تمامی افرادی که واجد شرایط دریافت بیمه بیکاری می باشند و می توانند از مزایای آن بهره مند گردند تنها کافی است درخواست خود را در سامانه جامع روابط کار ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست خود می توانند در جهت پیگیری بیمه بیکاری اقدام نمایند. بیمه بیکاری به افرادی تعلق می گیرد که به صورت غیر ارادی از کار بر کنار شده اند و افرادی که استعفاء داده اند و یا به دلایلی اخراج شده اند مشمول بیمه بیکاری نخواهند بود.
ددر این مقاله به بررسی نحوه پیگیری بیمه بیکاری، لینک استعلام بیمه بیکاری با کد ملی و نحوه ورود به سامانه مربوطه جهت انجام هر یک از این مراحل می پردازیم. در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه با مشاوران مشورت در ارتباط باشید.
بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد؟
- بیمه بیکاری به افرادی تعلق می گیرد که مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی باشند.
- بیکاری حداکثر تا۳۰ روز پس از اخراج یا اعلام عدم نیاز توسط کارفرما به اداره کار گزارش شود (در موارد خاص بیشتر از ۳۰ روز نیز امکان دارد)
- تنها افرادی که به صورت غیر ارادی از کار اخراج شده باشند مشمول این بیمه اند و افرادی که استعفاء داده اند نمی توانند این بیمه را دریافت نمایند.
- کسانی که تبعه کشورهای خارجی نباشند.
- افرادی که مستمری بگیر، بازنشسته یا از کارافتاده کلی نباشند.
- بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.
- بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتشسوزی(افرادی که به دلیل شیوع بیماری کرونا بیکار شدهاند نیز مشمول این بند میشوند) بیکار میشوند، برای دریافت مقرری بیمه، نیاز به داشتن حداقل سابقه پرداخت حق بیمه ندارند و حتی اگر در روز اول کار بر اثر این حوادث بیکار شوند میتوانند حقوق بیمه بیکاری دریافت کنند.
- بیمه شدگان باید در دوره های کارآموزی و سوادآموزی که از سوی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهضت سوادآموزی برگزار میشود، شرکت کنند و هر دو ماه یکبار، گواهی لازم در این زمینه را به شعب تأمین اجتماعی ارائه کنند.
ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری
برای ثبت درخواست بیمه بیکاری در سامانه جامع کار باید ابتدا به این سایت وارد شده و احراز هویت اولیه را انجام دهید. سپس نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت نموده و نسبت به ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری اقدام نمایید. مطابق تصویر زیر پس از ورود به سامانه بر روی گزینه احراز هویتت کلیک نمایید.
پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور به سامانه جامع کار مراجعه نمایید.
در مرحله بعدی باید بر روی گزینه پنجره واحد خدمات کلیک کرده و سپس گزینه پنجره خدمات را انتخاب نمایید. با مشاهده گزینه اداره کل حمایت از مشاغل و بیکاری بر روی آن کلیک کرده و در مرحله بعد گزینه ثبت درخواست بیکاری را انتخاب نمایید.
سپس اطلاعات خواسته شده را با دقت وارد نموده و پس از پر کردن فرم اطلاعات گزینه ارسال در پایین سایت را انتخاب نمایید.
مطابق تصویر زیر علت بیکاری خود در کادر مربوطه وارد نموده و سپس گزینه بلی را انتخاب نمایید تا قسمت مربوط به بارگزاری فرم ها برای شما باز گردد. توجه داشته باشید که علت های متنوع بیکاری برای داوطلبان نمایش داده می شود.
مطابق تصویر تمام مدارک مربوطه را در سامانه آپلود نمایید.
در صفحه بعدی اطلاعات کارگاهی که پیش از این در آن مشغول بوده اید را وارد نمایید. در صحت اطلاعات ورودی دقت نمایید چرا که تمام مطالب ذکر شده توسط شما مورد بررسی سازمان تامین اجتماعی قرار خواهد گرفت.
در مرحله بعد اطلاعات بیمه ی خود را وارد نموده و اطلاعات افراد تحت تکلف خود و مهارت های شغل خود را نیز ضمیمه نمایید. در نهایت پس از تکمیل اطلاعات گزینه ارسال را انتخاب نمایید.
فرم ارسال شده در این سامانه، به صورت آنلاین مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتیجه درخواست بیمه بیکاری از طریق پیامک به اطلاع افراد خواهد رسید. در تصویر زیر مراحل ثبت نام و پیگیری بیمه بیکاری به طور کلی قرار داده شده است.
نحوه پیگیری بیمه بیکاری
پیگیری بیمه بیکاری به سه طریق؛ سایت،تلفنی و حضوری امکان پذیر است. برای آن که امکان پیگیری بیمه بیکاری وجود داشته باشد ابتدا لازم است در سامانه prkar.mcls.gov.ir ثبت نام نمایید. برای ثبت نام در سامانه جامع روابط کار لازم است مراحل زیر را دنبال نمایید.
در این قسمت از مقاله به بررسی پیگیری بیمه بیکاری به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه مذکور خواهیم پرداخت. بدین منظور پس از انجام مراحل ثبت نام در سامانه جامع روابط کار بر روی گزینه گزارش های کارگری که در صفحه اول نمایش داده شده است کلیک نمایید. و سپس گزینه بیمه بیکاری و گزارش های کارگری بیمه بیکاری را به ترتیب انتخاب نمایید.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام بیمه بیکاری کلیک کنید.
اگر نقص مدارک را، ملاحظه کردید به کارپوشه و صندوق ورودی خود مراجعه کرده و درخواست بیمه بیکاری خود را باز کنید. در قسمت توضیحات نقص مدارک بیمه بیکاری توسط کارشناس اداره کار توضیح داده شده است. نقصهای موجود را در فرمها برطرف کرده ومجددا نسبت به ارسال مدارک اقدام نمایید.
چنانچه مدارک پرونده بیمه بیکاری صحیح بوده و شرایط درست باشد پرونده شما تایید کارشناس اداره کار و تایید کارشناس تامین اجتماعی را گرفته و به واحد مقرری تامین اجتماعی ارجاع میگردد. این مرحله آخرین مرحله از ثبت بیمه بیکاری غیرحضوری خواهد بود.
نحوه پیگیری حضوری بیمه بیکاری
گاهی پیش می آید که افراد در پیگیری آنلاین به نتیجه نمی رسند بنابراین سراغ پیگیری به صورت حضوری می روند پیش از این توضیح دادیم که تشکیل و تکمیل پرونده بیمه بیکاری هم در اداره کار و هم در تامین اجتماعی انجام پذیر است. بنابراین برای مشکلاتی که مربوط به اداره کار هستند به اداره کار محل و برای پیگیری مشکلاتی که به سازمان تامین اجتماعی مربوط می شود به شعبه تامین اجتماعی مربوطه مراجعه نمایید.
پیگیری تلفنی بیمه بیکاری
پیگیری به صورت تلفنی آخرین روشی است که د راین مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. گاهی پیش می آید که پیگیری بیمه بیکاری با کد ملی و سامانه جامع روابط کار امکان پذیر نباشد. این امر ممکن است علت های مختلفی مانند ثبت و انتخاب اشتباه اطلاعات، نیاز به ارائه اصل مدارک، مشکلات فنی در سامانه، خطای کارکنان اداره کار و تامین اجتماعی رخ دهد. در این حالت بهتر است که متقاضی به صورت تلفنی با اداره کاری که مربوط به محل کار متقاضی است و پرونده در آن اداره جریان دارد تماس گرفته و موضوع را پیگیری نماید.
نکات مهم در پیگیری بیمه بیکاری
- مدت زمان دریافت بیمه بیکاری در حقیقت جزئی از سوابق بیمه از نظر بازنشستگی به شمار می آید. بنابراین زمان دریافت مزایای بیمه بیکاری به عنوان سابقه بیمه برای بازنشستگی در نظر گرفته خواهد شد.
- مقرری بیمه بیکاری افراد داری شرایط از روز اول بیکاری قابل پرداخت است، حتی اگر مراحل اداری در اداره کار چندین ماه طول بکشد همچنان مبلغ پرداختی از روز اول بیکاری محاسبه می شود.
- دریافت مبلغ بیمه بیکاری مانع از دریافت مستمری ازکارافتادگی جزئی نمی شود.
- در صورت بیکاری زن و شوهر بیمه شده، هر دو از حقوق بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
- در صورتی که پس از پرداخت حقوق بیمه بیکاری به بیمه شدهای، مشخص شود که بیکاری بیمه شده، ناشی از اراده شخصی وی بوده است بیمه شده باید وجوه دریافتی به عنوان حقوق بیمه بیکاری را به سازمان تأمین اجتماعی پس دهد. همچنین بیمه شدگانی که با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار قبلی خود بازمیگردند نیز باید مبالغ دریافتی را به تامین اجتماعی برگردانند.
- چنانچه بیمه شده بیکار، اشتغال مجدد خود را اعلام نکند و در حین اشتغال همچنان به دریافت حقوق بیمه بیکاری ادامه دهد، باید مقرری دریافتی از زمان اشتغال را به تامین اجتماعی برگرداند.
- بیمه شدگانی که وفق مقررات قانون کار و حسب آراء صادره از مراجع حل اختلاف مقرر در این قانون به دلیل قصور در انجام وظایف محوله و یا نقض آیین نامههای انضباطی کارگاه توسط کارفرما اخراج شدهاند، مستحق دریافت حقوق بیمه بیکاری نخواهند بود.
- کارگران فصلی در صورتی که در حین فصل کاری اخراج گردیده و بیکاری آنها بلا اراده تشخیص داده شود، مشمول دریافت حقوق بیمه بیکاری خواهند بود.
- بیکاران دارای قرارداد کار با مدت معین در صورتی که بر اساس رای مراجع حل اختلاف در اثنای مدت قرارداد اخراج گردیده باشند، مشمول استفاده از بیمه بیکاری خواهند بود.
- چنانچه بیمه شده در پایان قرارداد کار بیکار شود، داشتن یک سال سابقه پرداخت حق بیمه در آخرین کارگاه الزامی است.
آخرین اخبار مرتبط با بیمه بیکاری
- کاهش سه درصدی مقرری بیمه بیکاری در سطح استان گلستان
بر اساس آخرین آمار منتشره سازمانی در پایان فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۷۱۰۰ نفر از بیمه شدگان اجباری مشمول قانون کار در سطح استان از مقرری بیمه بیکاری به عنوان یکی از تعهدات تامین اجتماعی به جامعه هدف در گروه مذکور بهره مند بوده اند که نسبت به اسفندماه سال گذشته از کاهشی ۳ درصدی برخوردار بوده است.
به استناد این گزارش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری گیلان ۴/۳ درصد از مجموع ۱۶۵۸۴۴ نفری مقرری بگیران سطح کشور را تشکیل میدهد که به نسبت جمعیتی در سطح کشور ، اندکی از شاخصها بالاتر است.تامین اجتماعی گیلان در سال ۱۴۰۰ به طور متوسط ماهانه ۲۵/۵ میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری به مشمولین پرداخت نموده است که این رقم در سالجاری به حدود ۳۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.
- پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کارگران آسیب دیده زلزله هرمزگان
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان از پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کارگران واحدهای آسیب دیده از زلزله خبر داد و گفت: درخواست کارگران در سریعترین زمان برای پرداخت مقرری بیمه بیکاری پذیرش می شود.وی افزود حسب دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تمام ارکان و زیر مجموعه های مرتبط با وزارتخانه مکلف شده اند نسبت به ارائه خدمت به زلزله زدگان شهرستانهای بندرلنگه و خمیر اقدام کنند. تمام کارگران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که واحدها و محل کار آنها در اثر زلزله دچار آسیب شده است، مشمول مقررات بیمه بیکاری می شوند.
برای دانلود این مقاله به صورت PDF کلیک کنید.
خلاصه مطالب
تمامی افرادی که واجد شرایط بیمه بیکاری می باشند می توانند نسبت به دریافت مقرری این بیمه اقدام نمایند. از شرایط کلی دریافت این بیمه می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛ بیمه شده باید حداقل 6 ماه بیمه خود را پرداخت کرده باشد، بیمه شده تنها در صورتی واجد شرایط دریافت بیمه بیکاری می باشد که به صورت غیر ارادی از کار بیکار شده باشد بنابراین کسانی که استعفاء داده اند مشمول این بیمه نمی شوند.
در این مقاله پس از بررسی شرایط دریافت بیمه بیکاری به بررسی نحوه ثبت درخواست و استعلام بیمه بیکاری به صورت حضوری و غیر حضوری پرداختیم. در صورت بروز هرگونه مشکل در فرایند دریافت بیمه بیکاری و اطلاع از جزئیات نحوه پیگیری بیمه بیکاری با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید.
سوالات متداول
چگونه می توان بیمه بیکاری را پیگیری کرد؟
بیمه بیکاری به سه روش: غیر حضوری و از طریق سامانه، حضوری و تلفنی قابل پیگیری است.
آیا دریافت بیمه بیکاری مانع از دریافت بیمه از کار افتادگی می شود؟
دریافت مبلغ بیمه بیکاری مانع از دریافت مستمری ازکارافتادگی جزئی نمی شود.
مقرری بیمه بیکاری از چه تاریخی محاسبه و پرداخت می شود؟
مقرری بیمه بیکاری افراد داری شرایط از روز اول بیکاری قابل پرداخت است، حتی اگر مراحل اداری در اداره کار چندین ماه طول بکشد همچنان مبلغ پرداختی از روز اول بیکاری محاسبه می شود.
دیدگاه ها