افراد مجرد زیادی که با خانواده زندگی نمیکنند به دلیل اینکه وضعیت مالیشان با پدر و مادرشان محاسبه شده است اعتراض دارند؛ زیرا نام آنها هم در لیست خانوادههای بینیاز از دریافت یارانه رفته است و دیگر یارانه برای آنها واریز نمیشود. این درحالی است که نباید وضعیت مالی آنها با خانواده بهصورت یکسان محاسبه شود. اکنون این افراد باید چه اقداماتی انجام دهند؟ ثبت نام یارانه افراد مجرد دارای قواعد و قانون خاص خودش است که باید آن را حتما رعایت کنید.
شرایط جدا کردن یارانه مجردها
قبلاً تنها راه جداکردن یارانه از خانواده، ازدواجکردن محسوب میشد؛ اما اکنون معیارهای جدیدی در این مورد قرار گرفته است که بخشی از مشکلات را میتواند حل کند. ممکن است فردی سرپرستش مشمول دریافت یارانه نباشند؛ اما خودش مشمول شود. افراد مجرد میتوانند ثبت نام یارانه انفرادی خود را انجام دهند و آنها بهعنوان فرد مجرد ثبتنام کنند. شرایط جدا کردن یارانه مجرد بالای 18 سال را در بخش زیر برای شما توضیح میدهیم:
- فرد مجرد حداقل باید بالای 35 سال باشد تا بتواند یارانه خود را جدا کند. در غیر این صورت، امکان جداسازی یارانه برای این افراد وجود ندارد
- اگر افراد مجرد بالای 18 سال میخواهند یارانه شان را جدا کنند، باید به صورت مستقل و کاملا جدا از خانواده زندگی نمایند.
- زوجینی که بهواسطه طلاق از هم جدا شدهاند، میتوانند یارانه خود را از هم جدا کنند.
- فرد سرپرست خود را به علت فوت از دست بدهد.
افراد مجرد باید حتماً این دو شرط یعنی سن بالای 35 سال و زندگی مستقل را با هم داشته باشند؛ چون فقط در این صورت میتوانند ثبت نام یارانه افراد مجرد را انجام دهند و یارانهشان را جدا کنند. پس اگر هر دو شرایط جدا کردن یارانه مجردها را ندارید نمیتوانید یارانه خود را جدا نمایید.
برای ثبت نام یارانه طلاق و معیشتی ۱۴۰۳ کلیک کنید.
مراحل جدا سازی یارانه
ابتدا باید مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی) خود و سرپرست خانوار را بردارید و به پلیس +10 مراجعه کنید تا نام شما از لیست خانواده حذف گردد. سپس با ارائه مدارک به پلیس+10 و پر کردن فرمها میتوانند وارد سایت جداسازی یارانه افراد مجرد شوند و در آنجا ثبتنام کنند.
باید به این نکته دقت کنید که مراحل اداری که بیان کردیم، حدود یک الی دو ماه زمان میبرد. ازاینرو، باید 20 تا 10 ام هر ماه برای این کار اقدام کنید تا یارانه یک ماه خود را از دست ندهید. برای آن دسته از افراد که سنشان بالای 18 سال است باید گواهی عدم سازش را هم همراه خود به مرکز پلیس +10 ببرند.
در خصوص جداکردن یارانه افراد مجرد که بالای 18 سال دارند و به صورت مستقل و جدا از خانواده زندگی میکنند و مشکل بد سرپرست بودن را ندارند، باید مدارکی دال بر داشتن زندگی مستقل از خانواده به فرمانداری محل سکونت خود مراجعه کنند تا نامههای مورد نیاز خود را دریافت نمایند. سپس با در دست داشتن مدارک و نامهها به پلیس +10 مراجعه نمایید و درخواست خود را به ثبت برساند.
اکنون فرد باید سرپرست جدید خود را معرفی کنند که یارانه بهحساب او واریز شود. فرد باید اگر حساب بانکی ندارد اقدام به افتتاح حساب بانکی مخصوص یارانه کند و شمارهحساب خود را در سامانه رفاهی refahi.ir درج نماید. با طی مراحل گفته شده در شرایطی مانند طلاق و زندگی مستقل، یارانه فرد از سرپرستش جدا میشود و یارانه ماه بعد بهحساب خودش واریز میگردد. اگر این مدارک مورد تأیید باشند، سرپرست فرد تغییر میکند؛ مثلاً مادر یا خواهر و برادر بزرگترش سرپرستش میشود و بعد پیگیری نتیجه ثبت نام یارانه و معیشتی را انجام دهید.
برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر کلیک کنید.
جدا کردن یارانه پس از طلاق
فردی که طلاق میگیرد بهنوعی مجرد محسوب میشود و باید یارانه خود را از همسرش جدا کند و بهصورت مستقل برای ثبت نام یارانه افراد مجرد اقدام نماید. البته الان شاید بپرسید که یارانه افراد مجرد چقدر است؟ این مورد بستگی به دهک شما دارد و یارانه افراد مجرد و متأهل بر اساس دهک پرداخت میشود و اگر هر دو نفر در دهک یکسان باشند، میزان یارانه پرداختی آنها تفاوتی ندارد.
جداکردن یارانه بعد از طلاق دقیقاً مانند ثبتنام یارانه ازدواج است. این افراد باید از سرپرست خود جدا شوند و اطلاعات خود را مجدداً در سامانه ثبتنام یارانه انجام دهند. برای جداسازی یارانه نیاز به مدارکی از جمله سند طلاق، شناسنامه و کارت ملی دارند و بدون آن نمیتوانند درخواست جدا کردن یارانه از پدر بدهند.
زوجهایی که از هم جدا شدهاند، باید برای جداسازی و انتقال یارانه پس از طلاق باید مدارک گفته شده را به همراه دادخواست جدا سازی یارانه مجرد به پلیس +10 ببرند و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند. سپس فرد باید یک حساب یارانهای جدا برای خود در بانک باز نماید. در غیر این صورت، نمیتواند هیچ یارانهای دریافت نماید. در اصل سایتی برای جداکردن یارانه بعد از ازدواج از سال 1400 وجود ندارد و این کارها را باید در دفاتر پیشخوان دولت انجام دهید. پس به دنبال سایت جداسازی یارانه افراد مجرد نباشید.
جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست
خانوادههای بدسرپرست هم باید برای جداسازی یارانه به پلیس +10 مراجعه کنند؛ اما قبل از این کار باید برای انجام کارهای تغییر در کفالت و حضانت به مرکز فرمانداری استان محل زندگی بروید و نامهای رسمی دریافت نمایید . دلایل متعددی برای خانوار بد سرپرست وجود دارد که درصورت بروز هر کدام از شرایط میتوانبد برای جداسازی یارانه اقدام نمایید و درخواست جدا کردن یارانه از پدر بدهید. شما بنا به دلایل زیر میتوانید سرپرست خود را تغییر دهید:
- سرپرست مفقود شده باشد.
- سرپرست مواد مخدر مصرف کند.
- سرپرست زندان باشد.
- سرپرست خارج از ایران زندگی کند.
- سرپرست بیماری روحی روانی داشته باشد.
اگر سرپرست شما هرکدام از شرایط بالا را دارد میتوانید سرپرست خود را تغییر دهید و برای ثبتنام رایانه افراد مجرد اقدام کنید. سرپرستی بعد از پدر به مادر و اگر فرزند سن قانونی داشته باشد به فرزند ارشد تعلق میگیرد. مدارک موردنیاز برای تغییر سرپرست باتوجهبه علت تغییر به این شرح است:
- حکم مرجع قضایی ذیصلاح
- گواهی موردنیاز از معاونت کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه
- گواهی پزشکقانونی
- گواهی زندان
- گواهی از بهزیستی محل زندگی
- گواهی از بیمارستان روانی (مراکزی که این افراد در آنجا تحت مراقبت هستند باید مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.)
جدا کردن یارانه افراد مجرد
افراد مجرد نمیتوانند یارانه خودشان را از سرپرستشان جدا کنند. تنها میتوانند سرپرست خود را باتوجهبه متن بالا تغییر دهند. این افراد اگر بیشتر از 35 سال سن دارند و تنها و مستقل زندگی میکنند، میتوانند مدارک لازم جدا کردن یارانه مجردها که در بالا گفتیم را با خود به پلیس +10 ببرند. در این مرکز از فرد یک استشهاد محلی میخواهند. متن استشهاد محلی برای جدا کردن یارانه باید به گونه ای باشد که نشان دهد فرد به صورت مستقل زندگی میکند. همچنین ثبت نام یارانه دختر مجرد درصورتی امکانپذیر است که دختر خانم بیشتر از 35 سال سن داشته باشد.
مدارک موردنیاز برای ثبتنام یارانه افراد مجرد
داشتن مدارک موردنیاز برای جداکردن یارانه از سرپرست خانوار که یکی از شرایط جداکردن یارانه را دارند، الزامی است. این مدارک برحسب موقعیتی که فرد در آن قرار دارد و بهخاطر آن میخواهد یارانه خود را جدا کند شاید متفاوت باشد. اما بهطورکلی مدارک موردنیاز برای ثبت نام یارانه افراد مجرد شامل موارد زیر میشود:
- مدارک هویتی فرد متقاضی و سرپرستش
- اسناد مربوط به طلاق هر دو زوج
- گواهی عدم امکان سازش
- گواهی فوت (درصورتیکه سرپرست فوت کرده باشد)
- نامه فرمانداری محل سکونت فرد
- استشهاد محلی (مدارکی که نشان دهد فرد مستقل از خانواده و سرپرستش زندگی میکند.)
- نامه فرمانداری (نامهای که در آن علت جداکردن یارانه از سرپرست ذکر شده باشد.)
خلاصه مطلب ثبت نام یارانه فرد مجرد
گفتیم که ثبت نام یارانه فرد مجرد تنها در صورتی امکانپذیر است که سن او بالای 35 سال باشد و تنها زندگی کند. در غیر این صورت، امکان ثبتنام و جداسازی یارانه وجود ندارد. البته فرد میتواند درصورتیکه بدسرپرست باشد، سرپرست خود را تغییر دهد؛ اما باید مدارکی از سوی زندان، بیمارستان روانی و سایر مراکز به فرمانداری و پلیس +10 ببرد. به طور کلی، باید از مشاوران آگاه در این زمینه مشورت بگیرید تا مطمئن شوید که چگونه میتوان یارانه را جدا دریافت کرد.
برای دانلود PDF این مقاله، روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سوالات متداول
شرایط جدا سازی یارانه افراد مجرد چیست؟
فرد باید بالای 35 سال باشد و مدارکی به فرمانداری و پلیس +10 ارائه دهد که حاکی از این باشد که فرد تنها و مستقل زندگی میکند.
مدارک موردنیاز برای جداسازی یارانه مجردها چیست؟
مدارک هویتی، استشهاد محلی، گواهی عدم سازش و سند طلاق از مدارک موردنیاز برای جداسازی یارانه افراد مجرد است.
چگونه یارانه خود را از سرپرست جدا کنیم؟
ابتدا باید شرایط جداکردن یارانه را داشته باشید و سپس مدارک ذکر شده در این مقاله را به پلیس +10 تحویل دهید تا درخواستتان بررسی شود.
دیدگاه ها