هر شهروند و فردی که تابعیت ایرانی دارد، برای اثبات هویت خود نیازمند داشتن شماره ملی و شماره شناسنامه است. با تولد هر نوزاد، والدین وی میبایست به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و براساس اطلاعات تولد او، شناسنامه ایرانی دریافت کنند؛ به این ترتیب به فرد از لحظه تولد شماره شناسنامه ای منحصر به فرد و اختصاصی تعلق می گیرد. اما چه زمانی باید برای دریافت شماره ملی اقدام کرد؟ براساس قانون هر فرد ایرانی بالای 15 سال تمام، باید از طریق اداره ثبت احوال برای دریافت کارت ملی که دارای شماره ملی وی می باشد، اقدام کند. به همین دلیل نیز در این مقاله قصد داریم 2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را به همراه راهنمای تصویری به شما متقاضیان عزیز ارائه کنیم. همچنین می توانید در این مقاله لیست تعرفه های ثبت احوال را برای انجام خدمات مربوط به کارت ملی مشاهده کنید.
شماره ملی متشکل از ده رقم منحصر به فرد برای هر ایرانی است و به همراه داشتن آن در تمامی مکان ها پس از 15 سالگی الزامی است. به همین دلیل نیز باید هر چه سریع تر برای دریافت آن اقدام کنید. متقاضیان گرامی توجه داشته باشید که در صورت عدم موفقیت در ثبت نام، می توانید با کارشناسان مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس بگیرید. مشاوران ما جهت رفع مشکل ایجاد شده، شما را راهنمایی خواهند کرد.
2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند
بعد از شناسنامه، کارت ملی دومین مدرک معتبر شناسایی و هویتی برای هر ایرانی است که باید پس از رسیدن به سن 15 سال تمام، آن را دریافت کند. شماره ملی هر کس منحصر به شخص اوست و امکان ندارد شماره های تکراری را مشاهده کنید. در سال های گذشته کارت ملی های صادر شده غیر هوشمند بودند و امکان جعل آن ها نیز بالا بود. اما پس از سال 1396 طرح هوشمند سازی کارت های ملی مطرح شد و پس از آن همه افراد واجد شرایط باید برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام می کردند. از سال 1397 نیز دیگر امکان تمدید کارت های ملی قدیمی وجود نداشت و همه کارت ملی ها یکپارچه و هوشمند شدند.
همچنین نحوه گرفتن کارت ملی نیز تغییر کرد؛ در گذشته تنها از طریق مراجعه حضوری به اداره ثبت احوال و یا دفاتر پیشخوان اتباع ایرانی می توانستند درخواست ثبت نام و دریافت کارت ملی دهند. اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترش خدمات آنلاین، راه های دیگری نیز برای ثبت نام در نظر گرفته شد. دز این بخش 2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را بررسی خواهیم کرد.
💢 2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند کدامند؟
🔻 مراجعه آنلاین و غیر حضوری به سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی به نشانی اینترنتی ncr.ir
🔻 اقدام از طریق نرم افزار ثبت نام کارت ملی هوشمند.
از میان این 2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند، قصد داریم روش اول را یعنی ثبت نام از طریق سامانه ثبت نام کارت ملی هوشمند را بررسی کرده و راهنمایی تصویری مربوطه را ارائه کنیم.
◀ در ابتدا لازم است عبارت «سامانه ی ثبت نام کارت هوشمند ملی» را در قسمت جستجوی مرورگر خود سرچ کنید و یا برای ورود مستقیم به سامانه بر روی آدرس اینترنتی این سامانه یعنی ncr.ir کلیک کنید. در نتیجه وارد صفحه ای مانند تصویر زیر خواهید شد.
◀ در این مرحله از شما خواسته می شود تا شماره ملی و سریال شناسنامه خود را در قسمت های مشخص شده وارد کنید. با وارد کردن پاسخ سوال امنیتی پرسیده شده، می توانید بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید. (سریال شناسنامه همان عدد 6 رقمی است که در داخل جلد شناسنامه درج می شود.)
◀ در مرحله بعدی برخی مشخصات فردی چون تاریخ تولد شمسی، تاریخ تولد قمری، جنسیت، دین، نام مادر، شماره تلفن همراه از شما خواسته می شود. اطلاعات مورد نیاز را به دقت وارد کنید.
◀ در مرحله بعدی از شما خواسته می شود تا زمان و مکان تکمیل ثبت نام خود را مشخص کنید. برای انتخاب نزدیک ترین دفتر پیشخوان برای تکمیل ثبت نام باید پیش شماره تلفن شهرستان خود را وارد کنید و بر روی جستجو کلیک کنید تا لیست دفاتر موجود به ترتیب ظرفیت آزاد دفتر به شما نشان داده شود. از میان گزینه های نشان داده شده، مناسب ترین دفتر را انتخاب کنید و پس از درج تاریخ مورد نظر برای مراجعه، بر روی «ثبت اطلاعات و پرداخت» کلیک کنید.
◀ با کلیک بر روی «ثبت اطلاعات و پرداخت» به درگاه پرداخت منتقل خواهید شد و با وارد کردن اطلاعات یکی از کارت های عضو شتاب خود می توانید مبلغ مورد نیاز را پرداخت کنید.
◀ پس از پرداخت هزینه، رسید ثبت نام به شما داده می شود که باید آن را چاپ کنید و در تاریخ حضورتان در دفتر به همراه داشته باشید.
❇ برای انجام ادامه مراحل نیز باید به دفتر پیشخوان مراجعه کنید تا به ترتیب اقدامات زیر را انجام دهید:
✔ تکمیل کردن اطلاعات محل سکونت، کدپستی و تلفن ثابت و همراه متقاضی.
✔ چاپ رسید تکمیل ثبت نام
✔ احراز اطلاعات درج کرده در مدارک با متقاضی
✔ عکس برداری از چهره متقاضی
✔ اسکن اثر انگشتان وی
✔ اسکن مدارک
✔ تایید ثبت نام توسط مدیر دفتر
به این ترتیب تمامی کارهایی را که برای دریافت کارت ملی باید انجام می دادید، تمام می شود و باید به مدت حدودا 30 روز کاری منتظر بمانید تا تقاضای شما بررسی شده و کارت ملی صادر شود. با صدور کارت مجددا لازم است به دفتر پیشخوان مراجعه کنید تا اثر انگشت شما را اسکن کنند و احراز هویت شوید. سپس کارت ملی شما فعال خواهد شد و می توانید آن را دریافت کنید.
🔗 برای آشنایی با سامانه خرید دلار دولتی با کارت ملی روی لینک مربوطه کلیک کنید.
چه افرادی می توانند برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند؟
همانطور که گفته شد، کارت ملی نشان دهنده هویت ایرانی و تمامی اطلاعات شخصی شهروندان دارای تابعیت ایرانی است. براساس ماده 38 قانون ثبت احوال و قانون الزام اختصاص شماره ملی به کلیه اتباع ایرانی که در سال 1376 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، تمامی افرادی که بالای 15 سال سن دارند، می بایست هر چه سریع تر با مراجعه به دفاتر پیشخوان و یا از طریق سامانه ی ثبت نام کارت هوشمند ملی به نشانی اینترنتی ncr.ir نسبت به ثبت نام و دریافت کارت ملی اقدام کنند.
در سال های گذشته کارت ملی های صادر شده هوشمند نبوده و به صورت کاغذی پرس شده بودند؛ از طرفی به راحتی قابل اسکن نبودند، در نتیجه امکان جعل و صدور کارت ملی تقلبی نیز بیشتر بود. اما با اجرای طرح هوشمند سازی کارت های ملی، تلاش شد تا از جعل آن ها جلوگیری گردد.
◀ براساس قانون تمامی افراد دارای تابعیت ایرانی با داشتن 15 سال تمام باید برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند و همیشه آن را به همراه داشته باشند.
◀ همچنین آن دسته از شهروندانی که کارت ملی آن ها قدیمی بوده و آن را ما بین سال های 1380 تا 1389 دریافت کرده اند یا آن را گم کرده اند نیز باید هر چه سریع تر برای نام نویسی و دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند. با مراجعه به بخش قبلی می توانید 2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را مشاهده کنید.
‼ شهروندان گرامی توجه داشته باشید که در صورت داشتن سوال در رابطه با کارت ملی هوشمند و یا بروز خطا در زمان نام نویسی، می توانید با کارشناسان مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس بگیرید. مشاوران ما در تمامی ایام هفته از ساعت 8 صبح الی 12 شب پاسخگوی سوالات شما هستند.
🔗 برای اطلاع از نحوه پیگیری کارت خودرو با شماره ملی بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
هزینه صدور کارت ملی هوشمند چقدر است؟
در قسمت های قبلی مقاله با نحوه ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند آشنا شدید؛ اما در این بخش قصد داریم تا شما را با میزان تعرفه های در نظر گرفته شده برای انجام خدمات مرتبط با کارت ملی هوشمند آشنا کنیم. همانطور که می دانید برای ثبت نام کارت ملی لازم است تا مبلغی را به اداره ثبت احوال بپردازید؛ این مبلغ به همراه شناسه واریزی مربوطه، سلانه توسط اداره ثبت احوال کشور اعلام می گردد. در جدول زیر نیز می توانید تعرفه خدمات را در سال 1403 مشاهده کنید:
نام گروه | رديف | عنوان تعرفه مطابق قانون بودجه سال 1403 | نرخ تعرفه مندرج در قانون (ریال) | شناسه واريز |
خدمات کارت ملی هوشمند | 1 | ثبت نام کارت هوشمند ملی (اولين بار) | 600,000 | 315011100140149001055000015724 |
2 | صدور کارت هوشمند ملی مجدد ناشی از فقدان (نوبت اول) | 720,000 | 366011100140149001055000025724 | |
3 | صدور کارت هوشمند ملی مجدد ناشی از فقدان (نوبت دوم) | 1,200,000 | 387011100140149001055000035724 | |
4 | صدور کارت هوشمند ملی مجدد ناشی از فقدان (نوبت سوم و پس از آن) | 1,800,000 | 398011100140149001055000045724 | |
5 | تعويض کارت هوشمند ملی (ناشی از تغيير مشخصات سجلی يا خرابی و …) به استثنا اشتباه مأمور | 500,000 | 371011100140149001055000055724 | |
6 | فعال سازی امضاء الکترونيک | 400,000 | 320011100140149001055000065724 |
🔗 برای اطلاع از چگونگی مراحل استعلام دهک خانوار با کد ملی بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
اخبار پیرامون کارت ملی
📢 ثبت بیش از 7 هزار درخواست کارت هوشمند ملی در نمایندگی های خارج از کشور:
سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: تاکنون 7 هزار و 926 نفر از ایرانیان مقیم خارج از کشور درخواست کارت هوشمند ملی خود را در نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسانده اند.
در حال حاضر ایران در استانبول، استکهلم، اسلو، باکو، بانکوک، بروکسل، پاریس، دبی، رم، فرانکفورت، کوالالامپور، مادرید، مسکو، مومبای، هامبورگ، واشنگتن، وین و کپنهاک و تفلیس خدمت مربوط به کارت هوشمند ملی را به ایرانیان مقیم خارج از کشور ارائه می کند. بیشترین درخواست های کارت هوشمند ملی مربوط به نمایندگی فرانکفورت با 2 هزار و 211 مورد بوده است.
اداره کل کنسولی وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: صدور کارت ملی هوشمند در سه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، اتریش و آلمان ادامه دارد و با پیگیری های این وزارتخانه و سازمان ثبت احوال، 1007 عدد کارت ملی هوشمند برای سفارتخانه های مذکور که مدارک متقاضیان را دریافت کرده بودند، ارسال می شود.
بر اساس اطلاعیه اداره کل کنسولی وزارت امور خارجه، اقدامات فنی و تهیه لوازم مورد نیاز برای اخذ درخواست های کارت ملی هوشمند در 20 سفارت و سرکنسولگری دیگر کشورمان انجام شده و به زودی ارائه این خدمت جمعاً در 23 نمایندگی اجرا خواهد شد.
خلاصه مطلب
پس از اتمام سن 15 سالگی، هر فرد دارای تابعیت ایرانی باید علاوه بر شماره شناسنامه، شماره مهم دیگری را به نام شماره ملی ارائه کند. شماره ملی متشکل از ده رقم می باشد و به صورت منحصر به فرد برای هر ایرانی صادر می شود. همانطور که می دانید در بیشتر اوقات و در زمان مراجعه به بیشتر ادارات کارت ملی هوشمند از افراد خواسته می شود تا براساس اسکن اطلاعات درج شده در آن بتوانند احراز هویت کرده و سایر روند قانونی را طی کنند. به همین دلیل هم به همراه داشتن کارت ملی هوشمند پس از 15 سالگی الزامی است. برای راحتی و راهنمایی بیشتر شما متقاضیان گرامی در مقاله فوق 2 روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را شرح دادیم و سعی کردیم تا با بیان گام به گام مراحل به همراه راهنمای تصویری از بروز خطا و مشکل جلوگیری کنیم.
در نظر داشته باشید که دیگر کارت ملی های قدیمی که امکان اسکن شدن را نداشتند، مورد قبول نمی باشد؛ لذا تمامی ایرانیان باید در اسرع وقت به کمک این 2 روش دریافت سریع کارت ملی، کارت هوشمند خود را دریافت کنند. در مقاله فوق همچنین نرخ صدور کارت ملی، کارت ملی المثنی برای بار اول، دوم، سوم یا بیشتر و … اعلام شده است. پس از مطالعه دقیق مقاله فوق چنانچه در مورد کارت ملی هوشمند با مشکل مواجه شدید، می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس حاصل کنید. متخصصان ما همه روزه (حتی در ایام تعطیل) از ساعت 8 صبح الی 12 شب پاسخگوی سوالات شما خواهند بود. هم چنین می توانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه برای ما نوشته و ارسال کنید. در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود.
📥 برای دانلود پی دی اف کامل مقاله 2 روش دریافت سریع کارت ملی بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سوالات متداول
چه کسانی باید برای دریافت کارت ملی اقدام کنند؟
براساس ماده 38 قانون، تمامی افراد دارای تابعیت ایرانی با داشتن 15 سال تمام باید برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند. همچنین آن دسته از شهروندانی که کارت ملی آن ها قدیمی بوده و آن را ما بین سال های 1380 تا 1389 دریافت کرده اند یا آن را گم کرده اند نیز واجد شرایط دریافت کارت ملی هوشمند جدید می باشند.
از طریق چه سامانه ای می توان برای دریافت کارت ملی ثبت نام کرد؟
متقاضیان گرامی می توانند با مراجعه اینترنتی به سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی به نشانی اینترنتی ncr.ir، نسبت به ثبت نام و دریافت کارت ملی خود در سریع ترین زمان ممکن اقدام کنند. چگونگی روند نام نویسی کارت ملی در مقاله فوق شرح داده شده است.
تعرفه ثبت نام کارت ملی هوشمند در سال 1403 چقدر است؟
متقاضیانی که قصد ثبت نام برای دریافت کارت ملی هوشمند را دارند، می بایست مبلغ 60 هزار تومان را به اداره ثبت احوال بپردازند. در مقاله فوق چگونگی پرداخت هزینه و لیستی از سایر تعرفه های مرتبط با خدمات صدور کارت ملی هوشمند در سال 1403 که توسط اداره ثبت احوال در نظر گرفته شده است، ذکر گردیده است.
دیدگاه ها