اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، وظیفه مالیاتی اصلی اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل است. زیرا اظهارنامه عملکرد، کارنامه سود و زیان افراد را نشان میدهد و برای ما اهمیت زیادی دارد که ما قصد داریم نحوه تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول را برای شما عزیزان شرح دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
فرم اظهارنامه مالیاتی چیست؟
👈🏼 یکی از انواع مالیات، مالیات بر درآمد است. شرکتها و تاجران حقیقی باید در پایان هرسال مالی میزان سود و زیان، هزینهها، استهلاک و… را به اداره مالیاتی اعلام کنند تا میزان مالیات پرداختی آنها مشخص شود. تاجران باید این اطلاعات را در اظهارنامه مالیاتی خود اعلام کنند. در صورتی که افراد یا شرکتها این مبالغ سود و زیان را اعلام نکنند، ممیزین اداره مالیات مبلغ مالیات را تعیین خواهند کرد و پرداخت این مبلغ توسط مودیان، ضروری است.
از آنجا که تاجران به هزینهها و سود و زیان خود بیشتر آگاهی دارند، توصیه میشود حتما در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ارسال کنند. نکته مهم درباره اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳ این است که اشخاص حقیقی تا پایان خردادماه ۱۴۰۳ فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ را تکمیل و ارسال نمایند.
پس نتیجه میگیریم که اظهارنامه مالیاتی کارنامه مالی است که هر سال، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، به منظور محاسبه مالیات خود، به سازمان مالیاتی ارائه میدهند و اکنون، با خود اظهاری الکترونیکی، فرآیندها تحت سامانه متمرکز انجام میشود.
جهت اطلاع از استعلام مالیات دستگاه کارتخوان کلیک نمایید.
فرم اظهارنامه مالیاتی برای چه افرادی است؟
👈🏼 آیا اظهارنامه مالیاتی چه اشخاصی را شامل میشود؟ تمام افراد حقیقی که در ایران فعالیت میکنند و معاف از مالیات نیستند.
✔️ تمام شخصیتهای حقوقی که در ایران فعالیت میکنند و معاف از مالیات نیستند (مانند ناشران).
✔️تمامی افرادی که در خارج از کشور مشغول فعالیت بوده و ایرانی می باشند.
✔️تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که در خارج از کشور اقامت دارند اما درآمد آنها از داخل ایران است.
✔️تمام اتباع غیر ایرانی (از هر دسته حقیقی یا حقوقی) که در ایران درآمد دارند، مشمول مالیات هستند.
🚫 اشخاصی که ملزم به تسلیم اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی نیستند چه کسانی هستند؟
✔️شهرداریها و سازمانهای تابعه در ۳۱ استان کشور تمام سازمانها و نهادهایی که از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند تمام موسسات و وزارت خانهها کارگران، صیادان، عشایر، شرکتهای تعاونی دانش آموزی و دانشجویان
انواع اظهارنامه مالیاتی
👈🏼 اظهارنامههای ششگانه مالیات بر درآمد به این شرح است:
📌 اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی موضوع ماده صد و ده قانون مالیاتهای مستقیم است.
📌 اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی گروه اول ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم است.
📌 اظهارنامه مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی گروه دوم ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم است.
📌 اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم است.
📌 اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک ویژه اشخاص حقیقی که درآمد املاک دارند، مستند به ماده ۵۷ و ۸۰ است.
📌 اظهارنامه مالیاتی انحلال شرکت بر اساس مانده ۱۱۴ و ۱۱۶ قانون مالیاتهای مستقیم است.
ما در ادامه در خصوص نحوه تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول توضیحاتی را برای شما بیان می نماییم.
نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول
👈🏼 نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به دو صورت زیر می باشد :
💢 نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت تکی
💢نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت گروهی
برای اطلاع از هر دو روش در ادامه همراه ما باشید.
برای اطلاع از ویرایش اظهارنامه مالیاتی کلیک نمایید.
نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت تکی
👈🏼ابتدا وارد سامانه tax.gov.ir شوید. با باز کردن نرمافزار اظهارنامه مالیاتی و ورود به آن، اولین صفحهای که مشاهده میشود، همان صفحه اصلی نرمافزار است. برای ایجاد یک اظهارنامه جدید، بر روی گزینه «ایجاد اظهارنامه جدید» کلیک کنید.
با کلیک بر روی اظهارنامه جدید، صفحهای مشابه به شما نمایش داده میشود. باید اطلاعات کامل خود را وارد کنید، از جمله نام، نام خانوادگی، نوع فعالیت و… همچنین در دو قسمت انتهایی صفحه، گزینه «آیا شریک دارید؟» را بر روی «خیر» و سپس باید گزینه گروه اول را انتخاب نمایید. در انتها دکمه تائید را فشار دهید تا فرایند پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی برای شما آغاز شود.
قبل از نمایش فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی، فرمی مشابه به شما نمایش داده میشود. در این فرم، بر اساس اطلاعات درجشدهدر مرحله قبل، پروندههای مودی بر اساس اطلاعات موجود در سازمان امور مالیاتی نمایش داده میشوند. سپس از تمامی اطلاعات وارد شده مطمئن شده و پس از اطمینان بر روی گزینه تایید کلیک نمایید.
حالا فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی در برابر شما نمایش داده میشود. اولین صفحه فرم، صفحه اطلاعات کامل مودی است. فیلدهای زردرنگ قابل تغییر نیستند، اما اطلاعات فیلدهای سفیدرنگ را میتوانید ویرایش کنید.
صفحه دوم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی مربوط به اطلاعات اقامتگاه قانونی (محل کسب) مودی و همچنین اطلاعات حسابهای بانکی مربوط فعالیت شغلیای است که در این اظهارنامه قید میشود. سپس می توانید اطلاعات خود را که در کادرهای سفید می باشد را ویرایش نمایید. فراموش نکنید کادرهای زرد رنگ، غیر قابل ویرایش می باشند.
صفحه سوم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی به اطلاعات مالی مودی در سال موردنظر، میزان فروش و هزینه، اطلاعات اتحادیه کاری، وضعیت مالیات سال گذشته و… اختصاص دارد. در واردکردن آنها دقت بسیاری نیاز است، زیرا بر اساس این اطلاعات محاسبات مربوط به شما انجام خواهد شد.
صفحه چهارم فرم به اطلاعات مجوزهای کسبشده مودی و اطلاعات دفاتر قانونی مودی اختصاص دارد. لازم است در واردکردن این اطلاعات بسیار دقت کنید.
صفحه پنجم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی برای افرادی که به صورت اجاره ای کار می کنند می باشد. شما باید در جداول این قسما تمامی اطلاعات مورد نیاز مربوط به مالک و مستاجر را به صورت کامل و صحیح وارد نمایند.
صفحه ششم فرم جدول مربوط به اطلاعات موجودی مواد و کالا را شامل میشود. پس از پر شدن اطلاعات فیلدهای سفید توسط مودی، فیلدهای آبی توسط سیستم محاسبهشدهو در جدول و برخی دیگر از صفحات فرم نمایش داده میشوند.
صفحه هفتم فرم اظهارنامه مالیاتی در خصوص اطلاعات فروش می باشد. در جدول کوچکی که نمونه آن را مشاهده میکنید، باید اطلاعات فروش و صادرات خود را وارد کنید.پس از وارد کردن اطلاعات خود سیستم به صورت اتوماتیک میان فروش خالص شما را نمایش می دهد.
صفحه هشتم فرم، جدول محاسبه بهای تمامشده کالای فروش رفته را شامل میشود.
صفحه نهم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی، یکی از جدولهای مهم یعنی جدول صورت سود و زیان قرار دارد.
توجه نمایید با پر کردن فیلدهای خالی سفید رنک دیگر قسمت ها به صورت اتوماتیک برای شما پر شده و نمایش داده می شود.
یکی دیگر از صفحات مهم صفحه دهم می باشد که مربوط به بخش جدول ترازنامه است. بدیهی است که باید نسبت به اطلاعات واردشدهدر اینجا حساس باشید.
اگر هزینههای معاف از مالیات داشتهاید، میتوانید اطلاعات آن را همچون تصویر زیر در صفحه یازدهم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی وارد کنید.
صفحه دوازدهم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی همانطور که از تصویر زیر مشخص است مخصوص واردکردن درآمدهای معاف از مالیات یا با نرخ صفر مالیاتی است.
صفحه سیزدهم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی مربوط به واردکردن کمکهای مالی مطابق با ماده ۱۷۲ قانون مالیاتی است. این کمکها شامل معافیتهای مالیاتی میشوند.
صفحه ۱۵ برای فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت شخصس است و در آن مالیات های پرداخت شده مشخص می شود.
در این حدول باید دو مورد شماره رسید تسلیم اظهارنامه و شماره رسید پرداخت را حتما وارد نمایید.
صفحه شانزدهم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی، همانگونه که در تصویر زیر مشاهده میشود، مربوط به لیست واردات و صادرات و مابه ازای دریافتی است.
همانگونه که در تصویر زیر بیانشدهاست، صفحه هفدهم این فرم مربوط به درآمدهای ناخالص ناشی از پیمانکاری یا ارائه خدمات در داخل و خارج از کشور است. در صورت تکمیل این جدول، درآمد شناساییشدهبه صورت خودکار توسط سیستم به جدول صورت سود و زیان منتقل میشود.
در صفحه ۱۸ جدول بهای تمامشده کار انجامشده پیمانکاری یا خدماتی که در جدول صفحه قبل ذکرشدهاست. در صورتیکه چنین هزینههایی داشتهاید، باید جزئیات آنها ازجمله حقوق و دستمزد را در این جدول وارد نمایید.
در نهایت با صفحه ۱۹ فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادی روبرو هستید. صفحه ۱۹ مربوط به جدول محاسبه مالیات است. همانگونه که در تصویر زیر مشاهده میشود، این جدول شامل فیلدهایی رنگی است که بهصورت خودکار اطلاعات آن یا از جداول دیگری که مودی پر کرده است تکمیل میشود و این موارد وارد جدول می گردد.
انتهای این جدول مالیات قابل پرداخت مودی بابت این اظهارنامه نمایش داده میشود. در صورتی که اطلاعات وارد شده شما دارای اشتباهاتی می باشد باید آنها را ویرایش نمایید.
آخرین صفحه نحوه تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول صفحه بیستم می باشد. همانگونه که در تصویر زیر مشاهده میشود، در این صفحه اطلاعات تکمیلکننده اظهارنامه و مدیر امور مالی یا حسابرس مودی درج میگردد.
اظهارنامه شما بهطور کامل تکمیلشدهاست. حالا لازم است پس از بررسی دقیق اطلاعات درج شده، آن را به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایید.
برای اطلاع از رفع ممنوع الخروجی مالیاتی کلیک نمایید.
نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت گروهی
👈🏼 روند پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول مشارکتی، بهطور کامل شبیه نسخه انفرادی آن است. در ادامه، صفحاتی که با نسخه انفرادی متفاوت هستند را آموزش خواهیم داد.
تفاوت اصلی در زمان ایجاد اظهارنامه جدید است. در صفحه اول نرمافزار و هنگام ایجاد یک اظهارنامه جدید، باید گزینه مقابل سوال «آیا شریک دارید؟» را روی «بلی» قرار دهید، همانطوری که در تصویر زیر نشان دادهشدهاست.
در صفحه اول فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول مشارکتی، ، اطلاعات مودی ازجمله نوع شراکت از طریق اطلاعات موجود در سازمان امور مالیاتی، بارگذاری و نمایش داده میشود. تصویر صفحه اول فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول مشارکتی را در زیر مشاهده میکنید.
صفحه سوم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول انفرادیو مشارکتی هماننند هم می باشد.
. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میشود، تنها یکبند اضافه وجود دارد که در آن باید تعداد شرکا درج شود.
صفحه ششم این فرم نیز متفاوت است. در این صفحه همانطوری که در تصویر زیر نشان دادهشدهاست، جدول خلاصه فهرست درآمدهای حاصل از شراکت قرار دارد. باید توجه داشت که این اطلاعات از اطلاعاتی که قبلا در سازمان امور مالیاتی ثبتشده است، بارگذاری میشود.
صفحه بیستم فرم اظهارنامه مالیاتی برای جدول محاسبه مالیات مربوط به سهم هر شریک می باشد. از بخش بالای جدول هر یک از شرکا را انتخاب کرده و اطلاعات مالی آن را در بخش پایینی جدول تکمیل کنید. محاسبات این جدول برای محاسبه مالیات و سهم هر شریک به صورت خودکار انجام میشود. همچنین، معافیت مالیاتی مطابق ماده ۱۰۱ به صورت خودکار برای هر یک از شرکا محاسبه و در پایان در نظر گرفته میشود. تنها این صفحات فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول مشارکتی با نسخه انفرادی آن تفاوت دارند. برای پر کردن این فرم، کافی است مانند فرم انفرادی عمل کنید و تنها نکات مطرحشدهدر بالا را در نظر بگیرید.
برای اطلاع از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی کلیک نمایید.
خلاصه مطلب
ما در این مقاله در خصوص نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت کامل و گام به گام مطالبی را بیان نمودیم و متوجه شدید که فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول دارای جزویات بسیاری می باشد. اگر در پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول دچار سوال می باشید می توانید فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول خود را به کمک مشاورین سامانه مشورت پر نمایید. برای این امر کافی است با مشارین سامانه تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت پی دی اف مقاله بر روی لینک کلیک نمایید.
سوالات متداول
در هنگام صدور فاکتور برای اشخاص حقیقی که جزو شرکتها و موسسات ثبت نشده اند، مالیات ارزش افزوده از طرف آنها به چه صورت ثبت میشود ؟
اگر این اشخاص جزو اشخاص حقیقی گروه اول باشند که مکلف به نگهداری دفاتر هستند، ثبت و اعمال مالیات ارزش افزوده آنها مانند موسسات و اشخاص حقوقی است. ولی اگر جزو اشخاص حقیقی که مکلف به نگهداری دفاتر نیستند باشند، با توجه به فاکتورهای خرید و فروش آنها این رسیدگی انجام میگردد.
آیا نمایندگان بیمه که در گروه اشخاص حقیقی باشند، مکلف هستند صورت معاملات فصلی ارائه دهند؟
براساس آیین نامه ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی کلیه اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی گروه اول موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند.
نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول چگونه است؟
نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول به صورت مفصل در طول مقاله بیان شده است.
دیدگاه ها