با توجه به اجرایی شدن قانون رجیستری کردن گوشی، داشتن کد استعلام مالکیت گوشی هنگام خرید گوشیهای استفاده شده و گوشیهای آکبند ضروری است. در راستای تصویب شدن طرح ثبت نام تجهیزات دارای سیم کارت یا رجیستری، داشتن کد استعلام مالکیت گوشی و دیگر دستگاههای سیم کارت خور مانند تبلت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زمانی که دستگاه خود را از فروشگاههای ناشناس خریداری میکنید، گوشی مورد نظر باید دارای این کد باشد.
برای گوشیهای کارکرده نیز باید اصالت استعلام کالا صورت بگیرد. این کار برای جلوگیری از خرید گوشیهای سرقتی یا قاچاق و مشکلاتی است که در آینده ممکن است برای گوشی به وجود آید، ضروری است. اگر قصد خرید گوشی جدیدی را دارید یا به دنبال پیدا کردن مالک فعلی گوشی خود هستید، باید ابتدا کد استعلام مالکیت گوشی و نحوه استعلام این کد را بدانید.
پیدا کردن کد استعلام مالکیت گوشی
هر دستگاهی که دارای سیم کارت میباشد، یک کد اصالت کالا ۱۵ رقمی به نام IMEI دارد که برای شناسایی کردن دستگاه و برقراری ارتباط با سرویسهای شرکت مخابراتی از آن استفاده میشود.
قبل از شروع استعلام مالکیت و اصالت دستگاه باید حتماً کد عنوان شده را پیدا کنید. کد IMEI معمولاً بر روی جعبه گوشی یا تبلت خریداری شده درج میشود و میتوانید از آن برای مراحل استعلام اصالت گوشی استفاده کنید.
علاوه بر این دستگاههایی که ضمانت نامه دارند این کد را بر روی کارت گارانتی درج میکنند. به غیر از آن اگر بخواهید گوشی کارکرده یا دست دوم بخرید، میتوانید با شمارهگیری کد IMEI از طریق همان دستگاه کد استعلام مالکیت گوشی را پیدا کنید و آن را یادداشت نمایید.
جهت ردیابی گوشی سرقتی در سامانه همتا وارد لینک مربوطه شوید.
پیگیری کد استعلام مالکیت گوشی از طریق کد دستوری
استعلام اصالت گوشی از طریق کد دستوری یکی از بهترین روشهایی است که بدون نیاز به اپلیکیشن یا دسترسی به اینترنت میتوانید از طریق آن کد استعلام مالکیت گوشی را ثبت کرده و برای پی بردن به اصل بودن گوشی بهره ببرید.
ابتدا با گوشی یا هر دستگاه سیم کارت خور کد IMEI را شماره گیری کنید و دکمه برقراری تماس را لمس کنید. در کادر پیش رو عدد یک را وارد کنید و گزینه ارسال یا send را انتخاب کنید.
سپس کد ۱۵ رقمی دستگاه را بدون فاصله و هیچگونه حرف اضافه وارد کرده و گزینه ارسال را انتخاب کنید.
پس از انجام همه مراحل، پیامک بر مبنی بر اطلاعات و مشخصات گوشی از سامانه همتا دریافت میکنید.
اگر پیامک دریافتی از سامانه همتا نشان دهنده این بود که گوشی قبلاً با یک سیم کارت روشن شده، یعنی فرد دیگری قبلاً از آن استفاده کرده و گوشی رجیستر شده است. توصیه میکنیم به هیچ عنوان گوشی را با اسم فرد با اسم دستگاه نو خریداری نکنید. از نظر قانونی مالکیت دستگاه به نام دیگری است و تا انتقال مالکیت دستگاه صورت نگیرد، شما نمیتوانید از آن به صورت قانونی استفاده کنید.
استعلام مالکیت گوشی از طریق اپلیکیشن همتا
برای پی بردن به اصالت کالا از طریق کد استعلام مالکیت گوشی شما میتوانید از اپلیکیشن همتا نیز استفاده کنید.
- به این منظور ابتدا اپلیکیشن همتا را دانلود نمایید.
- سپس شماره همراه خود را درج کنید.
- در گام بعد کد دریافتی از طریق پیامک را ثبت کنید.
- سپس گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
- کد استعلام مالکیت گوشی یا IMEI را ثبت کرده و در آخر گزینه استعلام را انتخاب کنید.
- در این مرحله اطلاعات گوشی به شما نمایش داده خواهد شد.
مراحل استعلام مالکیت گوشی از طریق سامانه همتا
یکی دیگر از راههای استعلام اصالت گوشی مراجعه به وب سایت همتا است. استعلام اصالت گوشی سامانه همتا از طریق مراحل زیر صورت می گیرد.
به این منظور ابتدا باید وارد سامانه همتا به نشانی hamta.ntsw.ir شوید.
از پایین صفحه گزینه استعلام اصالت را انتخاب نمایید.
سپس کد استعلام مالکیت گوشی خود را ثبت کنید. در گام بعد کد امنیتی را وارد کرده و گزینه جستجو را انتخاب کنید.
در این بخش مشخصات دستگاه به شما نمایش داده خواهد شد.
استعلام اصالت گوشی از طریق پیامک
یکی دیگر از راههای استعلام اصالت گوشی از طریق پیامک است که میتوانید برای پی بردن به اصالت گوشی از طریق این روش اطمینان حاصل کنید.
برای انجام این کار باید کد IMEI را به سرشماره ۷۷۷ ارسال کنید و منتظر باشید تا نتیجه برای شما پیامک شود.
جهت فعال سازی گوشی در سامانه همتا بر روی لینک کلیک کنید.
استعلام آخرین مالک گوشی
اگر قصد دارید از طریق کد استعلام مالکیت اصالت گوشی بفهمید که گوشی شما کار کرده است و مالک اصلی آن را پیدا کنید تا بتوانید انتقال مالکیت را انجام دهید، روشهایی برای استعلام مالکیت گوشی وجود دارد.
اگر گوشی برای شخص دیگری است، پس از قرار دادن سیم کارت در گوشی از طریق سامانه همتا پیامکی به شماره ارسال میشود که مالک این گوشی شخص دیگری میباشد.
در پیامک ذکر شده در قسمت پایین، تلفن همراه مالک قبلی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید با وی تماس بگیرید. اگر گوشی به نام شخص دیگری ثبت نشده از طریق روش زیر میتوانید مالک گوشی را پیدا کنید.
- ابتدا وارد سامانه همتا شوید.
- سپس شماره سیم کارت خود و کد امنیتی را ثبت کنید.
- در گام بعد کد موقت دریافت شده را همراه با کد امنیتی وارد کنید.
- در صفحه پیش رو وضعیت شناسه دستگاه را انتخاب کنید.
- سپس کد استعلام مالکیت گوشی دستگاه مورد نظر را ثبت کرده و گزینه جستجو را بزنید.
اگر گوشی مالک اصلی نداشته باشد، شماره سیم کارتی که امکان ثبت دستگاه را دارد برای شما نمایش داده میشود. توجه داشته باشید که تمامی مراحل را میتوانید از طریق گوشی اندروید یا آیفون انجام دهید.
برای ردیابی گوشی سرقتی خاموش وارد لینک شوید.
خلاصه مطالب
افرادی که قصد رجیستر کردن گوشی خود را دارند، باید کد استعلام مالکیت گوشی را در اختیار داشته باشند. کد IMEI یک شناسه ۱۵ رقمی است که معمولاً بر روی جعبه گوشی یا تبلت درج شده و از طریق آن میتوانید مراحل استعلام اصالت کالا را پیگیری نمایید. از آنجا که طرح رجیستری کردن گوشیها در کشور ضروری میباشد، شما باید حتماً کد استعلام مالکیت گوشی را در اختیار داشته باشید تا بتوانید مراحل انتقال مالکیت را نیز انجام دهید.
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی در ارتباط با نحوه استعلام اصالت گوشی از طریق کد استعلام مالکیت گوشی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. چنانچه در خصوص انجام مراحل اشاره شده در این مقاله نیازمند دریافت اطلاعات تکمیلی هستید، میتوانید با کارشناسان مجموعه مشورت در ارتباط باشید تا پاسخگوی ابهامات شما عزیزان باشند.
برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.
سوالات متداول
کد استعلام مالکیت گوشی چیست؟
کد استعلام مالکیت گوشی یک شناسه ۱۵ رقمی است که بعداً برای انتقال مالکیت گوشی باید از آن استفاده کنید.
اهمیت داشتن کد مالکیت کد استعلام مالکیت گوشی چیست؟
در حال حاضر برای رجیستری کردن گوشی و انتقال مالکیت داشتن این کد بسیار ضروری میباشد.
نحوه استعلام اصالت گوشی از طریق کد IMEI چیست؟
در متن مقاله به طور کامل در ارتباط با مراحل استعلام اصالت گوشی اشاره کردیم.
دیدگاه ها