دولت نهم در سال 1385 با هدف توزیع ثروت، کمک به اقشار کم درآمد و نیز خصوصی سازی شرکت های دولتی طرحی را تحت عنوان سهام عدالت اجرا کرد. سهام عدالت که در واقع نوعی یارانه محسوب می شود، مجموعه ای از سهم های 49 شركت است كه 36 شركت از آن ها در بورس حضور دارند و 13 شركت دیگر هنوز وارد بورس نشده اند.
در سال های گذشته این سهام ارزش چندانی نداشتند و در نتیجه سودی نیز نصیب سهام داران آن نمی شد ولی در سال های اخیر با افزایش ارزش و دارایی سهام ها، سود حاصل نیز به حساب ثبت نام کنندگان آن واریز گردید. با فراهم شدن امکان آزاد سازی سهام عدالت از سال 1399، خرید و فروش سهام نیز از طریق سامانه سجام آغاز گردید. با توجه به اینکه امکان واگذاری سهام عدالت وجود ندارد، در این مقاله به بررسی کامل نحوه آزاد سازی این سهام از طریق سامانه samanese.ir و نیز روش خرید و فروش آن در سامانه سجام پرداختیم.
چنانچه در رابطه با آزاد سازی سهام عدالت خود و یا خرید و فروش آن با مشکل مواجه شدید، می توانید با کارشناسان خبره مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس حاصل فرمایید.
ارزش ریالی سهام عدالت در زمان واگذاری
در طرح سهام عدالت مقرر شده بود اين سهام به ميزان يک ميليون تومان به هر فرد و تا سقف 5 ميليون تومان برای خانواده های 5 نفره يا بيشتر تخصيص يابد و مبلغ پرداخت شده از سوی دولت، طی 10 سال از سود شركت های سبد سهام عدالت كسر شود. با توجه به اينكه سود عايدی در طول ده سال پاسخگوی ميزان بدهی مزبور نبوده است، در صورت حساب مشمولان در سامانه اينترنتی سهام عدالت عمدتا ارزشی معادل 5.320.000 ريال درج شده است.
تعدادی از مشمولان كه با تأييد نهاد های حمايتی مانند كميته امداد امام خمینی (ره) يا سازمان بهزيستی كشور از 50 درصد تخفيف در بهای واگذاری بهرمند شده اند، ارزش سهام آن ها حداكثر معادل 10.000.000 ریال است.
ملاک تعلق تخفیف 50 درصدی تحت پوشش بودن مشمولان در نهاد های حمایتی در زمان تهیه صورت حساب نهایی (دی ماه) 1395 بوده که مطابق آخرین اطلاعات دریافتی از سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در صورت حساب مشمولان اعمال شده است و در حال حاضر امكان افزايش سهام به يک ميليون تومان وجود ندارد.
سود سهام عدالت کی واریز می شود؟ برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
روش های آزاد سازی سهام عدالت سال ۱۴۰۳
در این بخش از مقاله به بررسی مفهوم و منظور از آزاد سازی سهام عدالت فوت شدگان و به طور کلی سهام عدالت متقاضیان خواهیم پرداخت. چنانچه سهام داری قصد داشته باشد تا سهام خود را به فروش برساند، لازم است تا مجوز مدیریت مستقیم سهام خود را داشته باشد. برای دریافت مجوز مدیریت، لازم است که سهام خود را آزاد کند.
برای آزاد کردن سهام دو راه پیش روی سهام داران است. روش مستقیم و روش غیر مستقیم. براساس اعلام دولت، تمامی افراد می بایست یکی از این دو روش را برای نحوه مدیریت سهام خود انتخاب کنند. در ادامه به بررسی بیشتر هر یک از این دو روش خواهیم پرداخت.
💡 نکته: توجه داشته باشید که پس از انتخاب یکی از این دو روش به هیچ عنوان نمی توانید تغییری جدید اعمال کنید. (سهام داران گرامی تنها تا تاریخ 1399/03/29 مهلت آزاد سازی سهام عدالت خود و انتخاب روش مدیریت سهام را داشتند و در حال حاضر برنامه ای برای تمديد آن وجود ندارد.)
🔰 روش غیر مستقیم:
چنانچه سهام داری روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب نماید، مالكيت و مديريت سهام عدالت خود را به شرکت های سرمايه گذاری استانی واگذار خواهد کرد و سالانه بر اساس عملکرد این شرکت ها، سود و یا زیان احتمالی را دریافت خواهد کرد.
از نکات مهم و حائز اهمیت این روش این است که چنانچه فردی روش را انتخاب كرده باشد، نمی تواند سهم های موجود در بسته سهام عدالت خود را به طور مستقيم و یا موردی به فروش برساند. همچنین توجه داشته باشید که اگر ترجیح شما انتخاب این روش است، نیازی به انتخاب آن در سامانه نخواهید داشت چرا که این روش به صورت پیش فرض برای تمامی سهام داران انتخاب شده است و تنها در صورتی که قصد انتخاب روش مستقیم را داشته باشید می بایست به سامانه مراجعه نمایید.
این روش برای سهام دارانی مناسب است که تا کنون در بازار بورس فعالیتی نداشته اند و تمایلی نیز به یادگیری نحوه خرید و فروش سهام و کسب درآمد در بازار بورس ندارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ثبت نام سهام عدالت جاماندگان بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
🔰 روش مستقیم:
این روش کاملا برعکس روش قبلی می باشد، به این صورت که فرد با انتخاب روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت به صورت مستقيم و بدون واسطه با لحاظ مراتب ذيل به فردی كه اين شيوه را برگزيده منتقل می شود:
🔹 به ميزان سهام تخصيص يافته به هر فرد در شرکت های سهام عدالت و به تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام 36 شركت بورسی به فرد تخصيص خواهد يافت. به علاوه اين افراد به ازای سهام شركت هایی كه هنوز در بورس عرضه نشده اند، سهام شركت های سرمايه گذاری استانی خواهند داشت.
🔹 در اين حالت مسئوليت مديريت سهام اختصاص يافته (از قبيل نگهداری يا فروش) به عهده سهام دار است. در عين حال، در راستای حفظ ارزش سهام تخصيص يافته، قابليت نقل و انتقال سهام مزبور به غير و فروش آن بر اساس محدوديت های زمانی و مقداری تعيين شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.
🔹 مطابق قانون تجارت اين سهام دار از مزايای سهام تخصيص يافته از جمله سود توزیعی بهره مند خواهد شد. کسانی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند 2 ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور می توانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به نشانی اینترنتی sejam.ir از تعداد سهام تخصیص یافته نزد شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت اطلاعات کافی را کسب نمایند.
شایان ذکر است بهره مندی از خدمات قابل ارائه از جمله ایجاد امکان معامله پذیری سهام تخصیص یافته در آینده، منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبت نام و احراز هویت در مراکز تعیین شده می باشد.
💡 نکته: توجه داشته باشید که برای تمامی كسانی كه روش مستقيم را برای مدیریت سهام خود انتخاب می كنند يک كد تحت عنوان كد رهگيری ارسال می گردد. در صورتی كه كد رهگيری توسط شخص دريافت نشد، بايد توجه داشت به طور معمول اين كد در جريان آزاد سازی سهام عدالت مورد نياز نيست ولی اگر در مراحل بعدی به آن نياز شد، می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما شما را به دقت راهنمایی خواهند کرد.
❓ كدام يک از دو روش آزاد سازی سهام عدالت (مستقيم يا غير مستقيم) سود بيشتری برای سهام دار دارد؟
پاسخی قطعی به این سوال به هیچ عنوان نمی توان داد؛ چرا که اين موضوع به عملكرد شركت های سرمايه گذاری استانی و شخصی كه روش مستقيم را برای مدیریت و کنترل سهام خود انتخاب كرده اند، بستگی دارد. چنانچه فرد تخصصی در خصوص بازار بورس نداشته باشد، ممکن است سود بسیار ناچیزی نصیب وی شود و یا سهام خود را نیز از دست دهد ولی چنانچه اطلاعات کافی در خصوص بازار بورس و نحوه فعالیت در این بازار دارید، می توانید روش مستقیم را انتخاب کرده و سود بیشتری کیب کنید.
روش غیر مستقیم به شرطی که فرد در حوزه بورس خبره باشد، دارای سود کمتری است. این روش بیشتر به افرادی پيشنهاد می شود كه اطلاعات كافی درباره فعاليت در بورس ندارند و فرصت يا علاقه ای هم به يادگيری آن ندارند. فراموش نکنید که فعاليت در هر بازاری از جمله بورس نيازمند كسب دانش، تجربه و یادگیری مداوم است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه فروش سهام عدالت بانک ملی بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
راهنمای تصویری نحوه آزاد سازی سهام عدالت
پس از کسب اطلاعات کافی از روش های آزاد سازی سهام عدالت، در این بخش نحوه آزاد سازی را به صورت راهنمای تصویری ارائه داده ایم. تمامی سهام دارانی که تمایل دارند تا روش مدیریت مستقیم سهام خود را انتخاب کنند، می بایست مراحل زیر را طی کنند. توجه داشته باشید که در صورت انتخاب روش غیر مستقیم امکان بازگشت به روش مستقیم برای سرمایه گذاران وجود نخواهد داشت.
☑ مراحل آزاد سازی سهام عدالت عبارت است از:
✔ اولین مرحله از آزاد سازی سهام عدالت، ورود به سامانه سهام عدالت به نشانی اینترنتی www.samanese.ir می باشد. پس از ورود به سامانه می بایست از قسمت «سامانه الکترونیکی سهام عدالت»، گزینه «ورد به سامانه» را انتخاب نمایید.
✔ در این بخش می بایست قوانین و مقررات سامانه را به دقت مطالعه کرده و تیک گزینه «مطلب فوق را مطالعه نموده و میپذیرم» را فعال کنید. پس از آن بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
✔ در این مرحله لازم است تا کد ملی خود را به دقت در کادر بالایی وارد کنید و سپس در کادر پایینی کد امنیتی نشان داده شده را درج نمایید. در نهایت نیز بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
✔ پس از درج کد ملی و کد امنیتی، صفحه ای باز می شود که لازم است نام و نام خانوادگی خود را از میان گزینه های نشان داده شده انتخاب نمایید. گزینه ای را که نام و نام خانوادگی را به درستی نشان می دهد، تیک زده و سپس دکمه «ادامه» را کلیک کنید.
✔ در مراحل بعدی سیستم از شما اطلاعاتی چون نام پدر، سال تولد و شماره شناسنامه را می خواهد تا علامت بزنید (مانند بخش نام و نام خانوادگی). پس از تیک زدن تمامی موارد گزینه «ادامه» را انتخاب کنید تا وارد صفحه جدیدی شوید.
✔ در صفحه جدید می توانید تمامی اطلاعات هویتی خود را که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، شماره شناسنامه و سال تولد می باشد و در مراحل قبلی انتخاب کرده بودید، مشاهده کنید. در صورتی که تمامی اطلاعات وارد شده صحیح می باشد، بر روی گزینه «تایید و ورود» کلیک کنید و چنانچه اشتباهی در اطلاعات وارد شده، ملاحظه کردید دکمه «اصلاح» را کلیک کرده و اطلاعات خود را ویرایش و تصحیح کنید.
✔ در نهایت وارد پنل کاربری خود خواهید شد. در این مرحله لازم است تا از سمت راست صفحه گزینه « طرح آزاد سازی سهام عدالت» را انتخاب کرده و سپس از میان گزینه های موجود در صفحه از بخش «آزاد سازی سهام عدالت» قسمت «تغییر» را انتخاب کنید.
✔ سپس وارد صفحه ای خواهید شد. در این بخش می توانید توضیحاتی در خصوص آزاد سازی سهام عدالت مشاهده کنید؛ پس از مطالعه توضیحات ارائه شده، بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
✔ مجددا در این مرحله صفحه ای باز میشود که حاوی برخی اطلاعات و توضیحات مهم در خصوص آزادسازی سهام عدالت می باشد. پس از مطالعه این اطلاعات تیک مربوطه به عبارت «مطالب فوق را مطالعه نموده و مایل به استفاده از روش مستقیم برای بهره مندی از دارایی سهام عدالت خود می باشم» را فعال کنید. در نهایت نیز بر روی گزینه «ثبت روش مستقیم» کلیک کنید.
✔ توجه داشته باشید که چنانچه قبلاً شماره تماس (شماره موبایل) و یا شماره شبا بانکی خود را در سامانه درج نکرده باشید، همچون تصویر زیر سامانه به شما اخطاری خواهد داد.
💡 نکته: اگر از قبل شماره تلفن همراه و شماره شبا بانکی خود را وارد سایت سهام عدالت کرده باشید، این اخطار برای شما نمایش داده نمی شود و مستقیماً وارد مرحله بعدی می شوید.
✔ چنانچه با اخطار رو به رو شدید، ابتدا شماره تلفن همراه و شماره شبا بانکی خود را در سامانه درج کرده و سپس آن را تایید کنید.
✔ در این مرحله صفحه ای باز می شود که در آن می توانید دو رقم اول و آخر شماره موبایل و کد ملی خود را مشاهده کنید. در این مرحله قادر می باشید تا شماره موبایل خود را تغییر دهید. سپس باید «گزینه تایید و ادامه» را کلیک کنید.
💡 نکته: دقت نمایید که پیامک های ارسال از سوی سامانه سهام عدالت، به این شماره موبایل که در سامانه وارد کرده اید و یا آن را تغییر می دهید ارسال می شود.
✔ در آخر وارد مرحله نهایی می شوید. در این مرحله باید کد تایید 6 رقمی که به شماره همراه شما پیامک می شود را حداکثر ظرف 2 دقیقه در کادر مربوطه وارد کنید و در نهایت گزینه «ثبت نهایی انتخاب» را انتخاب کنید.
💡 نکته: پس از آنکه تمام مراحل فوق را با موفقی پشت سر گذاشتید و سهام عدالت خود را آزاد نمودید، حتماً گزینه «خروج» را کلیک کرده و از سامانه خارج شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پیگیری سهام عدالت متوفیان بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
فروش سهام عدالت
همزمان با آزاد سازی سهام عدالت در خرداد ماه سال 1399 امکان فروش 30 درصد از سهام فراهم گردید و در تیر ماه سال 1399، 30 درصد دیگر از سهام آزاد سازی شد و قرار بود 40 درصد باقی مانده نیز در دهه فجر بهمن ماه سال 1399 آزاد شود. اما به دلیل نامتعادل بودن شرایط بورس این وعده اجرا نشد و 40 درصد باقی مانده آزاد سازی نگردید.
در نتیجه در حال حاضر سهام داران تنها به 60 درصد از دارایی یا سهام خود دسترسی دارند تا آن را به فروش برسانند و 40 درصد باقی مانده بدون هیچ دسترسی باقی خواهد ماند. به عنوان مثال اگر ارزش سهام شما 15 میلیون تومان باشد، شما حداکثر می توانید تا 9 میلیون تومان را بفروشید و 6 میلیون تومان باقی مانده فعلا غیر قابل فروش می باشد.
چنانچه قصد فروش سهام عدالت خود را دارید، با توجه به روشی که برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اید، می بایست نحوه فروش متناسب را انتخاب کنید. در ادامه مقاله توضیحات جامعی در خصوص نحوه فروش سهام افرادی که روش غیر مستقیم و مستقیم را انتخاب کرده اند، ارائه شده است. با این حال چنانچه بخشی برای شما مبهم می باشد و یا در خصوص قسمتی سوالی دارید، می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس حاصل فرمایید.
💢 روش فروش سهام عدالت افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند:
اگر شما از افرادی هستید که روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده اید، می بایست در ابتدا وارد سامانه سجام به نشانی اینترنتی sejam.ir شده و پس از ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام، کد بورسی خود را دریافت کنید.
پس از دریافت کد بورسی لازم است تا به درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه (سامانه ddn) به نشانی اینترنتی ddn.csdiran.ir مراجعه کنید و پس از ورود به سامانه از قسمت سهام عدالت، دارایی سهام خود را مشاهده کنید.
لازم به ذکر است که افرادی كه روش مدیریت غير مستقيم را در آزاد سازی سهام خود انتخاب كرده اند و سهام دار شركت های سرمايه گذاری استانی شده اند، تا زمان پذیرش شركت های سرمايه گذاری استانی در بورس و امکان معامله سهام آن شرکت ها، امکان فروش نخواهند داشت. (البته در حال حاضر يکی از اين شركت ها با نماد “وسخراج” در بورس پذيرش شده و امكان خريد و فروش سهام آن وجود دارد.)
💢 روش فروش سهام عدالت افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند:
اگر شما از جمله افرادی هستید که روش مدیریت مستقیم را برای آزاد سازی سهام عدالت خود انتخاب کرده اید، طبق مراحل گفته شده در ادامه مقاله پیش روید.
در ابتدا لازم است تا به سامانه سجام به نشانی اینترنتی sejam.ir مراجعه کرده و پس از ثبت نام و احراز هویت در این سامانه، کد بورسی خود را دریافت کنید. با دریافت کد بورسی می توانید میزان دارایی سهام عدالت خود را نیز مشاهده کنید. ( از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه (سامانه ddn ))
سپس لازم است تا به سامانه معاملات کارگزار ناظر سهام عدالت خود مراجعه کرده و در قسمت «تغییر کارگزار ناظر»، به صورت آنلاین نماد استانی خود را انتخاب و درخواست خود را برای انتقال نماد سهام عدالت خود به پرتفوی کارگزاری ثبت کنند. این نماد حداقل تا 48 ساعت بعد به پرتفوی سرمایه گذار اضافه می گردد. سرانجام فرد می تواند به پنل کارگزار ناظر خود مراجعه کرده و نماد خود را انتخاب کرده و به فروش برساند.
💡 نکته: در حال حاضر فروش سهام عدالت فقط از طریق سامانه آنلاین سهام عدالت در کارگزاری های فعال امکان پذیر می باشد.
💡 نکته: توجه داشته باشید که در حال حاضر پس از ثبت سفارش فروش، این سفارش قابل ویرایش یا حذف کردن نیست.
مزیت بزرگی که این روش نسبت به روش قبلی دارد این است که لیست شرکت های موجود در صندوق سهام عدالت برای سهام دار ارائه شده و حق انتخاب این که سهام چه شرکت هایی به فروش برسد به صاحب سهام داده می شود.
باید توجه داشت که سهام عدالت مانند سهام عادی معامله نمی شود و سفارشات فروش هر فرد با سفارشات فروش بقیه فروشندگان سهام عدالت باید یک جا جمع شده و به صورت بلوکی معامله گردد. در شرایط فعلی که خریدار زیادی برای این بلوک ها وجود ندارد در بسیاری موارد ممکن است روزها صبر کنید و سهام شما فروش نرود.
مشکل بعدی این است که در این شیوه فروش، قیمت فروش نیز نامشخص است و از ابتدا مشخص نیست دقیقا چه مبلغی به حساب شما واریز خواهد شد. با این حال کسانی که روش مستقیم را برای سهام خود انتخاب کرده بودند کماکان باید از طریق کارگزار ناظر خود و سامانه اعلام شده سفارش فروش خود را تا 60 درصد ارزش پورتفو ثبت نمایند و سپس برای انجام معامله فروش و واریز پول به حسابشان یا لغو سفارش تا مدت نامعلومی صبر کنند.
در ادامه ی فرآیند فروش، هر زمان که یکی از سهام شما توسط کارگزار به فروش برسد، پول حاصل از آن طی فرآیند از پیش تعیین شده و در کمتر از یک هفته کاری به حسابی که برای دریافت سود سهام عدالت معرفی کرده بودید واریز خواهد شد. در نتیجه پول سهام عدالت طی چندین مرحله پرداخت می شود. برای اینکه بدانید کدام یک از سهام شما به فروش رفته، می توانید به سامانه فروش سهام عدالت کارگزاری مراجعه کنید.
در این سامانه وضعیت درخواست شما اعلام می شود. با دریافت وجه حاصل از فروش سهام عدالت عملا کار شما با آن سهم
تمام می شود اما در نظر داشته باشید که با توجه به شرایط فعلی بازار، معاملات این سهام برای مدتی متوقف شده است و
درخواست های فروش افراد زیادی همچنان انجام نشده باقی مانده اند. در نتیجه اگر به پول فوری نیاز دارید، شاید این سهام منبع مناسبی برای شما نباشد.
در ضمن در صورتی که سفارش فروش شما انجام و وضعیت آن در سامانه به «فروخته شده» تبدیل شد، اما همچنان پول آن به حساب شما واریز نشده حتما موضوع را با کارگزاری در میان بگذارید تا دلیل عدم پرداخت مشخص شود.
💡 نکته: لازم به ذکر است که قبل از اقدام به ثبت درخواست فروش از طریق کارگزاری حتماً باید شماره تلفن ثبت شده در سامانه سجام به نام شخص دارنده سهام باشد. در غیر این صورت چنانچه شماره ثبت شده در مالکیت شخص دیگری باشد لازم است تا با مراجعه به سایت سجام و همچنین سامانه سهام عدالت اقدام به اصلاح و جایگزینی آن با شماره تلفن همراه، که متعلق به خود فرد است شود.
البته آن بخشی از سهام متعلق به این افراد که مربوط به شرکت های غیر بورسی است، تا زمان پذیرش آن شرکت ها در بورس، قابل فروش نخواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رفع مشکل فراموشی رمز ورود سهام عدالت بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
چه میزان از سهام عدالت قابل فروش است؟
پس از اطلاع از چگونگی فروش سهام عدالت، لازم است تا از میزان سهامی که می توانید بفروشید، هم کسب اطلاع نمایید. در حال حاضر تنها 60 درصد از سهام عدالت آزاد شده است و سهام داران تنها می توانند تا سقف 60 درصد، سهام خود را به فروش برسانند. توجه داشته باشید که اجباری برای فروش کامل 60 درصد وجود ندارد و افراد می توانند درصد کمتری را به فروش برسانند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ویرایش اطلاعات سهام عدالت با کد ملی بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سهام عدالت افراد متوفی
بنا بر تصويب شورای عالی اجرای سياست های كلی اصل 44 قانون اساسی، مقرر شده سهام افراد متوفی بين ورثه آن ها تقسيم شود. توجه داشته باشید که اين اقدام از سال 1397 آغاز شده بود كه در حال حاضر موقتاً متوقف شده است.
چنانچه واگذاری سهام افراد متوفی به وراث مجددا آغاز گردد، می بایست وراث متوفی به سامانه شرکت سپرده گذاری مركزی اوراق بهادار و تسويه وجوه به صورت آنلاين مراجعه نمایند و پس از بارگذاری گواهی حصر وراثت از قسمت میز خدمت در سامانه درخواست خود را اعلام کنند. پس از بررسی و استعلام مدارک، سهام عدالت بين وراث تقسيم خواهد شد.
لازم به ذکر است که در صورتی که یک یا چند تن از وراث فرد متوفی مشمول سهام عدالت، فوت کرده باشند و یا در حال حاضر حضور نداشته و در دسترس نباشند، پرونده آن ها قابل بررسی و اقدام نخواهد بود (در حال حاضر)؛ تنها پرونده متوفیانی که تمامی وراث آن ها در قید حیات و حاضر می باشند، قابل بررسی و اقدام است. در صورت ایجاد امکان بررسی پرونده این دسته از متوفیان این مقاله آپدیت شده و به اطلاع شما کاربران گرامی خواهد رسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ثبت نام سهام عدالت در سجام بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
اخبار مرتبط با آزاد سازی سهام عدالت
📰 سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت: سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 1400 شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت، بیش از 60 هزار میلیارد تومان می شود که دولت (سازمان بورس و سازمان خصوصی سازی) امسال تصمیم گرفته است این سود در دو مرحله پرداخت شود.
📰 مراحل واریز سود سهام عدالت سال 1399 برای 49 میلیون و 188 هزار مشمول سهام عدالت از 21 اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و طبق آن سهام عدالتی های 452 هزار تومانی 489 هزار تومان، سهام عدالتی های 492 هزار تومانی 532 هزار تومان، سهام عدالتی های 532 هزار تومانی 575 هزار تومان و سهام عدالتی های یک میلیون تومانی یک میلیون و 81 هزار تومان سود دریافت کردند.
📰 با توجه به اینکه اعلام شده است، سود سال 1400 دو برابر سود سهام سال 1399 خواهد بود، احتمالا سهام عدالتی های 452 هزار تومانی حدود 978 تومان، سهام عدالتی های 492 هزار تومانی حدود یک میلیون و 64 هزار تومان، سهام عدالتی های 532 هزار تومانی حدود یک میلیون و 150 هزار تومان سهام عدالتی های یک میلیون تومانی حدود دو میلیون و 162 هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.
📰 لازم به ذکر است که ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به دوران اوج بازار در مرداد سال 99 با افت 66 درصدی مواجه شده است. از مهم ترین دلایل ریزش قیمت سهام عدالت، ضعف مدیریت در شرکت های سرمایه گذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکت ها و نیز نبود بازارگردان حرفه ای برای این شرکت ها به شمار می رود؛ بنابراین گزارش، ارزش سهام عدالت نسبت به اول مرداد سال 1399 برای چهار نوع سهام عدالت، به ترتیب با کاهش قیمت 10 میلیون و 273 هزار تومانی، 12 میلیون و 358 هزار تومانی، 13 میلیون و 362 هزار تومانی و 25 میلیون و 181 هزار تومانی روبرو شده است.
خلاصه مقاله آزاد سازی سهام عدالت
پیش از سال 1399 امکان آزاد سازی سهام عدالت برای ثبت نام کنندگان آن فراهم نبود، ولی با گذشت چندین سال از زمان اجرای این طرح، در نهایت اجازه آزاد سازی این سهام صادر شد. سهام داران می توانند با آزاد سازی سهام خود از طریق سامانه اصلی سهام عدالت به نشانی اینترنتی samanese.ir، برای خرید و فروش سهام خود اقدام کنند و یا مدیریت کامل سهام خود (در صورتی که روش مستقیم را انتخاب کرده باشند) را به دست گیرند.
لازم به ذکر است که پیش از خرید و فروش سهام می بایست برای دریافت کد بورسی از سامانه سجام اقدام نمایید. (نحوه دریافت کد بورسی در مقاله فوق به صورت کامل بیان شده است). متقاضیانی که تمایل به آزاد سازی سهام خود دارند، می توانند با مشاهده راهنمای تصویری ارائه شده از نحوه آزاد سازی سهام عدالت، تمامی مراحل را به درستی طی کنند.
علاوه بر روش آزاد سازی، در این مقاله در رابطه با میزان سهام عدالت در دسترس برای فروش و نیز چگونگی وضعیت سهام عدالت افراد متوفی نیز توضیحات تکمیل ارائه شده است. پس از مطالعه دقیق این مقاله چنانچه نیازمند کسب اطلاعات بیشتر بودید و یا سوال و ابهامی برای شما ایجاد شد، می توانید با کارشناسان خبره مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس حاصل فرمایید.
مشاوران ما شما را به دقت راهنمایی خواهند کرد. هم چنین می توانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه برای ما یادداشت کنید. کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
برای دانلود پی دی اف کامل مقاله آزاد سازی سهام عدالت بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سوالات متداول
منظور از آزاد سازی سهام عدالت چیست ؟
منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که سهام داران بتوانند امکان نقل و انتقال سهام خود را در بازار بورس داشته باشند و مدیریت سهام خود را به دست گیرند. در مقاله فوق می توانید جزئیات بیشتری را مطالعه نمایید.
آزاد سازی سهام عدالت از چه طریقی انجام می گیرد ؟
برای آزاد سازی سهام عدالت می بایست سهام داران به سامانه اصلی سهام عدالت به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه کرده و از قسمت آزاد سازی سهام، عملیات مد نظر خود را انجام دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده راهنمای تصویری به مقاله فوق مراجعه کنید.
بعد از آزاد سازی سهام عدالت، چگونه باید آن را مدیریت کرده و سهام خود را به فروش برسانیم؟
پس از آزاد سازی سهام عدالت، می بایست در سامانه سجام ثبت نام کرده و کد بورسی خود را دریافت کنید. پس از دریافت کد بورسی می توانید برای فروش سهام خود اقدام کنید و یا آن را مدیریت کنید.
دیدگاه ها