سامانه جامع انبارها راهکار دولت جهت ساماندهی به انبار کالاهای مختلف بوده که هدف از طراحی آن جلوگیری از قاچاق و احتکار کالاها در کشور است. با استفاده از این سامانه ضمن اطلاع از کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها، اطلاعات مربوط به کالاها در انبارهای مختلف ساماندهی شده و بدین ترتیب امکان دسترسی به آن وجود دارد. مزیت مهم سامانه جامع انبارها شناسایی آنها و همچنین تسهیل برخی فرایندهای الکترونیکی در زمان ورود و خروج کالا است.
با استفاده از این سامانه به راحتی میتوان مواردی از قبیله صدور بارنامه آنلاین، ثبت ورودی و خروجی کالاهای هر واحد، صدور بیمه آتش سوزی، اخذ گزارش از میزان موجودی، ثبت رسید حواله و موارد دیگر را در واحدهای نگهداری انجام داد. کلیه فرایندهای مربوط به کالا در سامانه جامع انبارها میتواند به مبارزه با قاچاق کالا ارز پرداخته و از احتکار آنها جلوگیری کند. از طرفی رصد کالاهای درون انبارهای کشور ضمن مبارزه با قاچاق، امکان صدور بارنامه به صورت آنلاین را در سامانه امکانپذیر میکند.
استفاده از سامانه جامع انبارها و مراحل ثبت نام در آن
کلیه افرادی که در زمینه وارد کردن کالا به کشور فعالیت میکنند باید در این سامانه ثبت نام کرده و فرایندهای مربوط به آن را پشت سر بگذارند. دولت با دریافت اطلاعات کافی در مورد انبارها میتواند خدمات مختلفی را برای آنها در نظر گرفته و تصمیمگیریهای لازم را در زمینه انبارداری انجام دهد. ثبت نام و استفاده از این سامانه در یک نگاه کلی شامل مراحل زیر است:
- ثبت واحد
- ثبت اطلاعات کامل مالک و انبار
- ورود به سامانه جامع انبارها
- دریافت رمز عبور و ثبت شماره موبایل
- مشاهده ثبتهای انجام شده برای انبارها
- امکان ویرایش اطلاعات و یا حذف واحد
- ثبت دادههای مربوط به انبارداری، ثبت رسید و دریافت حواله
- مشاهده بارنامه، رد و یا تأیید موارد
نحوه ثبت نام در سامانه جامع انبارها
از مزایای ثبت نام در سامانه جامع انبارها انجام بسیاری از اقدامات به صورت غیرحضوری و اطلاع از کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها است که علاوه بر تسهیل امور، ثبت دقیق اطلاعات را فراهم خواهد کرد. در زمان ثبت نام در این سامانه نیز باید اطلاعات به صورت صحیح و با دقت کافی ثبت شود. مراحل ثبت نام شامل موارد زیر است:
- ورود به سایت و انتخاب گزینه ثبت نام واحد
- ثبت شماره ملی و شماره موبایل کاربر یا همان مالک انبار و درج عبارت امنیتی نمایش داده شده
- وارد کردن کد ارسال شده به شماره موبایل مورد نظر و انتخاب گزینه تأیید
- در این هنگام باید نوع مالکیت انبار و حقیقی یا حقوقی بودن آن مشخص شود.
- انتخاب گزینههای مالکیت نیازمند پر کردن اطلاعات مربوطه از قبیل اطلاعات شخصی یا حقوقی است.
- در نهایت اطلاعات مربوط به انبار ثبت میشود. این اطلاعات شامل مواردی مانند نشانی، نام واحد انبارداری و… است.
برای تأیید اطلاعات ثبت شده باید ظرف یکماه همراه با مدارک مورد نیاز به اداره سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه کرده و مراحل باقی مانده را طی کرد. در غیر این صورت کلیه اطلاعات مربوط به انبار ثبت شده حذف خواهند شد.
شرایط ثبت نام در سامانه جامع انبارها
به طور کلی اشخاص حقیقی و حقوقی باید اطلاعات محل نگهداری کالا یا انبار خود را به صورت صحیح و با دقت کافی در این سامانه ثبت کنند. انجام این کار برای کلیه افرادی که اقدام به وارد کردن کالا به کشور میکنند ضروری و لازم است. استفاده از انبارها به صورت قانونی و تأیید آنها توسط مراجع ناظر تنها از طریق ثبت اطلاعات صحیح انبار و همچنین عدم مغایرت این اطلاعات با واحد انبار و کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها در سامانه امکانپذیر خواهد بود. برخی نکات مهم در زمان ثبت نام در این سامانه در ادامه آمده است.
- اطلاعات مالک و انبار در این سامانه باید به صورت کامل و صحیح پر شود. همچنین کاربران ملزم به ارائه اطلاعات صحیح هستند. در صورتی که تکمیل اطلاعات به صورت صحیح انجام نگیرد، تأیید انبار انجام نشده و انبار فرد مورد نظر غیر قانونی محسوب خواهد شد.
- ثبت اطلاعات مربوط به کالاهای موجود در انبار پس از تأیید اطلاع انبار مالک و همچنین ایجاد پنل کاربری در سامانه امکانپذیر خواهد شد.
- کالاهایی میتواند در انبار نگهداری شود که در لیست کالاهای مجاز معرفی شده در سامانه جامع انبارها قرار داشته باشد. کالاهای غیر مشمول به عنوان کالاهای ممنوعه شناخته شده و نگهداری از آنها در انبار تخلف محسوب خواهد شد.
- کلیه ورود و خروج روزانه کالاها در انبار باید در این سامانه ثبت شود.
ثبت نام غیرحضوری ممکن است با عدم تأیید اطلاعات در سیستم همراه شود. در صورت بروز مشکل مراجعه حضوری به سازمان صنعت، معدن و تجارت در شهر محل زندگی الزامی است. با مراجعه حضوری و ارائه مدارک و اطلاعات مورد نظر میتوان انبار را در سامانه ثبت و تأیید کرد.
برای استعلام گارانتی محصولات دوو روی لینک کلیک کنید.
نکات مهم در مورد ثبت نام در سامانه جامع انبارها
با توجه به اینکه کلیه اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع انبارها به دقت مورد بررسی و صحت سنجی قرار میگیرد، بنابراین توجه به برخی نکات مهم در زمان ثبت نام ضروری است. این نکات شامل موارد زیر خواهد بود.
- کلیه موارد مورد نیاز در این سایت باید به طور کامل تکمیل شود و پر کردن این اطلاعات الزامی است.
- برای ادامه روند ثبت نام و دریافت تأییدیه مراجعه حضوری به اداره صمت و پیگیری ثبت اطلاعات ضروری خواهد بود.
- کلیه افراد حقیقی و حقوقی باید کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها را با دقت کافی و به طور صحیح در سامانه وارد کنند.
- کد پستی در زمان ورود اطلاعات به سامانه بسیار ضروری بوده و از اقدامات مهم برای دریافت تمامی امکانات در نظر گرفته شده برای واحدهای مختلف است.
- ثبت کد پستی به صورت دقیق باعث تشخیص بهتر عملیات اصلاحی و ابطال ضایعات، مرجوعیها، کنترل بهتر موجودی و تفکیک کالاها خواهد شد.
- ثبت نام در سامانه میتواند به کاربران آن اجازه دهد تا از کد پستی ثبت شده خود در اسناد مربوط به حمل و نقل از قبیل بارنامه استفاده کنند.
عدم ثبت نام در سامانه جامع انبارها چه عواقبی دارد؟
سامانه جامع انبارها در راستای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سوم دی ماه ۱۳۹۲ توسعه یافت. وزارت صنعت، معدن و تجارت وظیفه دارد انبارهای مربوط به نگهداری کالاها را به همراه اطلاعات مربوط به مالک ثبت و آنها راشناسهدار کند. این اقدام با هدف شناسایی کالاهای قاچاق، میزان کالاهای ورودی و خروجی و نوع آنها صورت میگیرد. طبق این قانون کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف به رعایت آن بوده و باید اطلاعات مربوط را در سامانه راهاندازی شده ثبت کنند. عدم ثبت نام در این سامانه میتواند عواقب مهمی را برای افراد حقیقی و حقوقی به دنبال داشته باشد.
اشخاص حقوقی در صورت عدم رعایت موارد مربوط به ممنوعیت از فعالیت تجاری تا ۶ ماه محکوم خواهند شد. همچنین اشخاص حقیقی متخلف نیز ممکن است تا یک سال از اشتغال به حرفه خود محروم شوند.
در صورتی که اطلاعات وارد شده در این سامانه خلاف واقع یا ناقص یا به صورت تأخیری در سامانههای مربوطه ثبت شود و در لیست کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها قرار نداشته باشد، جرم محسوب شده و ممکن است محکومیتی از ۶ ماه تا ۲ سال انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی را به دنبال داشته باشد. همچنین نگهداری کالاها تنها در انبارهای ثبت شده در این سامانه مجاز بوده و کلیه افراد باید کالاهای مشمول را طبق موارد اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این انبارها نگهداری کنند.
ارتباط این سامانه با موضوع مالیات چگونه است؟
هدف از توسعه و راهاندازی این سامانه شناسایی کالاهای قاچاق و پیشگیری از وقوع تخلفات مربوط به قاچاق کالا و ارز بوده است. این سامانه همراه با دیگر سامانههای مورد نظر زیر مجموعه سامانه جامع تجارت ایران محسوب شده و وظیفه آن رصد کالا و شفافسازی تجارت داخلی و خارجی با هدف پیشگیری از قاچاق و افزایش هزینههای مربوط به آن است. این سامانه با موضوع مالیات ارتباطی نداشته و تنها برای رهگیری کالاهای وارد شده و یا خارج شده از کشور توسعه یافته است.
جمعبندی مقاله کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها
در این مطلب توضیحات کاملی در رابطه با سامانه جامع انبارها، ثبت نام و پیگیری فرایند ارائه شد. اطلاعات دقیق در این سامانه برای افراد حقیقی و حقوقی الزامی است. طبق مراحل شرح داده شده تأیید موارد مربوط به ثبت نام و تکمیل اطلاعات از اهمیت زیادی برخوردار است.
همچنین اطلاعات مربوط به کالاها در انبار اعلام ورودی و خروجی و نوع کالا از نظر کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها بسیار با اهمیت است. با توجه به هدف اصلی سامانه و پیشگیری از احتکار و قاچاق کالا، ثبت اطلاعات دقیق در مورد کالاهای موجود در انبار ضروری بوده و عدم رعایت آن تخلف محسوب خواهد شد. طبق قانون عدم ثبت صحیح این اطلاعات مالک انبار را مشمول مجازاتهای متناسب خواهد کرد.
برای دریافت فایل pdf مقاله کالاهای مشمول سامانه جامع انبارها کلیک کنید.
سوالات متداول
وظیفه سامانه جامع انبارها چیست؟
این سامانه وظیفه دارد ضمن شناسایی کلیه کالاها و انبارها، فرایندهای الکترونیکی مربوط به بارنامه ورودی و خروجی کالا اخذ گزارش موجودی ثبت رسید و حواله را به شیوه جدید و در اختیار افراد قرار دهد.
ثبت نام در سامانه با چه مزایایی همراه خواهد بود؟
کلیه افراد با ثبت نام در سامانه جامع انبارها و بت کد پستی از خدمات مختلفی از قبیل خدمات بیمهای برخوردار خواهند بود.
عواقب عدم ثبت در سامانه جامع انبارها چیست؟
در صورتی که بارهای نگهداری کالا در این سامانه ثبت نشوند ممکن است محرومیتهایی را برای افراد حقیقی و حقوقی به دنبال داشته باشد.
دیدگاه ها