ثبت نام بیمه بیکاری برای اشخاصی در نظر گرفته می شود که به صورت موقت و غیر ارادی شغل خود را از دست داده اند. در حال حاضر با توجه به نوسانات بالای اقتصادی که در ایران وجود دارد امکان از دست دادن شغل و منبع درآمد افراد افزایش یافته است. بنابراین تامین شرایط زندگی دشوار شده است.
علاوه بر موارد ذکر شده پاندمی کرونا موجب افزایش مشکلات اقتصادی در بین خانواده ها شده است و گاها مشاهده می شود که افراد برای تامین نیاز های اولیه زندگی نیز ناتوان شده اند. از این رو بیمه بیکاری به وجود آمده است. در این مقاله با توجه به اهمیت بیمه بیکاری به بررسی قوانین بهره مندی از بیمه بیکاری، شرایط و فرم ثبت نام بیمه بیکاری خواهیم پرداخت. در صورت وجود هرگونه سوال در راین زمینه با مشاوران مشورت تماس حاصل نمایید.
بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد؟
از نظر قانونی بیمه شده ای که بدون میل و اراده خود ار کار به هر علت طرد شده باشد اما آماده به کار می باشد را بیکار می نامند. بنابراین بیکاری از طریق ترک کار و یا استعفا شامل بیمه بیکاری نخواهد شد. در تعریفی دیگر اگر بیمه شده، «بیکار موقت» شناخته شود یا به دلایلی مانند سیل، زلزله و آتش سوزی بیکار شود، میتواند از مزایای بیمه بیکاری استفاده نماید. کارگران فصلی که در پایان فصل کار اخراج شدهاند نیز مشمول بیمه بیکاری هستند.
از شرایط دیگر دریافت بیمه بیکاری می توان به حداکثر زمان درخواست آن اشاره کرد. بدین نحو که بیمه شده حداکثر 30 روز پس از بیکاری خود قادر به مراجعه به واحد کار و امور اجتماعی و اعلام بیکاری خود می باشد. شخصی صلاحیت وی مبنی بر ارادی یا غیر ارادی بیکار شدن فرد بر عهده نمایندگان اداره کار و رفاه اجتماعی، تعاون و سازمان تامین اجتماعی است. در نهایت پس از تائید شرایط شخص مبلغ بیکاری از روز اول بیکاری محاسبه و پرداخت می شود.
شرایط دریافت بیمه بیکاری
به طور کلی آن دسته از بیمه شدگانی که شرایط زیر را دارا باشند کی توانند از مزایای بیمه بیکاری بهره مند گردند:
- حتما به صورت غیر ارادی بیکار شده باشند.
- بازنشسته، مستمری بگیر یا از کار افتاده نباشند.
- پیش از بیکار شدن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
- حداقل یک سال سابقه بیمه در آخرین کارگاه داشته باشند.
- تبعه کشور های دیگر نباشند.
- یک سال قرارداد کار با پرداخت حق بیمه داشته باشند.
- بیمه شدگانی که به دلیل حوادثی مانند سیل، زلزله، آتشسوزی بیکار شدند نیاز به داشتن حداقل سابقه بیمه ندارند، بیمه بیکاری را دریافت خواهند کرد. این افراد برای دریافت بیمه بیکاری نیازی به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه برای مدت زمان مشخص را ندارند. این افراد حتی اگر در اولین روز کاری خود نیز بر اثر چنین حوادثی بیکار شوند، در صورت داشتن سایر شرایط، واجد شرایط بیمه بیکاری خواهند بود.
- افرادی که در زمره صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری قرار می گیرند مشمول بیمه بیکاری نیستند.
- کارگران فصلی در صورتی که صرفا در میانه فصل کار اخراج شده و بیکاری آنها غیر ارادی تشخیص داده شود مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری می باشند.
- افراد شاغل در کارهایی که ماهیت آن جنبه دائمی دارد و براساس قرارداد کار در مدت معینی مشغول کار بودهاند. با تشخیص واحد های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در صورتی که در پایان قرارداد بیکار شوند و در آخرین کارگاه حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، مورد حمایت قرار گرفته و مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.
- چنان چه بیمه شده ای حداکثر ظرف مدت ۲ ماه پس از طی دوران سربازی به محل کار خود بازگردد اما کار فرما از به کارگیری مجدد او خودداری کند، با احراز سایر شرایط می تواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.
مدت پرداخت بیمه بیکاری به واجدین شرایط
شخص بیکار باید حداکثر در 30 روز پس از تاریخ بیکاری خود به واحد کار و رفاه اجتماعی مراجعه و مسئله را شرح دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به شغل تخصصی خود یا شغل مشابه شغل قبلی خود اعلام نماید. سوالی که بسیاری از افراد با آن مواجه می شوند آن است که تا چه زمانی بیمه بیکاری پرداخت می شود؟
در جواب لازم است به مدت زمان پرداخت حق بیمه توسط بیمه شده اشاره کرد. اما به طور کلی این مدت زمان از 36 برای افراد مجرد و 50 ماه برای متاهلین بیشتر نخواهد بود. مبلغ این بیمه نیز معادل 55 درصد حقوق بیمه شده می باشد.
ثبت نام بیمه بیکاری تامین اجتماعی
ثبت نام در بسیاری از شهر های ایران از جمله استان های تهران، سمنان، فارس و اردبیل و هرمزگان مدتی است که به صورت آنلاین و از طریق سامانه جامع روابط کار و به صورت غیر حضوری صورت می گیرد و به منظور استفاده از امکانات این سامانه در ابتدا لازم است که مراحل ثبت نام را طی نمایید.
برای ثبت نام تنها کافی است به آدرس اینترنتی prkar.mcls.gov.ir مراجعه نمایید. پس از انجام مراحل ذکر شده در ادامه، نام کاربری و رمز عبور به شماره تلفن وارد شده پیامک خواهد شد. در ادامه به توضیح تصویری مراحل ثبت نام بیمه بیکاری خواهیم پرداخت.
در اولین گام در مرورگر خود عبارت سامانه جامع روابط کار را وارد نمایید. همچنین می توانید آدرس اینترنتی prkar.mcls.gov.ir را جستجو نماییید. در هر دو مورد صفحه ای مشابه تصویر زیر مشاهده خواهد شد. با کلیک بر روی اولین سایت نمایش داده شده به صفحه ی مورد نظر هدایت خواهید شد.
در گام دوم باید نام کاربری و رمز عبور خود را که در زمان ثبت نام برای شما پیامک شده است را وارد کرده و به سادگی و با کلیک بر روی گزینه ورود به صفحه ثبت نام بیمه بیکاری وارد خواهید شد.
توجه داشته باشید که در صورتی که نسبت به احراز هویت اقدام نکرده اید در ابتدا باید انجام آن را اولویت خود قرار داده و مجددا مراحل ورود را سپری نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه بهره مندی از بیمه بیکاری و ثبت نام آن با مشاوران مشورت در ارتباط باشید.
برای اطلاع از نحوه مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی کلیک کنید.
قانون جدید بیمه بیکاری
تامین نمودن حقوق و مزایای کارگرانی که مشمول قانون کار هستند، به شیوه های متفاوتی مورد تضمین قرار می گیرد تا به نوعی بتوان عدالت اجتماعی را در خصوص این قشر گسترده جامعه برقرار نمود . یکی از مهم ترین این موضوعات ، بیمه بیکاری است که به افرادی که بدون اراده از کار بیکار شده اند، پرداخت می شود.
به همین منظور، قانونی تحت عنوان قانون بیمه بیکاری در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است که مشتمل بر چهارده ماده و بیست و یک تبصره می باشد و بر اساس این قانون، اشخاصی که بدون میل و اراده خود بیکار شده اند ، در طول مدت زمان مشخص ، می توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند. بنابراین در این قسمت از مقاله به بررسی قانون بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی می پردازیم.
ماده 1 قانون بیکاری
مطابق این ماده کلیه مشمولین قانون تامین اجتماعی که تابع قوانین کار کشاورزی هستند مشمول این مقررات هستند.
- بازنشستگان و از کار افتادگان کلی .
- صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری .
- اتباع خارجی .
ماده 2 قانون بیکاری
بر اساس این ماده از قوانین بیکار شخصی است که بدون اراده و میل خود از کار برکنار شده است. در این خصوص دو تبصره نیز وجود دارد.
- بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تأیید شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته شوند نیز مشمول مقررات این قانون خواهند بود.
- بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث طبیعی و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله جنگ، آتش سوزی و … بیکار می شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل، از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
ماده 3 قانون بیکاری
بیمه بیکاری به عنوان یکی از حمایت های تأمین اجتماعی است و سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمه شدگانی که طبق مقررات این قانون بیکار میشوند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت نماید.
ماده 4 قانون بیمه بیکاری
بیمه شده بیکار با معرفی کتبی واحد کار و امور اجتماعی محل، از مزایای این قانون بهره مند خواهد شد.
بر اساس تبصره مربوطه بیکاران مشمول این قانون کلیه حقوق و مزایا و خسارات مربوطه (در حیطه کاری) را دریافت خواهند کرد.
ماده 5 قانون بیمه بیکاری
حق بیمه بیکاری به میزان (3%) مزد بیمه شده می باشد که کلا توسط کارفرما تأمین و پرداخت می گردد. در تبصره مربوطه ذکر شده است که مزد بیمه شده و نحوه تشخیص تعیین مبلغ بیمه بیکاری، چگونگی وصول آن، تکلیف بیمه شده و کارفرما و همچنین نحوه رسیدگی به اعتراض، تخلفات و سایر مقررات مربوطه در این مورد بر اساس ضوابطی است که برای حق بیمه سایر حمایت های تأمین اجتماعی در قانون و مقررات تأمین اجتماعی پیش بینی شده است.
ماده 6 قانون بیمه بیکاری
بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شروط زیر استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را خواهند داشت:
بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل 6 ماه سابقه پرداخت بیمه را داشته باشد.
بیمه شده مکلف است ظرف 30 روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیأت حل اختلاف تا سه ماه بلامانع و امکان پذیر می باشد.
بیمه شده بیکار مکلف است در دوره های کار آموزی و سواد آموزی که توسط واحد کار و امور اجتماعی و نهضت سواد آموزی و یا سایر واحد های ذی ربط با تأیید وزارت کار و امور اجتماعی برگزار می شود شرکت نموده و هر دو ماه یک بار گواهی لازم در این مورد را به شعب تأمین اجتماعی تحویل دهد.
کارگرانی که در زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری به شغل یا مشاغلی بپردازند که میزان حقوق و مزایای آن از مقرری بیمه بیکاری که به آن ها تعلق می گیرد کمتر باشد ما به التفاوت دریافتی بیمه شده از حساب صندوق بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد.
مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمه، بیمه شده از نظر بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت محسوب خواهد شد.
ماده 7 قانون بیکاری
بیمه بیکاری تا مدت زمان مشخص و به مقدار تعیین شده از سوی امور اجتماعی تعیین می گردد که در ادامه مطلب به این موارد خواهیم پرداخت.
جمع مدت پرداخت مقرری از زمان برخورداری از مزایای بیمه بیکاری اعم از دوره اجرای آزمایشی و یا دائمی آن برای مجردین حداکثر 36 ماه و برای متأهلین یا متکلفین حداکثر 50 ماه بر اساس سابقه کلی پرداخت حق بیمه و به شرح ذیل می باشد:
- از 6 ماه لغایت 24 ماه، برای مجردین 6 ماه و برای متاهلین یا متکفلین 12 ماه
- از 25 ماه لغایت 120 ماه، برای مجردین 12 ماه و برای متاهلین یا متکفلین 18 ماه
- از 121 ماه لغایت 180 ماه، برای مجردین 18 ماه و برای متاهلین یا متکفلین 26 ماه
- از 181 ماه لغایت 240 ماه، برای مجردین 26 ماه و برای متاهلین یا متکفلین 36 ماه
- از 241 ماه به بالا، برای مجردین 36 ماه و برای متاهلین یا متکفلین 50 ماه
طبق تبصره ی ذکر شده در این خصوص افراد مسن مشمول این قانون که دارای ۵۵ سن سال و یا بیشتر می باشند مادامی که مشغول به کار نشدهاند میتوانند تا رسیدن به سن بازنشستگی تحت پوشش بیمه بیکاری باقی بمانند.
علاوه بر موارد فوق میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (55%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده محاسبه می شود. به مقرری افراد متأهل یا متکفل، تا حداکثر (4) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آنها به میزان (10%) حداقل دستمزد افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی مقرری بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (80%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد. براساس ماده7 قانون بیکاری مقرری بیمه بیکاری از روز اول بیکاری قابل پرداخت است.
بنابر تبصره یک متوسط مزد یا حقوق روزانه بیمه شده بیکار به منظور محاسبه مقرری بیمه بیکاری عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به مأخذ آن حق بیمه دریافت شده در آخرین (90) روز قبل از شروع بیکاری تقسیم بر روزهای کار و در مورد بیمه شدگانی که کارمزد دریافت میکنند آخرین مزد عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به مأخذ آن حق بیمه دریافت شده در آخرین (90) روز قبل از شروع بیکاری تقسیم بر 90. در صورتی که بیمه شده ، ظرف 3 ماه مذکور مدتی از غرامت دستمزد استفاده نموده باشد متوسط مزدی که مبنای محاسبه غرامت دستمزد قرار گرفته به منزله دستمزد ایام بیکاری تلقی و محاسبه خواهد شد.
طبق تبصره 2 افراد مشمول این ماده از قانون عبارتند از :
- همسر (زن یا شوهر)
- فرزندان اناث مادام که ازدواج ننموده و فاقد حرفه و شغل باشند.
- فرزندان پسر که سن آنان کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته و یا طبق نظر پزشک معتمد سازمان تأمین اجتماعی، از کار افتاده کلی باشند.
- پدر و مادر که سن پدر از 60 سال متجاوز باشد و یا طبق نظر پزشک معتمد سازمان تأمین اجتماعی از کار افتاده کلی باشند و در هر حال معاش آنان منحصرا توسط بیمه شده تأمین گردد.
- خواهر و برادر تحت تکفل در صورت داشتن شرایط مربوط به فرزندان اناث و ذکور، مذکور در بندهای 2 و 3 این تبصره.
- در تبصره 3 نیز به این موضوع اشاره شده است که دریافت مقرری بیمه بیکاری مانع از دریافت مستمری جزئی نمیگردد.
- در تبصره 4 در صورت بیکاری زوجین فقط یکی از آنان (زن یا شوهر) محق به استفاده از افزایش مقرری به ازاء هر یک از فرزندان خواهد بود و بهره مندی هر دو نفر از آنان ممکن نمی باشد.
همچنین بیمه شده بیکار و افراد تحت تکفل، در مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری از خدمات درمانی مشخصی در تأمین اجتماعی بهره مند خواهند شد. بر اساس تبصره ای دیگر مقرری بیمه بیکاری مانند سایر مستمری های تأمین اجتماعی از پرداخت هر گونه مالیات معاف خواهد شد.
ماده 8 قانون بیمه بیکاری
در مواردی که در ادامه ذکر خواهد شد مقرری شخص دریافت گننده بیمه قطع خواهد شد:
- زمانی که بیمه شده مجددا اشتغال به کار یابد.
- بنا به اعلام واحد کار و امور اجتماعی محل و یا نهضت سواد آموزی و سایر واحد های ذیربط از طریق وزارت کار و امور اجتماعی، بیمه شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره های کارآموزی یا سواد آموزی خودداری نماید.
- بیمه شده بیکار از قبول شغل تخصصی خود و یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری نماید.
- فرد بیکاری که بیمه بیکاری دریافت می کند و ضمن دریافت مقرری بیمه بیکاری مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی و یا از کار افتادگی کلی شود.
- بیمه شده به نحوی از انحاء با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار مربوطه اعاده گردد.
بر اساس تبصره 1 ماده 8 قانون بیکاری در صورتی که پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری محرز شود که بیکاری بیمه شده، ناشی از میل و اراده او بوده است کارگر موظف به باز پس دادن مبالغ دریافتی به سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود.
همچنین چنانچه شخص بیکار از بیمه بیکاری استفاده می نماید اشتغال مجدد خود را پنهان نماید و مقرری بیمه بیکاری را دریافت کرده باشد، ملزم به بازپرداخت مقرری دریافتی از تاریخ اشتغال خواهد بود.
در تبصره 3 نیز ذکر شده است که افرادی که مشغول به تحصیل هستند نیز قادر به دریافت بیمه بیکاری می باشند و دریافت کمک هزینه حین کارآموزی مانع استفاده از مقرری بیمه بیکاری نخواهد بود.
برای اطلاع از نحوهاستعلام بیمه خودرو با پلاک کلیک کتید.
ماده 9 قانون بیمه بیکاری
کارفرمایان موظفند با هماهنگی شوراهای اسلامی و یا نمایندگان کارگران، فهرست محل های خالی شغل را که ایجاد میشوند به مراکز خدمات اشتغال محل اعلام نمایند. محل های شغلی مذکور (به استثنای ردههای شغلی کارشناسی به بالا) منحصرا توسط مراکز خدمات اشتغال و با معرفی بیکاران تأمین میگردد. تبصره های این ماده از قانون در اداره مورد بررسی قرار می گیرد.
دولت مکلف است همه ساله از طریق سیستم بانکی و منابع اعتباری سازمان تأمین اجتماعی و با استفاده از اعتبارات قرض الحسنه، طرح های اشتغال زایی مشخصی را جهت اشتغال به کار بیکاران مشمول این قانون در بودجه سالانه کشور پیشبینی و از طریق شرکت های تعاونی و یا خصوصی و با نظارت وزارت کار و امور اجتماعی اجرا نماید.
همچنین بیکاران مشمول این قانون در اخذ پروانه های کسب و کار و موافقت اصولی و تأسیس واحدهای اقتصادی از وزارتخانه های صنعتی، کشاورزی و خدماتی با معرفی وزارت کار و امور اجتماعی در اولویت قرار خواهند گرفت.
در تبصره 3 ذکز شده است که سازمان آموزش فنی و حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی موظف است همزمان با اجرای قانون بیمه بیکاری، آموزش مهارت های مورد نیاز بازار کار و نیز بازآموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری موضوع آموزش افراد را در مراکز آموزش فنی و حرفه ای و سایر اماکن هم جوار کارخانجات فراهم نماید. هزینه های مربوط از محل اعتبارات حساب صندوق بیمه بیکاری قابل پرداخت می باشد. نهضت سواد آموزی موظف است با همکاری کارفرمایان و وزارتخانه های مربوطه نسبت به تشکیل کلاسهای سواد آموزی برای بیسوادان مشمول این قانون اقدام نماید.
ماده 10 قانون بیمه بیکاری
سازمان تأمین اجتماعی مکلف است حساب های درآمد حق بیمه بیکاری و پرداخت مقرری بیمه بیکاری موضوع این قانون را جداگانه نگهداری و در صورتهای مالی خود منعکس نماید و گزارش عملکرد مالی خود را هر سال یک بار به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر کار و امور اجتماعی و شورای اقتصاد ارائه نماید.
مدارک لازم برای دریافت بیمه بیکاری
به منظور دریافت بیمه بیکاری باید به همراه مدارک زیر به واحد های اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه نمایید:
- اصل و کپی قرارداد یکسال آخر کار یا رای صادرشده
- عکس ۴*۳ جدید (۴ قطعه)
- اصل و کپی مدرک تحصیلی یا مدرک فنی
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی
- اصل و کپی کارت پایان خدمت (برای آقایان)
- پوشه روغنی (یک جلد)
- کپی صفحه اول دفترچه بیمه
- نامه عدم نیاز کارفرما
آخرین اخبار پیرامون بیمه بیکاری
- پرداخت بیمه بیکاری به کارگران واحد های آسیب دیده هرمزگان
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان از پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کارگران واحد های آسیب دیده از زلزله خبر داد و گفت: درخواست کارگران در سریعترین زمان برای پرداخت مقرری بیمه بیکاری پذیرش می شود.
مجتبی معین وزیری عنوان کرد: برحسب دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تمام ارکان و زیر مجموعه های مرتبط با وزارتخانه مکلف شده اند نسبت به ارائه خدمت به زلزله زدگان شهرستان های بندرلنگه و خمیر اقدام کنند. وی افزود: تمام کارگران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که واحدها و محل کار آنها در اثر زلزله دچار آسیب شده است، مشمول مقررات بیمه بیکاری می شوند.
- مربیان و مدرسان نیز تحت پوشش بیمه بیکاری قرار خواهند گرفت
دبیر فدراسیون ورزش های همگانی با بیان این که بیمه بیکاری برای نخستین بار برای مربیان و مدرسان در نظر گرفته شده، به تشریح این طرح پرداخت. با اتفاقاتی که در دوران کرونا رخ داد و بسیاری از مربیان و مدرسان ورزش همگانی بیکار شدند، فدراسیون ورزش های همگانی تلاش برای بیمه کردن این افراد را در دستور کار قرار داد و در نهایت با یک شرکت بیمه خصوصی تفاهم نامه همکاری امضا کرد.
محمدرضا فروحی در تشریح اجرای این طرح گفت: از آنجایی که در دوران کرونا بسیاری از مربیان و مدرسان ما خانه نشین شدند و به دلیل تعطیلی باشگاهها شغل خود را از دست دادند، به این فکر افتادیم که بتوانیم با گرفتن «بیمه بیکاری» برای آنها، حداقل حمایت را از این صنف داشته باشیم.
دبیر فدراسیون ورزش های همگانی ادامه داد: این طرح برای مربیان و مدرسان فدراسیون ورزشهای همگانی اجرا شده اما سایر فدراسیون ها نیز می توانند از خدمات این شرکت برای بیمه کردن مربیان و مدرسان خود استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما با شرکت های مختلفی مذاکره کردیم اما تنها شرکتی که حاضر شد بیمه بیکاری را بپذیرد تا بخش عمده ای از دغدغه های مربیان و مدرسان برطرف شود، بیمه معلم بود که در نهایت تفاهم نامه همکاری به امضا رسید.
برای دانلود این مقاله به صورت PDF کلیک کنید.
خلاصه مطالب
بیمه بیکاری به منظور برقراری عدالت اجتماعی و مرتفع کردن برخی از نیاز های مالی افراد در زمان از دست دادن شغل خود و بیکاری در نظر گرفته می شود. برای آنکه مشخص شود شخص مشمول دریافت بیمه بیکاری می شود یا خیر باید اثبات شود که فرد به صورت غیر ارادی کار خود را از دست داده است و افرادی که از کار خود استعفا می دهند مشمول این بیمه نمی شوند. همچنین بیمه بیکاری باید به مدت حداقل 6 ماه پرداخت شده باشد تا فرد بتواند از مزایای آن بهره مند شود.
پرداخت هزینه های بیمه بیکاری بر عهده کارفرما است بنابراین در زمانی که مشغول به کار هستید مطمئن شوید که هزینه های بیمه بیکاری از جانب کار فرمایتان پرداخت می شود تا در صورت ایحاد بحران مالی و بیکازی به مشکل برخورد نکنید. برای اطلاع از شرایط دریافت بیمه بیکاری و جزئیات دیگر با مشاوران مشورت در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا عیدی به افرادی که بیمه بیکاری دریافت می کنند تعلق می گیرد؟
عیدی از جانب کارفرما پرداخت می شود در صورتی که بیمه بیکاری از سوی امور تامین اجتماعی و وزارت کار پرداخت می شود بنابراین بیمه بیکاری شامل عیدی نمی شود.
چه کسانی مشمول بیمه بیکاری می شوند؟
افرادی که به صورت غیر ارادی از کار بیکار شده اند مشمول بیمه بیکاری خواهند بود.
چه مدت پس از بیکاری می توان برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کرد؟
حداکثر سی روز پس از بیکاری باید برای دریافت بیمه اقدام کرد اما در شرایط خاصی که در مقاله ذکر شده است این مدت زمان می تواند تا 3 ماه نیز افزایش یابد.
دیدگاه ها