مدیریت کنند.
لازم به ذکر است برای همه ی سهامداران سهام عدالت به طور پیش فرض روش مدیریت غیر مستقیم اعمال شده است.
سامانه فروش سهام عدالت
جهت تسهیل و تسریع در خدمات امور مشتریان سابقا سامانه ای تحت عنوان samanese.ir راه اندازی شده بود که در آن میشد به مشاهده ریز جزئیات سهام خود پرداخت. اما با گذر زمان و ورود سامانه سجام به عرصه بورس این سامانه جایگزین samanese.ir شد.
همه ی سهامداران عدالت الزاما باید در سامانه sejam.ir ثبت نام کرده و مراحل احراز هویت خود را پشت سر بگذارند. در غیر این صورت سود سهام آنها واریز نمی شود.
پس از ثبت نام و احراز هویت در سجام شما عملا یک سهامدار رسمی حساب میشوید. در این مرحله است که شما با مراجعه به بخش سهام عدالت سامانه سجام روش مدیریتی سهام خود را انتخاب میکنید.
برای عزیزانی که اطلاعتشان از زمان ثبت نام تغییر کرده نیز امکان ویرایش اطلاعات سهام عدالت با کد ملی وجود دارد. میتوانید با مراجعه به مقاله مربوطه از روش های آن مطلع شوید.
فروش سهام عدالت نیز از طریق همین سامانه صورت میپذیرد که در ادامه به روش فروش این سهام هم در حالت مستقیم و هم در حالت غیر مستقیم پرداخته میشود.
فروش سهام عدالت غیر مستقیم
از این رو که کارگزاری های استانی مختلفی در شهر های بزرگ ایران مشغول فعالیت در قالب بورس هستند امکان فروش این سهام نیز از همین طریق میسر شده است.
برای انجام این امر باید بدانید کسانی در زمان ثبت نام سهام عدالت در تهران ساکن بوده و آدرس ثبت شده آنها مربوط به تهران است میتوانند تا میزان 60% از کل سهام خود را از طریق این کارگزاری ها به فروش برسانند.
برای انجام این کار با فرض اینکه شما در سامانه سجام ثبت نام کرده باشید باید از یک کارگزاری اقدام به دریافت نام کاربری و رمز عبور کرده یا اصطلاحا کد بورسی دریافت کنید.
سپس وارد سامانه سجام شده و در گزینه ی ثبت درخواست تغییر کارگزار ناظر در سامانه بورسی به فروش سهام خود بپردازید. میتوانید با مراجعه به ddn.csdiran.ir از میزان سهام سرمایه گزاری استانی خود مطلع شوید.
طبق گفته ی سازمان بورس و اوراق بهادار این عملیات ظرف 7 روز کاری به نتیجه رسیده و پس از گذشت این هفت روز از زمان فروش، واریز پول برای شما انجام میگردد.
فروش سهام عدالت بانک ملی یکی از روش های فروش سهام عدالت است که در مقاله مربوط به خود به تفصیل به آن پرداخته شده است.
البته باید بدانید گزارش هایی هم مبنی بر دیرکرد یا دیر فروش رفتن این سهام ها در کارگزاری ها به گوش میرسد پس پیشنهاد ما این است که با آگاهی کامل اقدام به فروش کنید و یا در هر مرحله از روند فروش سهام عدالت خود با ما 9099075307 تماس حاصل کنید.
فروش سهام عدالت مستقیم
برای فروش سهام عدالت با روش مدیریت مستقیم 2 راه وجود دارد.
در روش اول شما باید به بانکی که در آن شماره حساب وارد شده در سامانه خصوصی سازی ipo.ir را انجام داده اید مراجعه کنید. پس از مراجعه به این بانک و درخواست فرم فروش سهام نیاز است تعهد نامه و قراردادی مبنی بر فروش این سهام با کارگزاری امضا کرده و با اینکار به بانک اجازه این را میدهید که 30% از سهام شما را بفروشد.
از اینجای کار پیگیری مراحل فروش سهام از دست شما خارج میشود و مسئولیت آن بطور کامل بر عهده بانک قرار میگیرد.
اگر شما هم قصد پیگیری سود سهام عدالت با کد ملی خود را دارید این مقاله مطالب مفیدی در این رابطه به شما ارائه میدهد.
در روش دوم سهامدار با فرض اینکه قبلا در سامانه سجام ثبت نام کرده و مراحل احراز هویت خود را نیز به درستی طی نموده به یکی از کارگزاری های مجاز بانکی یا غیربانکی مراجعه میکند و تقاضای فروش سهام عدالت خود را انجام میدهد.
بر اساس این موضوع که در روش مدیریت مستقیم تعداد سهام موجود در سبد سهام عدالت توسط دارنده آن مشخص می شود سهامدار باید آگاهانه بازار بورس را رصد کرده و بهترین تصمیمات ممکن را بگیرد.
در این حالت سهامدار میتواند 60% از کل دارایی سهام عدالت خود را به کارگزاری که خود انتخاب میکند به فروش برساند.از اینجای کار مسئولیت فروش سهام بر عهده کارگزاری است و کارگزاری موظف است در بهترین حالت ممکن و بطور یکجا این سهام را به فروش برساند. طبق اظهارات سخنگوی سازمان بورس از زمان فروش سهام تا زمان پرداخت وجه به سهامدار کمتر از 7 روز کاری طول نمیکشد.
در صورتی که قصد دارید از طریق کارگزاری بانکی اقدام به فروش سهام کنید باید دقت داشته باشید که به بانکی مراجعه کنید که شماره شبای آن را هنگام ثبت نام در سازمان خصوصی سازی ثبت کرده اید.
جزئیات فروش سهام عدالت
تا اینجای مقاله شما با کلیات نحوه فروش سهام عدالت خود چه در حالت مستقیم و چه در حالت مدیریت غیر مستقیم آشنا شدید. بد نیست نکات جانبی این امر را هم بدانید تا از احتمال بروز هر نوع مشکلی در هنگام فروش جلوگیری کنید.
- برای فروش سهام عدالت مهلت و محدودیتی معین نشده است. از این رو میتوانید ابتدا آگاهی لازم را به دست آورده و سپس اقدام به فروش سهام عدالت خود کنید.
- تمامی عزیزانی که در مهلت مقرر ثبت نام خود را در سامانه سجام انجام نداده اند روش مدیریت غیر مستقیم برایشان گزینش شده است.
- در صورت مغایرت شماره حساب ثبت شده در سامانه سجام و سامانه سهام عدالت مشکلی بوجود نمی آید. مهم مرحله احراز هویت سجام است.
- در حالت کلی نمیتوانید بیش از 60% سهام خود را منتقل کنید.
- سامانه سهام عدالت به نشانی اینترنتی sahamedalat.ir اطلاعیه های مربوط به سهام عدالت را منتشر میکند.
- اگر از طریق کارگزاری ها اقدام به فروش سهام عدالت خود میکنید باید دقت داشته باشید که شماره تلفن همراهی که با آن در سازمان خصوصی سازی ipo.ir ثبت نام را انجام داده اید به نام خودتان نباشد دچار مشکل خواهید شد.
خلاصه مطلب
طبق آخرین قوانین مربوط به سهام عدالت، فروش این سهام آزادسازی شده و تمامی دارندگان این سهام اعم از کسانی که بطور مستقیم به مدیریت سهام خود میپردازند و یا غیر مستقیم این کار را انجام میدهند، حق دارند سهام خود را به فروش بگزارند.
فروش سهام عدالت غیر مستقیم و مستقیم با هم در جزئیاتی متفاوت هستند که از همین رو مطالعه مقاله فوق را با اهمیت میکند. در صورتیکه در رابطه با فروش این سهام هرگونه سوالی دارید میتوانید با مشاورین مشورت 9099075307 بطور 24 ساعته در ارتباط باشید.
برای دریافت PDF مقاله روی لینک مربوطه کلیک کنید.

سوالات متداول
آیا میتوان سهام عدالت را به فروش رساند؟
بلی. با توجه به آزادسازی فروش سهام عدالت این امر میسر میشود.
چگونه میتوان سهام عدالت را فروخت؟
بطور کلی چه در مدیریت مستقیم و چه غیر مستقیم شما باید در سامانه سجام ثبت نام کنید و از طریق یک کارگزار بانکی یا غیر بانکی درصدی از سهام خود را بفروشید.
مهلت فروش سهام عدالت تا چه زمانی است؟
برای فروش سهام عدالت هیچگونه محدودیت زمانی تعیین نشده است.
دیدگاه ها