یکی از روش های حمایت و کمک دولت به مردم، پرداخت یارانه می باشد. با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، دولت مبلغ مشخصی را برحسب دهک بندی صورت گرفته به قشر خاصی از جامعه می پردازد. برای دریافت یارانه در زمان نام نویسی برخی مدارک از متقاضیان دریافت شد و طبق آن تصمیم گرفته شد که به چه افرادی یارانه تعلق می گیرد و چه افرادی از دریافت یارانه محروم هستند. اما ممکن است پس از گذشت چند وقت به دلایلی چون خرید بیش از یک خودرو یا ملک، افزایش درآمد، داشتن تراکنش مالی با مبالغ بالا و … ، یارانه برخی از افراد قطع شود. در این صورت روش اعتراض چگونه است؟ در این مقاله تلفن اعتراض به قطع یارانه و نیز سامانه ای که از طریق آن می توان درخواست اعتراض را ثبت کرد معرفی شده است.
آن دسته از شهروندانی که یارانه آن ها به صورت ناگهانی قطع شده است و از دلیل آن اطلاعی ندارند، می توانند از طریق تماس با شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه یعنی 0216369، علت این اتفاق را جویا شوند. توجه داشته باشید که در صورت داشتن سوال و یا نیاز به راهنمایی می توانید در تمامی ایام هفته با کارشناسان ما در مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس بگیرید.
آشنایی با طرح هدفمندی یارانه
واژه یارانه یا سوبسید (subside که لغتی فرانسوی است و بعدا راه به گفتار فارسی یافته است)، در واقع نوعی کمک مالی است که از سوی دولت برای افزایش سطح رفاه عمومی جامعه به مردم داده می شود. این کمک مالی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد؛ به عنوان مثال حالت کالا برگ داشته باشد که به کمک آن مردم بتوانند اقلام خاصی را به رایگان دریافت کنند و یا به صورت وجه به حساب سرپرست های خانواده واریز شود.
اشکال مختلفی از یارانه یا سوبسید در تاریخ معاصر ایران وجود داشته است؛ اما با اجرای طرح هدفمندی یارانه از نیمه دوم سال 1389، دیگر یارانه به صورت کالاهایی چون مواد سوختی، مواد خوراکی، آب و برق و … ارائه نشد، بلکه با ثبت نام سرپرست خانوار و اعلام شماره حسابی معتبر، یارانه به عنوان مبلغی مشخص و به صورت وجه نقد به حساب سرپرست خانواده واریز شد.
از آن زمان تا کنون نیز این شکل از حمایت دولت ادامه داشته است. در واقع هدف دولت از اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها، علاوه بر حمایت مالی از شهروندان، بلکه توزیع درآمد بین افراد کم درآمد جامعه نیز می باشد. در ادامه مقاله به بررسی هر چه بیشتر یارانه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
🔗 برای اطلاع از نحوه تغییر شماره حساب یارانه غیرحضوری بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
چه دلایلی ممکن است سبب قطعی یارانه معیشتی شود؟
همانطور که گفته شد، هدف دولت از اجرای قانون هدفمندی یارانه، کمک به قشر خاصی از جامعه است و به همین دلیل نیز برخی شرایط و ملاک ها را وضع شده است که تنها افراد برخوردار از این شرایط می توانند یارانه دریافت کنند. در زمان نام نویسی در طرح یارانه از افراد متقاضی اطلاعات شخصی و کاری آن ها گرفته شد تا به موجب آن مشخص گردد که آیا فرد مشمول دریافت یارانه خواهد بود یا خیر؟
در این مرحله است که درخواست افراد غیر مشمول رد می شود. اما آیا افرادی که موفق به ثبت نام و دریافت یارانه شده اند، تا آخر عمر همچنان مشمول دریافت یارانه خواهند بود؟ چه دلایلی ممکن است سبب قطعی یارانه معیشتی شود؟ در این بخش به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت.
قطعی یارانه دلایلی مختلفی می تواند داشته باشد؛ علاوه بر افزایش درآمد، بهبود وضعیت شغلی و بالا رفتن دهک افراد که منجر به قطعی یارانه می شود، در برخی مواقع نیز ممکن است به دلیل رخ دادن اشتباه در بررسی های کارکنان دولت یارانه افرادی که از دهک های پایینی برخوردارند نیز قطع شود.
💢 به صورت کلی می توان عمده دلایلی را که باعث قطعی یارانه می شود، به صورت زیر معرفی کرد:
🔻 افزایش درآمد سرپرست خانواده به مبلغی بیش از 10 تا 15 میلیون تومان.
🔻 خرید خودرویی با مبلغ بیش از 300 میلیون تومان.
🔻 خرید آپارتمانی بیش از 900 میلیون تومان.
🔻 افزایش تعداد املاک، زمین و مستغلات متقاضیان به تعداد بیش از یک دستگاه.
🔻 افزایش تعداد خودروهای متقاضی (بیش از یک دستگاه).
🔻 انجام تراکنش های مالی با مبالغ بسیار بالا.
🔻 داشتن حساب بانکی با حجم پس انداز بالا.
🔻 رخ دادن اشتباه در بررسی پرونده های متقاضیان دریافت یارانه توسط کارکنان دولت.
همانطور که مشاهده می کنید برخی از دلایل رایجی که سبب قطعی یارانه می شود در بخش بالا ذکر شده است؛ اما سوال اصلی این است که در چنین شرایطی چه کاری باید کرد؟ نحوه اعتراض به قطعی یارانه به چه صورت است؟ در ادامه این مقاله به بررسی روش برقراری ارتباط با تلفن اعتراض به قطع یارانه و سایت ثبت شکایت یارانه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
متقاضیان گرامی توجه داشته باشید که اگر دلایل قطعی یارانه شما، متفاوت از دلایل ذکر شده است، می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید و تا اطلاعات شما بررسی شده و علت قطعی یارانه شما بیان شود. کارشناسان ما همچنین می توانند شما را در خصوص ثبت اعتراض به قطعی یارانه راهنمایی کنند. تنها کافیست با شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس بگیرید.
🔗 برای اطلاع از نحوه استعلام دهک خانوار با کد دستوری بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه
در قسمت قبلی برخی از دلایلی را که ممکن است پس از گذشت مدتی سبب قطعی یارانه شما شود، مشاهده کردید. اما در این بخش به بررسی روش اعتراض به قطعی یارانه از طریق تلفن گویا خواهیم پرداخت. دولت راه های مختلفی را برای اعتراض به قطعی یارانه در نظر گرفته است تا افراد بتوانند در صورت لزوم با توجه به شرایط خود از طریق یکی از راه های موجود اعتراض خود را اعلام کنند.
یکی از این راه ها، برقراری تماس با تلفن اعتراض به قطع یارانه به شماره 0216369 می باشد. باتوجه به اینکه روش تماس با تلفن اعتراض به قطع یارانه ساده است و نیازی به استفاده از اینترنت و یا ثبت نام در سایت و … نیست، تعداد افرادی که این شیوه را برای پیگیری و بیان اعتراض خود انتخاب کرده اند، افزایش یافت.
به همین دلیل نیز 8 خط دیگر به شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه اضافه شد تا متقاضیان زمان کمتری را در صف انتظار بمانند. این 8 شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه عبارتند از:
☎ 021-88801644
☎ 021-88805348
☎ 021-88803452
☎ 021-88902253
☎ 021-88902254
☎ 021-88902259
☎ 021-88805790
☎ 0021-8880574
شهروندان گرامی توجه داشته باشید که اگر موفق به برقراری ارتباط با هیچ یک از 9 شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه ذکر شده نشدید، می توانید با کارشناسان مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس بگیرید. مشاوران ما در تمامی روز های هفته (حتی در روزهای تعطیل) از ساعت 8 صبح الی 12 شب آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
🔗 برای اطلاع از نحوه استعلام دهک خانوار با کد ملی بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
آیا روش دیگری نیز برای پیگیری و اعتراض به قطع یارانه وجود دارد؟
همانطور که گفته شد تماس با شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه، تنها راه بیان و پیگیری اعتراض به قطعی یارانه نیست. بلکه این روش نسبت به سایر روش های دیگر راحت تر است و تمامی اقشار جامعه می توانند در هر زمان و مکانی از طریق تماس با شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه، علت قطعی را جویا شوند. ولی روش های دیگر به چه صورت هستند؟
به دلیل مشغول بودن دائمی خط های تلفن اعتراض به قطع یارانه، ممکن است افراد تصمیم بگیرند که اعتراض خود را به روش دیگری بیان کنند. در این حالت چه روش دیگری را می توان انجام داد؟ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه ای را تحت عنوان سامانه حمایت به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir راه اندازی کرده است تا افرادی که یارانه آن ها به صورت ناگهانی قطع شده است، بتوانند درخواست بررسی و اعتراض به قطعی یارانه خود را به گوش دولت برسانند.
با ورود به این سامانه و ثبت نام در آن، می توانید دهک خود را مشاهده کنید. چنانچه در گروه دهک 1 الی 9 قرار داشته باشید، مشمول دریافت یارانه خواهید بود اما با قرار گیری در دهک دهم، یارانه شما قطع خواهد شد. اگر یارانه شما به صورت ناگهانی قطع شده است، باید علت آن مشخص شود. برای بررسی علت و ثبت اعتراض می بایست مراحل زیر را طی کنید:
🔹 در ابتدا می بایست متقاضی وارد سامانه حمایت به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir شده و بر روی گزینه «ورود» که در قسمت چپ و در گوشه بالایی صفحه قرار دارد، کلیک کند. (در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده اید، ابتدا مراحل ثبت نام را طی کنید.) با وارد کردن اطلاعات خواسته شده، وارد پنل کاربری خود شوید.
🔹 با ورود به پنل کاربری خود، می توانید دهک خانوار، اطلاعات شناسه اقتصادی و وضعیت کلی خود را مشاهده کنید. در صورتی که به هر یک از اطلاعات درج شده در این بخش اعتراض دارید، می توانید با ورود به قسمت درخواست بررسي، اعتراض خود را ثبت کنید.
🔹 در مرحله بعد، توافق نامه ای را مشاهده خواهید کرد. پس از مطالعه دقیق آن در صورتی که موافق هستید، تیک عبارت «موارد فوق را مطالعه نموده و قبول دارم» را فعال کنید و سپس بر روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
🔹 اطلاعات خانوار خود را در این بخش مشاهده خواهید کرد. در صورتی که تمامی اطلاعات نشان داده شده مورد قبول شما است، گزینه «صحیح است» را انتخاب کرده و مجددا بر روی ثبت و ادامه کلیک کنید. (در صورت صحیح نبودن اطلاعات، گزینه «صحیح نمی باشد» را انتخاب کنید تا راهنمای رفع مشکل به شما نشان داده شود.)
🔹 در این مرحله اطلاعات خودرو شما نشان داده خواهد شد. پس از بررسی اطلاعات در صورتی که تمامی اطلاعات مورد تایید شماست، بر روی گزینه «صحیح است، درخواست بررسی ندارم» را انتخاب کرده و مجددا بر روی ثبت و ادامه کلیک کنید. (امکان انتخاب گزینه های «خودرو واگذار شده ولی فرآیند فک پلاک هنوز طي نشده» و «اساسا اين خودرو در مالكيت فرد نبوده است» نیز برحسب شرایط شما، وجود دارد.)
🔹 در مرحله بعد اطلاعات مربوط به واریز و خرید خانوار نشان داده می شود. در صورت صحیح بودن اطلاعات نشان داده شده، از قسمت درخواست به بررسی مجدد، گزینه «ندارم» و سپس ثبت و ادامه را انتخاب کنید. (در صورت اعتراض داشتن به مبالغ درج شده گزینه «دارم» را انتخاب کنید.)
🔹اطلاعات مربوط به درآمد خود را بررسی کنید و سپس بر روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
🔹 این مرحله مربوط به شرایط خاص است. اگر از اعضای خانواده شما فردی با شرایط خاص وجود دارد، باید اطلاعات وی در این قسمت درج شود. در این قسمت می توانید یکی از گزینه های «شرايط اقتصادی خانوار تحت الشعاع بيماری پرهزينه يكی از اعضاست» و «دارای عضو معلول تحت پوشش سازمان حمايتی می باشد» را انتخاب کنید و سپس اطلاعات مربوط به آن شخص را درج کنید.
🔹 در این مرحله تعهد نامه ای را مشاهده خواهید کرد که می بایست آن را به دقت مطالعه کرده و سپس تیک عبارت «موارد فوق را مطالعه نموده و قبول دارم» را فعال کرده و بر روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
🔹 پس از طی کردن مراحل فوق کد رهگیری ای به شما داده خواهد شد که می توانید به کمک آن درخواست خود را پیگیری کنید. توجه داشته باشید که این کد همچنین برای شما پیامک خواهد شد.
🔗 برای اطلاع از علت عدم واریز یارانه چیست؟ بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
اخبار پیرامون قطع یارانه
📢 تصمیم دولت برای قطع یارانه نقدی در سال 1403| یارانه چه کسانی امسال قطع خواهد شد؟
شنیدهها حاکی از آن است با توجه به آن که خرید ارز سهمیه نیازمند افتتاح حساب ارزی است و واریز ارز اسکناس به حساب ارزی پس از 72 ساعت انجام میشود این امر موجب رصد دقیق خریداران ارز سهمیهای و حدف یارانه آنها با توجه به تمکن مالی و گردش حساب بالای آنها خواهد بود.
پیرهادی اظهار داشت: ما درباره حذف ارز 4200 تومانی و جایگزین آن و ضرورت ارائه بستههای معیشتی و حمایتی به مردم و اعطای کالابرگ الکترونیکی هم مصوباتی داشتیم و در جلسات مشترک با دولت هم این موضوعات را مطرح کردیم، اما دولت بیشتر به سمت توزیع پول و حمایت نقدی از مردم پیش میرود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه البته در لایحه بودجه سال 1403 این مجوز به دولت داده شده است که در کنار اعطای یارانه نقدی به اقشار آسیبپذیر جامعه کالابرگ الکترونیکی هم دهد، اظهار داشت: دولت باید برای تهیه و توزیع کالابرگ زیرساختهای لازم را فراهم کند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد خود دولتمردان هم قبول دارند که توزیع بستههای معیشتی و اعطای کالابرگ الکترونیکی، نقدینگی و بازار و قیمتها را کنترل میکند، اما شاید چون هنوز زیرساختهای تأمین کالا به طور کامل فراهم نشده است، دولت بیشتر به سمت توزیع یارانه نقدی میرود. باید موضوع اعطای کالابرگ الکترونیکی هم از سوی دولت مورد توجه باشد.
خلاصه مطلب
دولت از طریق دهک بندی کردن افراد جامعه، وضع اقتصادی و شرایط مردم را گروه بندی می کند و به افرادی که از توان اقتصادی کمتری برخوردارند کمک و حمایت مالی ای را تحت عنوان یارانه ارائه می کند. یارانه به صورت ماهانه به حساب سرپرست خانوار واریز می گردد و افرادی که تقاضای دریافت آن را دارند می بایست در سامانه ثبت نام کرده و منتظر مشخص شدن دهک خود و وضعیت مشمولیت یا عدم مشمولیت خود بمانند. اما ممکن است پس از گذشت زمان یارانه برخی از افرادی که قبلا مشمول بودند قطع شود؛ در این حالت متقاضیان می توانند با شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه که در مقاله فوق ذکر گردید تماس بگیرند و وضعیت خود را پیگیری کنند.
باتوجه به اینکه امکان مشغول بودن شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه وجود دارد، روشی دیگر نیز به شما متقاضیان گرامی شرح داده شد که به موجب آن می توانید به سامانه حمایت به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده و علاوه بر مشاهده وضعیت خود، اعتراض خویش را نیز ثبت کنید. برای مشاهده راهنمای تصویری به مقاله فوق مراجعه کنید. فراموش نکنید که می توانید در صورت داشتن سوال با کارشناسان مجموعه مشورت به شماره 9099075307 (تنها از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد) تماس گرفته و درخواست راهنمایی کنید. همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه برای ما نوشته و ارسال کنید. در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
📥 برای دانلود پی دی اف کامل مقاله تلفن اعتراض به قطع یارانه بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سوالات متداول
شماره تلفن اعتراض به قطع یارانه چند است؟
چنانچه یارانه شما بنا به دلایلی قطع شده است، می توانید از طریق تماس با شماره 0216369، علت قطعی یارانه خود را پیگیری کنید. علاوه بر شماره مذکور 8 شماره تلفن دیگر نیز در مقاله فوق اعلام شده است. برای مشاهده این شماره ها به مقاله فوق مراجعه کنید.
آیا امکان ثبت اعتراض به قطعی یارانه به صورت اینترنتی نیز وجود دارد؟
بله؛ ؟ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه ای را تحت عنوان سامانه حمایت به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir راه اندازی کرده است تا افرادی که یارانه آن ها به صورت ناگهانی قطع شده است، بتوانند درخواست بررسی و اعتراض به قطعی یارانه خود را به اطلاع مسئولین برسانند. برای مشاهده راهنمای تصویری و گام به گام چگونگی ثبت درخواست اعتراض به مقاله فوق مراجعه کنید.
چه دلایلی ممکن است سبب قطع شدن یارانه یک خانوار شود؟
در مقاله فوق برخی از رایج ترین دلایلی که سبب قطع شدن سهمیه یارانه افراد می شود، بیان شده است. برای مشاهده این دلایل به مقاله بالا مراجعه کنید. توجه داشته باشید که اگر هیچ یک از دلایل فوق سبب قطعی یارانه شما نشده است، برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان مشورت به شماره 9099075307 تماس بگیرید.
دیدگاه ها