بسیاری از مودیان مالیاتی سؤال دارند که تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی چیست؟ ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی به نوعی نتیجه پذیرش و رد اظهارنامه عملکرد مودیان مالیاتی است. سازمان مالیات پس از بررسی اظهارنامه و براساس آن با اطلاعات استعلامی از دیگر منابع مالیات تشخیصی را تعیین کرده و براساس نامه به مودی اطلاع خواهد داد.
بسته به اینکه ابلاغ صورت گرفته واقعی باشد یا قانونی، شرایط مودی برای اعتراض به آن متفاوت میباشد. بنابراین افراد باید تفاوت بین ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی را بدانند.
روش های ابلاغ در بررسی تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی
تحویل دادن برگه تشخیص مالیاتی صادر شده از سوی سازمان مالیات به مودی را ابلاغ برگه تشخیص میگویند. سازمان مالیات در مواد ۲۰۳ تا ۲۰۹ قانون مالیات مستقیم، اطلاعات نحوه ابلاغ برگ تشخیص مالیات را ارائه کرده است. علاوه بر این در مورد ابهام یا سکوت قانون، مودی به قانون آیین دادرسی مدنی ارجاع شده است. روش ابلاغ برگه تشخیص به دو روش فیزیکی و الکترونیک انجام میشود.
روش ابلاغ الکترونیکی برگ تشخیص مالیات
ابلاغ الکترونیکی برگ تشخیص تحویل برگ تشخیص به مودی از طریق حساب کاربری وی در سامانههای سازمان مالیات است. این روش ابلاغیه با هدف تسریع کردن انجام تکالیف مالیاتی ایجاد شده و جایگزین دیگر روشهای ابلاغ شده میباشد.
برای اطلاع از زمان دریافت پیامک مالیاتی وارد لینک شوید.
ابلاغ فیزیکی برگ تشخیص مالیاتی
ابلاغ فیزیکی برگ تشخیص مالیات در تحویل برگ تشخیص صادره از سوی سازمان مالیات به مودی در (اقامتگاه وی محل زندگی یا محلی که امور مهم وی انجام میشود) خواهد بود. مهلت مأمور ابلاغ برای تحویل برگ تشخیص حداکثر دو روز از تاریخ صدور میباشد.
اطلاعیه
با راهاندازی سامانه مایتکس و سامانه ابلاغ الکترونیکی برگ تشخیص فقط در صورتی که حساب کاربری مودی غیر فعال باشد، ابلاغ اوراق مالیاتی به شکل فیزیکی صورت میگیرد.
ابلاغ واقعی مالیاتی چیست؟
بسیاری از افراد در ارتباط با این سؤال که تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی چیست؟ سؤال دارند و میخواهند بدانند که منظور از هر کدام چیست، قبل از هر چیز شما باید با معانی ابلاغ واقعی و ابلاغ قانونی آشنا شوید.
همانگونه که گفتیم ابلاغ به صورت الکترونیکی و فیزیکی صورت میگیرد. نحوه ابلاغ اوراق به صورت واقعی به دو صورت قابل تعریف است.
ابلاغ واقعی الکترونیکی اوراق مالیات
این نوع ابلاغ براساس دستورالعمل شماره 200/1403/1 مورخ 1403/1/7در صورتی که مودی طی ۲۰ روز از زمان بارگذاری اوراق در حساب کاربری در سایت tax.gov.ir اوراق را ببیند، ابلاغ واقعی صورت میگیرد و کلیه آثار ابلاغ واقعی به آن مترتب خواهد بود.
ابلاغیه فیزیکی اوراق مالیاتی
براساس ماده ۲۰۳ قانون مالیات مستقیم چنانچه مأمور ابلاغ برگ تشخیص را به یکی از افراد زیر ابلاغ کند، ابلاغ به صورت واقعی صورت گرفته است.
شرایط ابلاغ قانونی مالیات چیست؟
ابلاغیه قانونی اوراق مالیاتی ابلاغیه است که در صورت عدم ابلاغ برگ تشخیص مالیات یا دیگر اوراق مالیاتی به صورت واقعی صورت میگیرد. براساس ابلاغ قانونی اوراق مالیاتی میتوان به دو صورت فیزیکی و الکترونیکی عمل کرد.
برای استعلام بدهی مالیاتی با کد ملی وارد لینک شوید.
ابلاغ قانونی الکترونیکی
چنانچه مودی در طی ۲۰ روز از تاریخ بارگذاری اوراق مالیاتی به حساب کاربری خود مراجعه نکند، در حکم استنکاف از گرفتن اوراق مالیاتی تلقی خواهد شد. در این شرایط روز ۲۱ به عنوان تاریخ ابلاغ قانونی محسوب خواهد شد و اگر روز ۲۱ با تعطیلات رسمی عمومی مصادره شود، اولین روز بعد از تعطیل یا تعطیلات مزبور به عنوان روز ابلاغ در نظر گرفته خواهد شد.
ابلاغ قانونی فیزیکی
براساس تبصره ۱ ماده ۲۰۳ قانون مالیات مستقیم، در صورت حضور داشتن، چنانچه مودی از پذیرش برگه تشخیص مالیات خودداری کند، مأمور ابلاغ باید نسخه اول برگ تشخیص را به نشانی محل سکونت مودی ارسال کند. از این رو تاریخ ابلاغ برگه تشخیص همان تاریخ الصاق میباشد.
بررسی شباهت و تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی
آن دسته از افرادی که مایلند بدانند تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی چیست؟ باید از امتیازات و محرومیتهایی که برخوردار میشوند، آگاه باشند.
مهلت اعتراض برگ تشخیص مالیاتی
مهلت اعتراض مودی در هر دو نوع ابلاغ براساس ماده ۲۳۸ قانون مالیات مستقیم ۳۰ روز پس از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص میباشد.
چگونگی اعتراض برگ تشخیص مالیات
چنانچه مودی در مهلت مقرر حداکثر ۳۰ روزه به برگه صادره اعتراض کند، با توجه به نوع ابلاغ شرایط زیر اتفاق میافتد:
اگر برگ تشخیص به صورت واقعی ابلاغ شده باشد: در این شرایط مودی فرصت دارد که با رئیس اداره مالیات توافق کند.
اگر برگ تشخیص به صورت قانونی ابلاغ شده باشد: بر اساس تبصره ماده ۲۳۹ قانون مالیات مستقیم، در صورت معترض بودن مودی به هیئت حل اختلاف ارجاع داده میشود و فرصت توافق با رئیس اداره مالیاتی را از دست خواهد داد.
عدم اعتراض کردن به برگ تشخیص در مهلت مقرر
اگر مودی طی ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص برای آن اعتراض نکند و مهلت اعتراض به پایان برسد، دو حالت صورت میگیرد:
اگر برگ تشخیص به صورت واقعی ابلاغ شده باشد: برای تشخیص قطعی میشود و دیگر امکان اعتراض وجود ندارد.
اگر برگ تشخیص به صورت قانونی ابلاغ شده باشد: چنانچه مودی در مهلت اعلام شده به برگ تشخیص اعتراض نکند یا به سازمان مالیاتی مراجعه نکند، مودی به صورت پیش فرض معترض شناخته خواهد شد و پرونده مالیاتی او به طور مستقیم به هیئت حل اختلاف ارجاع خواهد شد.
حق انتخاب اعضای هیئت حل اختلاف
براساس ماده ۲۴۴ قانون مالیات مستقیم سه نفر از اعضای هیئت اختلاف میتوانند رأی را صادر کنند:
- یک نفر نماینده سازمان مالیات
- یک شخص قاضی
- یک نفر نماینده اتاق بازرگانی یا جامعه حسابداران رسمی یا اتاق تعاون یا مجامع حرفهای یا تشکلهای صنفی یا شورای اسلامی شهر
از امتیازاتهایی که قانونگذار برای اشخاص در نظر گرفته است، انتخاب سومین عضو هیئت سه نفره است، مشروط بر اینکه برگ تشخیص مالیات با ابلاغ واقعی به دست مودی رسیده باشد. در صورتی که برگ تشخیص با ابلاغ قانون به دست فرد رسیده باشد، سازمان امور مالیاتی نماینده موجود در هیئت را انتخاب میکند و فرصت انتخاب را از دست خواهد داد.
برای ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده بر روی لینک کلیک کنید.
بهترین نوع ابلاغ پس از بررسی تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی
در بررسی تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی، شخص باید بدانند کدام یک از این ابلاغ ها بهتر است. استفاده از مزایای ابلاغ واقعی یکی از بهترین راهها است، چراکه در ابلاغ واقعی مودی امکان فرصت استفاده از فرصت و امتیازهایی که سازمان مالیات برای وی در نظر گرفته را دارد. مودی میتواند در همه مراحل اعتراض و دادرسی حضور موثرتری داشته باشد و میتواند از امتیازات زیر برخوردار شود:
آگاهی از وجود برگه تشخیص مالیاتی و امکان حضور در هیئت بدوی
گاهی ممکن است که مودی بدون آگاهی داشتن از ابلاغ اوراق مالیاتی مخصوصاً برگه تشخیص نتواند در هیئت بدوی حضور داشته باشد. در نتیجه پرونده بدون حضور هیئت رسیدگی مختومه اعلام میشود. در شرایط بدتر و بیاطلاعی باعث انقضای مهلت تجدید نظر شده و مودی فرصت اعتراض را توسط هیئت بدوی چه در هیئت تجدید نظر چه در دیوان عدالت اداری ممکن است از دست بدهد.
فرصت توافق با رئیس سازمان مالیات
اطلاع مودی از محتوای برگ تشخیص مالیات این فرصت را فراهم میکند تا مودی بتواند قبل از ارجاع پرونده به هیئت اختلاف با رئیس اداره مالیاتی توافق کرده و پرونده را مختومه نماید. در این شرایط مودی میتواند در همه مراحل دادرسی مالیاتی حضور داشته و با دلایل بررسی شده از پرونده خود دفاع کند. در صورت عدم رضایت از رأی صادر شده، در مرحله پیش از انقضای مهلت، تقاضای تجدید نظر کند.
جهت بررسی امکان رفع ممنوع الخروجی مالیاتی وارد لینک شوید.
خلاصه مطالب
بسیاری از مودیان مالیاتی این سؤال را دارند که تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی چیست؟ همانطور که میدانید ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی به معنای پذیرش و رد اظهارنامه عملکرد مودیان است. سازمان مالیات پس از بررسی پرونده مودی و تطبیق آن با اطلاعات دیگر منابع نظر خود را اعلام میکند. اگر ابلاغ واقعی صادر شده باشد، شرایطی برای اعتراض فرد در نظر گرفته میشود و اگر ابلاغیه به صورت قانونی باشد، شرایط متفاوت خواهد بود.
در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی را در ارتباط با تفاوت ابلاغ واقعی و ابلاغ قانونی اوراق مالیاتی توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم. چنانچه شما عزیزان نیازمند کسب اطلاعات و دریافت پیشنهاد برای اعتراض بر روی ابلاغ برگ تشخیص مالیات دارید، میتوانید با کارشناسان مشورت در ارتباط باشید تا راهنماییهای لازم را به شما عزیزان ارائه کنند.
برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.
سوالات متداول
ابلاغ قانونی مالیاتی چیست؟
ابلاغ قانون مالیاتی نوعی از ابلاغ اوراق است که در صورت عدم ابلاغ برگ تشخیص مالیات به صورت واقعی صورت میگیرد.
ابلاغ واقعی اوراق مالیاتی به چند صورت است؟
ابلاغ واقعی اوراق مالیاتی به دو صورت الکترونیکی و فیزیکی صورت میگیرد.
تفاوت ابلاغ واقعی و قانونی اوراق مالیاتی چیست؟
در این مقاله به صورت کامل در ارتباط با تفاوت اوراق واقعی و قانونی اوراق مالیاتی صحبت کردیم.
دیدگاه ها