تاکنون ممکن است پیش آمده باشد که برگه تشخیص مالیاتی خود را مشاهده کنید به آن اعتراض داشته باشید. حتما در این موقع از خود سوال می کنید که چگونه به مالیات تعیین شده اعتراض کنیم؟ شما برای ثبت اعتراض خود می توانید به سامانه ثبت اعتراض به مالیات به نشانی tax.gov.ir مراجعه کنید. این سامانه در تمام ساعات روز در اختیار افرادی که به برگ تشخیص مالیاتی خود اعتراض دارند قرار دارد؛ اما مهلت آن محدود است. به همین دلیل شما در آن باید متن اعتراض به مالیات خود را سریعا درج کنید.
حال با توجه به این که در حال حاضر افراد زیادی با نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات آشنایی ندارند. به همین دلیل آن ها به دنبال راهنمای ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات به مالیات هستند که ارائه یک نمونه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی می تواند به آن ها کمک زیادی کند. حال اگر شما قصد دارید خیلی سریع به جواب سوالات خود برسید یا در صورت تمایل درج شکایت در سامانه ثبت اعتراض به مالیات را به کارشناسان مشورت واگذار کنید می توانید با شماره تلفن 9099075307 تماس حاصل فرمایید.
منظور از اعتراض به مالیات و برگه تشخیص چیست؟
اعتراض به مالیات، یکی از اعتراض هایی است که آن را مودی مالیاتی می تواند در سامانه ثبت اعتراض به مالیات به آدرس tax.gov.ir درج کند. در این مورد شما باید برگ تشخیص مالیاتی را دریافت کنید و طبق آن در مهلت تعیین شده در سامانه ثبت اعتراض به مالیات اعتراض خود را ثبت نمایید.
در واقع شما در سامانه ثبت اعتراض به مالیات تنها به مالیات های مستقیم می توانید اعتراض کنید. مالیات های مستقیم مالیات هایی هستند که به درآمد و دارایی افراد تعلق می گیرند و آن ها باید درصدی از درآمد یا دارایی خود را به عنوان مالیات به صورت مستقیم به دولت واریز کنند. البته دولت از مردم مالیات های غیر مستقیم نیز دریافت می کند که این مالیات ها از قیمت کالا و خدمات دریافت می شوند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد رفع ممنوع الخروجی مالیاتی روی لینک کلیک کنید.
دولت مالیات های مستقیم را به دو روش خود اظهاری و تعیین مالیات علی الراس دریافت می کند. شما در روش خود اظهاری در مهلت تعیین شده باید اظهارنامه مالیاتی خود را ثبت و به اداره مالیاتی ارسال کنید. سازمان اداره مالیات نیز بر اساس اطلاعات مندرج در آن برای مودی، مالیاتی را در نظر گرفته و در برگه تشخیص آن درج و ارسال می کند. بعد از آن که مودی مالیاتی برگه تشخیص خود را دریافت کرد می تواند در مهلت زمان تعیین شده نسبت به مالیات دریافت شده خود اعتراض کند. البته شما بعد از دریافت برگه تشخیص حق اعتراض به مالیات خود دارید و در تمام مراحل آن را می توانید در سامانه tax.gov.ir ثبت نمایید.
در روش تعیین مالیات علی الراس شما اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد قانونی ارسال نمی کنید یا این که مدارک و اسناد شما اعتبارات لازم را ندارند. به همین دلیل ممیز یا مامور مالیاتی بر اساس اطلاعات موجود برای مودی مالیاتی مالیات تعیین می کند.
بنابراین بر اساس اطلاعات مندرج شده می توانید دریابید که منظور از اعتراض به مالیات همان اعتراضی است که شما در روش خود اظهاری انجام می دهید. به طوری که شما پس از دریافت برگ تشخیص می توانید در مراحل مختلف رسیدگی به میزان رقم تعیین اعتراض نمایید که برای این کار باید به سامانه ثبت اعتراض به مالیات به آدرس tax.gov.ir مراجعه کنید.
آموزش ورود به سامانه اعتراض به مالیات tax.gov.ir
شما برای این که اعتراض به مالیات خود را ثبت کنید باید به سامانه ثبت اعتراض به مالیات به آدرس tax.gov.ir وارد شوید.
برای مشاهده مانده بدهی تسهیلات بانک ملت و راهنما جامع آن روی لینک کلیک کنید.
- مرورگر سیستم خود را باز کنید و عبارت سامانه اعتراض به مالیات یا آدرس tax.gov.ir را در آن جستجو نمایید.
- حالا وارد صفحه ای خواهید شد که در قسمت انتهایی صفحه روی عنوان ورود به سامانه اعتراضات و شکایات، کلیک نمایید.
- در این بخش از ورود به سامانه ثبت اعتراض به مالیات شما باید نام کاربری و رمز عبور خود را درج کنید که برای این که قبلا در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نام کرده باشید. پس از وارد کردن آن ها در کادرهای مخصوص خود عدد امنیتی را درج نمایید. در انتها نیز دکمه ورود را بزنید.
- حالا شما وارد سامانه ثبت اعتراض به مالیات شده اید و در آن می توانید متن اعتراض به مالیات را ثبت نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت خودرو در بورس کالا روی لینک کلیک کنید.
راهنما ثبت اعتراضات و شکایات به مالیات کشور
همان گونه که بیان کردیم افراد زیادی از خود سوال می کنند که چگونه به مالیات تعیین شده اعتراض کنیم؟ و متن اعتراض به مالیات را ثبت نماییم. شما برای انجام این کار بهتر است نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات را یاد بگیرید.
اولین مرحله از نحوه اعتراض به مالیات این است که مامور مالیاتی میزان مالیات شما را در برگ تشخیص مالیات درج کرده است که شما با مطالعه آن به رقم مالیات تعیین شده اعتراض می کنید. حال طبق ماده 238 قانون مالیات در صورتی که مودی مالیاتی بعد از استعلام بدهی مالیاتی به آن اعتراض داشته باشد می تواند اعتراض خود را تا یک ماه در اداره مالیات کشور ثبت نماید. به طوری که ممیز کل مالیات آن را بررسی می کند.
در صورتی که در این مدت مودی مالیاتی بتواند نظر ممیز کل مالیات را در مورد رقم تعیین شده برای مالیات جلب کند و در مدت ۳۰ روز مالیات خود را پرداخت نماید، پرونده اعتراض به مالیات بسته خواهد شد. در غیر این صورت باید طبق مرحله دو اعتراض به مالیات را به پیش ببرد.
در مرحله دوم از نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات، رسیدگی به پرونده به هیات حل اختلاف مالیات بدوی می رسد که در این جا این هیئت از یک نفر نماینده وزارت دارایی، یک نفر قاضی و یک نفر نماینده صنف شغلی مودی تشکیل شده است که در آن مودی مالیاتی نظر خود را در مورد رقم تعیین شده برای مالیات عنوان می کند.
بعد از آن که جلسات متعددی برای رسیدگی به متن اعتراض به مالیات تشکیل شد رای هیات حل اختلاف مالیات بدوی صادر می شود که در این صورت باید مودی مالیات آن را پرداخت کند. حال در این صورت نیز مودی مالیات می تواند به رای صادر شده اعتراض کند و تا ظرف ۲۰ روز مهلت دارد اعتراض خود برای تجدیدنظر به هیات حل اختلاف مالیات ارسال نماید.
برای اطلاع در مورد چند روز بعد از حساب وکالتی میتوان خودرو ثبت نام کرد؟ روی لینک کلیک کنید.
در مرحله سوم نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات شما برای تجدیدنظر رای صادر شده به هیات حل اختلاف مالیات مراجعه می کنید. در این جا نیز مراحل قانون را طی کرده و با صدور رای هیئت حل اختلافات مالیات باید مبلغ آن را به صورت قطعی به عنوان مالیات خود پرداخت کنید؛ اما باز هم مودی مالیاتی اگر به آن اعتراض داشته باشد می تواند در شورای عالی مالیات برای مبلغ تعیین شده متن اعتراضی را ثبت و ارسال کند.
در چهارمین مرحله از نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات شما آن را در شورای عالی بررسی می کنید که این شورا متشکل از پنج عضو اصلی و هشت نفر عضو علی البدل است. این جلسه با حضور حداقل دو سوم اعضا تشکیل می شود. به طوری که آن ها پس از بررسی پرونده شما رای خود را در مورد مبلغ مالیات صادر می کنند و مودی مالیاتی باید آن را به عنوان مالیات سال خود پرداخت نماید.
خوب است بدانید که نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات را از روش دیگری نیز دنبال کنید. این روش مخصوص مالیات های قطعی است که در آن به دلیل این که مهلت کم اعتراض به مالیات در روش های بالا شما می توانید رسیدگی به شکایات خود را توسط هیات ویژه ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم در دیوان عدالت اداری، انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش می توانید با مشاوران مشورت به شماره تلفن 9099075307 تماس حاصل فرمایید.
جهت کسب اطلاعات در مورد لیست محصولات کرمان موتور و قیمت آنلاین روی لینک کلیک کنید.
مهلت اعتراض به مالیات و برگه تشخیص 1403
شما برای این که در سامانه ثبت اعتراض به مالیات خود اعتراض کنید، اظهارنامه خود را ارسال نمایید یا هر کدام از مراحل مختلف آن را انجام دهید باید آن را در مهلت زمان تعیین شده انجام دهید و مطابق با آن برنامه خود را به پیش ببرید. در حال حاضر مهلت هر کدام از مراحل ثبت اظهارنامه یا اعتراض متفاوت است.
- مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی، 30 روز است.
- مهلت اعتراض به مالیات و رسیدگی آن در هیات حل اختلاف مالیات بدوی، 20 روز است.
- مهلت اعتراض به مالیات و رسیدگی آن در هیات حل اختلاف مالیات تجدیدنظر، 20 روز است.
- در چهارمین مرحله اعتراض به مالیات که آن را در شورای عالی بررسی می کنند شما نمی توانید به رای صادر شده توسط آن اعتراض کنید.
نحوه اعتراض به مالیات در سامانه ثبت اعتراض به مالیات 1403
شما برای ثبت اعتراض به مالیات کشور باید به سامانه ثبت اعتراض به مالیات وارد شوید تا در آن جا بتوانید متن اعتراض به مالیات را ثبت کرده و آن را ارسال نمایید. حال برای انجام این کار و راهنمای ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات به مالیات را برای شما عنوان خواهیم کرد.
- آدرس tax.gov.ir را در اینترنت جستجو کنید تا وارد سامانه مالیات شوید. حال بعد از ورود به پنل کاربری خود روی گزینه درخواست ها کلیک کنید.
- برای ثبت اعتراض خود به مالیات بر روی دکمه اعتراضات و شکایات کلیک نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد محدودیت های خرید خودرو از بورس کالا روی لینک کلیک کنید.
- حالا پرونده مالیاتی خود را انتخاب نمایید.
- در این جا اگر قصد اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی را دارید روی گزینه ممیز کل کلیک کنید. حال اگر قصد دارید به نتیجه ممیز کل اعتراض کنید تا برگه تشخیص شما را در هیات حل اختلاف مالیات بدوی، بررسی شوند روی گزینه مربوطه کلیک نمایید.
- صفحه جدیدی برای شما باز می شود که در آن جا یک فرم نمایان می شود. شما برای ثبت اعتراض خود به برگ تشخیص مالیات شماره آن را در کادر مشخص شده درج کنید و اگر به این شماره دسترسی ندارید برای پیدا کردن آن از کلید جستجو استفاده نمایید.
برای اطلاع از افتتاح حساب وکالتی بانک آینده روی لینک کلیک کنید.
- بعد از پیدا کردن شماره برگ تشخیص خود وقتی آن را در کادر ثبت کردید، اطلاعات روی آن برای شما به صورت خودکار مشخص می شود. حالا برای ثبت اعتراض به مالیات خود اطلاعات خواسته شده مانند نوع مودی، نوع مرجع (مرجع صادرکننده رای)، علت و شرح اعتراض خود را درج کنید. در انتها نیز پایه درآمد مشمول مالیات خود را ثبت نمایید.
- با انجام کارهای بالا شما مراحل اعتراض در سامانه ثبت اعتراض به مالیات را طی کرده و آن را به اتمام رسانده اید که برای بررسی بیشتر پرونده آن را به مراجع مربوط ارسال کنید.
منظور از اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چیست؟
یکی از سوالات زیادی که افراد مختلف در رابطه با اعتراض مالیاتی می پرسند این است که منظور از اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چیست و مهلت انجام آن چقدر است. منظور از اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی اعتراضی است که در اولین مرحله بعد از دریافت مالیات سال مالی ایجاد می شود و به موجب آن تا ۳۰ روز مهلت دارید به آن اعتراض نمایید. این اعتراض شما همان اعتراض مرحله اول است که در ممیز کل مالیات کشور بررسی می شود.
خلاصه مطلب
افرادی که بعد از ثبت اظهارنامه خود در سامانه مالیات کشور برگ تشخیص مالیات خود را دریافت کردند در صورتی که به آن اعتراض داشته باشند می توانند با ورود به سامانه ثبت اعتراض به مالیات در آن اعتراض خود را ثبت نمایند. این سامانه تنها در مدت زمان خاصی در اختیار کاربران قرار دارد که شما با ثبت متن اعتراض به مالیات خود در آن می توانید منتظر اعلام نتایج آن باشید.
در مرحله اول اعتراض شما توسط ممیز کل مالیات بررسی و نتیجه آن صادر می شود. حال اگر به نتیجه آن اعتراض داشته باشید می توانید دوباره ثبت اعتراض کنید که در این حالت پرونده شما به هیئت حل اختلافات ارسال می شود. در آن جا بعد از بررسی برگ تشخیص، رای خود را صادر می کنند. حال اگر شما دوباره به رای صادر شده اعتراض داشته باشید می توانید با ثبت اعتراض خود پرونده خود را در شورای عالی بررسی کنید که در این مورد رای صادر شده آن ها قطعی خواهد بود.
حال در این جا شما باید مبلغ مالیات تعیین شده توسط شورای عالی را پرداخت کنید و حق اعتراض نخواهید داشت. شما برای ثبت اعتراض در سامانه tax.gov.ir باید وارد آن شوید و مراحل مختلف آن را طی کنید تا بتوانید پیگیری های لازم را انجام دهید. با این حال اگر مهلت شما در سامانه ثبت اعتراض به مالیات تمام شده باشد آیا می توان آن را تمدید کرد؟ شما برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و مراحل ثبت اعتراض در سامانه tax.gov.ir می توانید با مشاوران مشورت به شماره تلفن 9099075307 در تمام ساعات شبانه روز صحبت نمایید.
جهت دانلود پی دی اف مقاله روی لینک کلیک کنید.
سوالات متداول
آیا مراحل ثبت اعتراض بر ارث نیز در سامانه tax.gov.ir درج می شود؟
بله؛ شما باید اعتراضات خود بر ارث را نیز در سامانه tax.gov.ir ثبت نمایید.
مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالی چند روز است؟
شما بعد از آن که برگ تشخیص مالیات خود را دریافت کردید تا یک ماه وقت دارید به نتایج آن اعتراض نمایید.
تا چند مرحله می توان به نتایج برگ تشخیص مالیات اعتراض کرد؟
شما تا سه مرحله؛ ممیز کل، هیئت حل اختلافات و شورای عالی می توانید نسبت به نتیجه برگ تشخیص و رای صادر شده اعتراض کنید.
دیدگاه ها