جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر پس از طلاق، پس از ازدواج یا به دلیل داشتن سرپرست بد، مفقودالاثر یا معتاد از طریق مراجعه حضوری و ارائه نمونه دادخواست جداسازی یارانه، به دفاتر پلیس +10 امکانپذیر است. افرادی که به سن 18 سال رسیده و قصد جدا کردن یارانه خود را دارند، در صورت برخورداری از شرایط تفکیک یارانه، میتوانند با ارائه مدارک مبنی بر زندگی مستقل از خانواده یا داشتن سرپرست بد، از طریق فرمانداری شهر خود اقدام کنند.
برخی از افراد سوال دارند چگونه یارانه خود را جدا کنیم؟ نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار پس از طلاق یا ازدواج و همچنین تفکیک یارانه از همسر فوت شده، از طریق پلیس +10 است و متقاضیانی که درخواست جداسازی یارانه خود را دارند، باید مدارک هویتی و همچنین طلاقنامه، عقدنامه یا نامه فرمانداری به علت داشتن سرپرست بد را ارائه کنند تا در اسرع وقت با بررسی مدارک آنها، یارانه به حساب سرپرست جدید واریز شود.
جدا کردن یارانه افراد متأهل از سرپرست خانواده پس از ازدواج
یکی از عللی که باعث میشود افراد برای جدا کردن یارانه سرپرست خانوار اقدام کنند، ازدواج است زوجهای جوان میتوانند پس از ازدواج، پس از استعلام اطلاعات سرپرست خانوار یارانه، درخواست خود را مبنی بر جداسازی یارانه خود را از سرپرست قبلی ارائه کنند؛ از این رو باید شرایط زیر را داشته باشند:
- داشتن مدارک لازم از جمله اصل و کپی عقدنامه
- مدارک هویتی و مدارک شناسایی پدر زوجین
- افتتاح حساب بانکی مخصوص واریز یارانه و ثبت شماره حساب در سامانه رفاهی به نشانی refahi.ir
- دارا بودن یارانه فعال برای هر دو زوج
نحوه تفکیک یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال
ثبت نام یارانه افراد مجرد بالای 18 سال باید شرایط تفکیک یارانه را داشته باشند،این افراد باید علی رغم تجرد، اثبات کنند که در شهر یا مسکن جداگانه زندگی مستقل دارند یا از والدین بد سرپرست معتاد یا مفقود الاثر برخوردارند.ثبت نام یارانه افراد مجرد
در این شرایط افراد میتوانند پس از طی کردن مراحل قانونی لازم دادخواست جداسازی یارانه به فرمانده شهرستان محل سکونت را ارائه کرده و نامههای اداری را دریافت کنند. پس از آن این امکان را دارند برای جداسازی یارانه خود از سرپرست خانوار اقدام نمایند.
افراد بالای ۱۸ ساله که مایل به جداسازی یارانه خود سرپرست خانوار هستند و مشکل بد سرپرستی ندارند، باید با داشتن مدارک زندگی مستقل از خانواده به فرمانده محل سکونت مراجعه کرده و نامههای مورد نیاز را دریافت نمایند. پس از آن به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنند. افراد مجردی که تاکنون در یارانه دریافت نکردهاند نیز میتوانند از طریق ثبت نام در سایت دهک؛بندی یارانهها برای ثبتنام و ثبت درخواست یارانه اقدام کنند.
نحوه جداسازی یارانه افراد متأهل از سرپرست خانواده پس از طلاق
افراد متأهل که پس از جدایی مایل به جدا کردن یارانه خود از سرپرست خانوار و همسر هستند و همچنین زن و مردی که به واسطه یکی از انواع طلاق، از جمله طلاق خلع یا بائن جدا شده باشند، میتوانند اقدامات اداری را برای جدا کردن یارانه خود از همسر خود انجام دهند. زنی که قصد جداسازی یارانه از همسر خود بعد طلاق را دارد، باید مدارک زیر را ارائه کند:
- داشتن مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی هوشمند و رسید ثبت نام
- داشتن اصل و کپی طلاقنامه
- مراجعه به دفاتر پلیس +10 و ثبت درخواست جداسازی یارانه به علت طلاق
- مراجعه به بانک و افتتاح حساب مخصوص یارانه و درج شماره حساب بانکی در سامانه رفاهی
سامانه جداسازی یارانه از سرپرست خانوار و همسر
یکی از مهمترین پرسشهایی که در شرایط پس از ازدواج و پس از طلاق به وجود میآید، در خصوص جداسازی یارانه از سرپرست خانوار است و متقاضیان میخواهند بدانند که چگونه یارانه خود را جدا کنیم؟ آیا سامانه تفکیک یارانه از سرپرست خانوار وجود دارد؟
تاکنون سامانه تحت عنوان سامانه جداسازی یارانه راهاندازی نشده و افراد اگر بخواهند اقدام به جداسازی یارانه کنند، باید به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنند. اما اگر افراد قصد استعلام واریز یارانه و یا ثبت شکایت و اعتراض به دهکبندی خود داشته باشند، میتوانند از طریق سامانه حمایت یا سامانه رفاهی اقدام نمایند.
مدارک مورد نیاز برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار
افرادی که قصد جداسازی یارانه خود از سرپرست خانوار را دارند باید شرایط تفکیک یارانه از جمله ازدواج، زندگی مستقل، فوت سرپرست یا بد سرپرستی خانوار را داشته باشند. مدارک لازم برای تفکیک یارانه از شوهر یا سرپرست خانواده، براساس قصد جداسازی افراد شامل موارد زیر است:
- مدارک هویتی فرد متقاضی که تمام افراد خواستار جداسازی یارانه از سرپرست
- ارائه عقدنامه و مدارک هویتی سرپرست خانوار زوجین برای جدا کردن یارانه سرپرست خانوار پس از ازدواج
- برگه طلاقنامه و ارائه گواهی عدم امکان سازش برای جدا کردن یارانه پس از طلاق
برای اطلاع از سامانه ثبت نام یارانه نوزادان سال ۱۴۰۳ کلیک کنید.
جدا کردن یارانه چقدر طول میکشد؟
متقاضیانی که درخواست جدا کردن یارانه از خانوار را ثبت کردهاند، در مورد واریز نشدن یارانه بعد تفکیک سوال دارند. انتقال یارانه از سرپرست خانوار معمولا یک تا دو ماه طول میکشد. افراد با ارائه نمونه دادخواست جداسازی یارانه، میتوانند هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند.
البته باید اشاره کنیم که در این مدت افراد این امکان را دارند دهم تا بیستم هر ماه پیگیریهای لازم را جهت بررسی وضعیت یارانه خود انجام دهند.
خلاصه مقاله جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر
افرادی که قصد جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر یا تفکیک یارانه از همسر فوت شده را دارند، باید با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 و ارائه مدارک لازم برای تفکیک یارانه از شوهر یا سرپرست خانواده، از جمله مدارک هویتی، طلاقنامه، عقدنامه و نامه فرمانداری درخواست خود را ثبت کنند.
افراد مجرد بالای ۱۸ سال نیز باید شرایط تفکیک یارانه را داشته و حتماً اثبات کنند که یک زندگی مستقل یا سرپرست بد دارند. زوجهای جوان پس از ازدواج و همچنین افراد متأهل پس از طلاق میتوانند از طریق ارائه مدارک لازم و طی کردن مراحل قانونی و معرفی سرپرست جدید، مبلغ یارانه را به صورت ماهیانه دریافت نمایند.
برای دانلود PDF مقاله جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر کلیک کنید.
سوالات متداول
جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار تحت چه شرایطی امکانپذیر است؟
افرادی که ازدواج کرده یا طلاق گرفتهاند و افراد دارای سرپرست خانوار بد، مفقودالاثر یا معتاد هستند میتوانند برای جدا کردن یارانه خود اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز برای جداسازی یارانه از سرپرست خانوار چیست؟
برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر باید عقدنامه مدارک هویتی طلاقنامه نامه فرمانداری را ارائه کنید.
چطور میتوان برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و همسر اقدام کرد؟
برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانواده باید مدارک لازم را به دفاتر پلیس +10 ارائه کنید.
دیدگاه ها